Činely - crash

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
sQara

Činely - crash

Příspěvek od sQara »

Ahoj, potřebuju se zeptat, proč když bouchnu do crashe zní i přesto že intenzivně, tak hrozně krátce.. doporučili byste mi prosím vás nějaký dobrý crash okolo 3tis., nebo ještě lépe nějakou dobrou(poměr cena/kvalita) činelovou sadu do 5 tis.. ?? :D nejlépe by bylo, kdyby v ní bylo :
Crash na normální údery
hihat 14''
nebo ride,
a nějaký činel, nevím jak se mu říká, který se hraje například v refrénech osminy, jako např. na hihat údery ..

Díky moc .. :)
Moleek

Re: Činely - crash

Příspěvek od Moleek »

Obávám se, že činelovou sadu Ti tu nikdo s klidným svědomím nedoporučí. Ta kvalita obvykle je nevalná (a lepší jsou zase samořejmě dražší.
Proč zní crash krátce? Možností je několik: Nekvalitní, levný výrobek, špatně zvolená velikost a váhová kategorie. Doporučit ti s klidným svědomím mohu třeba tento: http://www.audiotek.cz/ATK/product.asp?id=33448&lang=cz Mám ho více než dva roky, kupoval jsem ho ještě o pětistovku dražší a má poměrně dlouhý dozvuk.

Konkrétněji můžeme poradit hned, jakmile se dozvíme, jakou hraješ muziku, jak moc jsi řezník apod. Hlavně si sám trochu rozmysli, co vlastně chceš, protože ten příspěvek je trochu zmatený.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Přesně tak... příspěvek zní hodně zmateně.

Stejně tak souhklasím s kolegou, že doporučit ti celou činelovou sadu, ještě navíc do 5ti tisíc, ačekat od toho alespoň nějaký solidnější hraní, je nesmysl a vyhazování peněz.

každopádně ať se dobereme výsledku: jaký crash činel máš te´d, že se ti zdá krátký? napiš značku i velikost, případně tloušťku..... a taky by bylo fajn vědět co hraješ za muziku a tvůj bubenický styl hraní....video by trošku osvětlilo situaci...... :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Jen tak pro zajímavost jsem v rychlosti kouknul po pár nabízených sadách a do 5tis. se vejdeš max s Paiste 101 nebo PST3 a tyhle nejnižší řady PAistu bych rozhodně nedoporučoval. Takový hratelněší sady začínají na 8-9tis.

Pokud se ti zdá, že tvůj crash má krátký dozvuk, chce to vybírat větší průměry (cca 18") a těžší váhové kategorie (heavy, rock, power,...). Každopádně by asi dost pomohlo, kdybys napsal jaký činel vlastně máš.

Ačkoliv nejsem vůbec zastáncem Anatoljanu (pouze osobní preference, kvalitu nezpochybňuji), jsou to činely, které slušně hrají a za velmi slušný peníz. Takže pokud slušný crash do 3tis., vůbec bych se nebál toho, co psal kolega výše.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Není to zas až tak dávno, co jsem vybíral crash a nakonec jsem vybral tenhle, který můžu doporučit:
http://www.audiotek.cz/product-34717-tu ... de-18crash
Hraje to fakt suprově a v pohodě ustojí srovnání s činely 2x tak dražšími. Je dost univerzální, ale spíš pro hlasitější styly. Pokud jsi jazzman (předpokládám, že ne), tak jdi jinou cestou. Tento je hlasitý, s delším tříštivým dozvukem, vyrobený z B20.
Na sadu se vyprdni a vybírej činely ušima a ne, co ti kdo namíchá :)
A jestli nemáš nyní love, tak kup do začátku třeba jen hi-hatu + 1 crash, časem dokoupíš ride, a pak můžeš směle pokračovat (2.,3.,4,.....crash, 3 chiny, 5 splashů, druhá hi-hata atd... :))
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

ještě bych k výše zmiňovaným radám od kolegů bubeníků doplnil, že jistou roli může hrát i utažení činelu ve stojanu.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
sQara

Příspěvek od sQara »

Crash mám právě ze zmiňované řady Paiste 101 - 16''
hrajeme rock a punk rock :) .. a ještě bych potřeboval sehnat nějaký činel, který se hraje normálně v rytmu například místo hi-hat nebo ridu, ''při tom nářezu'' nebo nevim jak to vyjádřit :D
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

to vážně nevíš. :)

myslíš na akcentaci dob? samozřejmě by se opět hodily nějaké parametry zvuku, který by měl onen činel mít. dlouhý sustain, krátký sustain, spíše zvonivý nebo hlubší. na akcent prvních dob (a dalších příležitostech) by měl stačit crash. za takový standard se dá brát sada hi-hat, crash a ride (případně dva crashe s odlišným zvukem - já osobně používám jeden, který má zvuk tříštivý, vysoký s dlouhým dozvukem a druhý který je naopak utlumenější s dozvukem kratším).
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
sQara

Příspěvek od sQara »

to přesně chci, crash s vyšším dlouhým zvukem..
i ten druhý crash hlubší a utlumenější ;) jaký máš ?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kolega SQUARA hledá nějaký crash, na který se krom akcentů dá hrát i doprovod. je to takový to hlučnější a poslední roky docela i moderní hraní hlavně v punk rocku a různých crossover stylech... ale čest vyjímkám, sama už jsem tomu taky vyjmečně propadla.

A právě že už jsem sama ozkusila, pak doporučuji vybrat něco střední tlouśťky určitě B20 slitinu a maličko větší rozměr. ta Paiste 101ka nemá šanci hrát..... narozdíl od kolegy Diabla jsem příznivkyní Anatolianu (naopak dost averzi mám k paiste...opět nic osobního, prostě pocit... i když 101 je fakt slabota) takže doporučuji Kouknout na Anatoliany a volit něco v rozmezí 16 až 18 palců... dle charakteru zvuku pak vybrat i řadu. K syrovějšímu punku bych asi zkusila řadu Kappadokia, ale nebála bych se ani Diamont Trinity případně Ultimate...
Právě na 17" Ultimate a 18" Ultimate medium, obojí od Anatolian, hraji třeba tady ten "crash doprovod" v předehře a refrénech, ať máš možnost posoudit zvuk... http://www.youtube.com/watch?v=WlfCVP7R99g

(PS: Diablo, vzpomínáš?? :)) )
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
sQara

Příspěvek od sQara »

díky moc, to jsem potřeboval vědět celou dobu ;)
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

ja hrám tiež taký punk/rock a mám 17 Anatolian Baris a možem povedať je to skvelý kus :)
sQara

Příspěvek od sQara »

kde jste je kupovali někde přes net ?: :D nemůžu najít žádný eshop
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No jednak bych teda doporučoval vyzkoušet to v hudebninách osobě, ale pokud opravdu není ta možnost, tak dva odkazy na této stránce vedou na audiotek a jeden na youtube. Jedno z toho je e-shop, kde mají velký výběr anatolianů. A ještě malá nápověda: youtube to není :mrgreen:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

sQara píše:kde jste je kupovali někde přes net ?: :D nemůžu najít žádný eshop
Najdi si přímo stránky Anatolin CZ, každopádně doporučuji si tam orientačně projít ukázky a pak adresy prodejen a udělat si tam vejlet! Tyhle činely jsou jako hodně jiných profi kousků, s určitým podílem ruční práce, tedy dva stejné kusy nejsou dokonale zvukově stejné!!! vyplatí se ti kupovat plechy osobně :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 26.01.2013 18:02, celkem upraveno 1 x.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sweaty píše:ja hrám tiež taký punk/rock a mám 17 Anatolian Baris a možem povedať je to skvelý kus :)
To věřím :wink: z řady Baris mám 14" hajtku....na tom videu ode mě výše je dobře slyšet! :wink:
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Monikad píše:narozdíl od kolegy Diabla jsem příznivkyní Anatolianu (naopak dost averzi mám k paiste...opět nic osobního, prostě pocit...

Právě na 17" Ultimate a 18" Ultimate medium, obojí od Anatolian, hraji třeba tady ten "crash doprovod" v předehře a refrénech, ať máš možnost posoudit zvuk... http://www.youtube.com/watch?v=WlfCVP7R99g

(PS: Diablo, vzpomínáš?? :)) )
Jasně že jo :twisted: dobrá akcička

Hele s tou "averzí" to máme přesně obráceně :lol: Já zase oroduju hlavně za Paiste (i když samozřejmě uznávám, že 101,201,PST jsou dost slabý - skoro by se dalo říct nehratelný) Já jedu od Alphy výše.

Jo a jen tak pro info jak znějí ty moje Paisty :lol: (změn rychlostí si nevšímejte-to s mi stává pořád, člověk se nechá unést a pak to takthle vypadá :oops: ) http://www.youtube.com/watch?v=zoq7wrczT28
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Diabollo píše:.... s tou "averzí" to máme přesně obráceně :lol: Já zase oroduju hlavně za Paiste (i když samozřejmě uznávám, že 101,201,PST jsou dost slabý - skoro by se dalo říct nehratelný) Já jedu od Alphy výše.

Jo a jen tak pro info jak znějí ty moje Paisty :lol: (změn rychlostí si nevšímejte-to s mi stává pořád, člověk se nechá unést a pak to takthle vypadá :oops: ) http://www.youtube.com/watch?v=zoq7wrczT28
No "averze" as nebude to správné slovo. Paiste Alpha jsou velmi kvalitní kousky, uznávám idlouholetou skoro legendu 2002jek, sama jsem měla nějaký čas ve svém arzenálu i něco z 2000 a 3000 řad.... jen prostě mi ty plechy ze švýcarské školy mistrů kovotepců znějí méně příjemně pro ucho než co vykouzlí v turecku školení kovotepci. To je celý :wink:

Z té ukázky Pavle, zní to dobře. myslím tedy ty plechy ale i zbytek soupravy. krásně čitelně.... až mě zaráží jak čitelné jsou bubny a jak mlo je rozumět Lídině vokálu...... díky za ukázku a už se konečně musíme zase někdy někde potkat osobně. Hustím to do naší manažerky horem spodem, a prý mám dočkat času jako husa klasu :twisted:
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Díky, ale možná si Mončo poznala, že bubny (kromě SD a 18"FT) jsou Bobanovi Sonor Delite- byla to tenkrát společná akce. Dal jsem to sem spíš kvůli těm činelům,který myslím ani nebyly snímaný, takže jsou slyšet na sucho tak jak skutečně znějí.
I když, je to točený nějakou normální kamerou, která sama o sobě asi celkový zvuk zkreslí.Možná i proto jsou ty bicí zcelý nahrávky slyšet skoro nejvíc.Mě to nevadí :twisted: :twisted:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Diabollo píše:Díky, ale možná si Mončo poznala, že bubny (kromě SD a 18"FT) jsou Bobanovi Sonor Delite- byla to tenkrát společná akce. Dal jsem to sem spíš kvůli těm činelům,který myslím ani nebyly snímaný, takže jsou slyšet na sucho tak jak skutečně znějí.
I když, je to točený nějakou normální kamerou, která sama o sobě asi celkový zvuk zkreslí.Možná i proto jsou ty bicí zcelý nahrávky slyšet skoro nejvíc.Mě to nevadí :twisted: :twisted:
jasně že poznala... a rozumím tomu co udělá domácí kamera :wink: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“