Reprobox ve stylu PA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
klobasnik

Reprobox ve stylu PA

Příspěvek od klobasnik »

Na sevenstring.org narážím na reproboxy, které jsou dělané pro modelery. Říkaji tomu FRFR, tedy flat range, full response. Jako základ použiju zesilovač Behringer A 500, který bych umístil do racku. Dále potřebuji dva 112 reproboxy, které bych osadil reproduktorem Eminence Beta 12 CX.
Zahlédl jsem příspěvek Bummera, který tvrdí, že je jeho Blackstar kombo dělané z málo rezonantního materiálu. Mám pocit, že něco takového potřebuji.
Je to tak?
Jsou někde k sehnání prázdné PA boxy? Nejlépe velikostně podobné kytarové 112.
simiruz

Re: Reprobox ve stylu PA

Příspěvek od simiruz »

K čemu to bude? Má to být PA nebo aparatura pro sedmistrunnou kytaru?
Pokud je to ke kytaře tak je to dost exotiké řešení... navíc ti chybí preamp.
Pokud to má být jako PA tak jeden dvanáctipalcový reprák asi nebude mít moc rovnou charakteristiku a už vůbec nebude hrát celé pásmo (pokud si teda spávně překládám to frfr). Pokud se něčemu říká PA, bývá to alespoň dvoupásmo.
Nevím kdo je modeler.
Pokud si chceš stavět PA bedny, postav si EM151 nebo EM121, více najdeš na prodance.cz
Jestli jsem se ani jednou netrefil, tak zkus svůj záměr popsat trochu lépe...

edit: jako materiál se na bedny používá nejčastěji překližka, je to nejlepší kompromis mezi tuhostí a hmotností
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jestli chceš stavět full range bedny, dej do nic full range repráky. Jestli se nepletu, tak Beta 12 CX má psaný rozsah do 4000Hz. Ačkoliv je možné, že existuje ještě něco podobného se stejným názvem (ale to by bylo dost divné), já mám za to, že Eminence Beta 12CX šlape do 4000Hz a má tenhle průběh:
Obrázek
Viz rovněž Prodance katalog: http://eshop.prodance.cz/beta12-cx-8-ohm/d-84339/

Co se antirezonančního materiálu týče, tak rezonující klasický kytarovky se dělají z překližky, čím méně má bedna sama o sobě hrát, tím více se používá MDF, které najdeš třeba na basových combech a PA bednách. To je běžný materiál, jsou z toho i různý levný kytarovky, třeba Bugery atp. (Ale já to na svoje kytarový bedny nechci.)
Obrázek
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

http://matrixguitaramplification.com/pr ... e-monitor/

tohle je firma od ktere si ted porizuju koncak, neco malo se tu dozvis

sales@matrixamplification.com

tady je mozne se zeptat na detaily
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“