Fender - Pawn Shop serie

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jenyceg

Re: Fender - Pawn Shop serie

Příspěvek od jenyceg »

Má už někdo pawn shop 51? jaké jsou dojmy? dík
impact

Příspěvek od impact »

Co jsem cet, tak je to drazsi varianta Squier 51, ktera byla sveho casu na kytary.cz za nejakejch tusim 5kkc. Fender moc dobre vi, proc uz ho nevyrabi...

Jinak osobne jsem neodolal cenam u Thomanna a volil 72. :D Nyni je v servisu na serizeni a ja uz se nemuzu dockat.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
pesk

Příspěvek od pesk »

Pawn Shop 51 jsem mel asi pul roku. Je to velice kvalitne zpracovana kytara, krasne opracovany krk, proste japonec. Mel jsem ji u kytarare, jen si ji prohledl a zase mi ji vratil. Na prazce nebylo potreba sahnout - takhle precizne opracovany krk uz z tovarny jsem nevidel ani na USA standardech. Diky stratovskemu telu se na ni velice prijemne hralo v sede. Zvuk mela plny, bylo hodne citit, jak rezonuje cela kytara. Jedinou slabinou v provedeni jsou knofliky - push-pull na hlasitosti je hodne "gumovy" a prepinani snimacu otocnym prepinacem bylo pri hre hodne neprakticke. Takze za me je to pekne zpracovana kytara, ktera je zvukove dost specificka a nesedne kazdemu.
haens

Příspěvek od haens »

impact píše:Fender moc dobre vi, proc uz ho nevyrabi...
tyhle speciální řady jsou vždycky chvilková záležitost. tu 51 teď dělají japonci dál, ale levnější variantu (horší dřevo, snímače) a asi už není na export.

já si tu PS 51 koupil na vánoce u thomanna a imho za 9,5 tisíc hodně dobrá koupě. zpracování na jedničku, krk naprosto skvělý a zvuk neřeším - mám ji stejně jen jako doplněk k base na domácí brnkání a naučení se základů. ale co jsem viděl na YT nějaké ukázky, tak to hrát umí taky hodně pěkně a i celkem rozmanitě. a volume poťák mi jako gumový nepřijde, spíš mi trochu vadí, že s ním jde otáčet moc zlehka, odobně mám radši, když kladou víc odpor.
bass: PJ4 + Genz Benz STM600 + Hocke 12
guitar: Fender Pawn Shop 51
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Díky za názory.
impact

Příspěvek od impact »

Mimochodem, v řadě Pawn Shop jsou i moc pěkný lampový komba (Greta na domácí cvičení a Excelsior na větší hraní). Akorát Excelsior je dost obtížně sehnatelnej.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Po čase se vracím k tématu: Mám možnost pořídit G&L asat tribute bluesboy(variace na fender tele thinline s HB u krku), nebo Fender Pawn shop 51. ceny zhruba stejné. Babo raď! Co vzít!:-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ja bych papirove sel radsi do GL, ale samozrejme u takovych nastroju to je hlavne o tom, jak sednou do ruky a do ucha, nejake predpoklady jsou ciste subjektivni.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Asi to vyzkouším a rozhodnu. Pawn shop je japonec, což by mělo značit precizní práci. G&L je Indonesie, to mne trošku nahlodává, ale snad taková značka si kvalitu ohlídá.
Dík za názor.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

O těch japonských Fenderech se dá obecně říct, že mají perfektně zpracované krky. V kytarách jsem se na jednu takovou kytaru díval a vypadala výborně. Prý na tom byla dobře i zvukově ale to už jsem nezkoušel. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“