Koukám, že ty snímače tady na shopu stojí skoro jak nový elektrický housle od houslaře (dost levně, skoro jen matro), co jsem viděl v Marjankách
Nevíte někdo o nějaké levnější variantě? Nedělá něco takového třeba RM Pickups?
(Albert je ten houslista.)Housle zvučíme snímačem, který si koupil Albert.. myslím, že zkoušel jaký zvuk má piezzo snímač na kobylce a jaký na těle (houslí) a jedno bylo výrazně lepší.. bylo to na těle. Čili přišel tomu na kobylku !!
...tak si z toho vyber.... Albert je nazvučený přes snímač Shadow SH3000... bohužel ho nemá připevněný na tělo, ale přímo na housle, proto má tak ošklivý zvuk...

Což platí i obráceněpavel2 píše:Jestli jste s tím někdo dělal, nebo to máte, tak můžete jen těžko říct, že ta parodie od Stagg bude lepší
Sloučil jsem tvůj dotaz s jedním ze starších témat.pavellkrenek píše:...
takže je jasný, že bude randál na podiu. To vylučuje mikrofon.pavellkrenek píše:Zdravím, potřebuji nazvučit housle pro folk-metalovou kapelu...
Pro nějakou folkovou kapelu (např.) s nástroji za pár peněz to je krásné řešení, ale muzikant s houslemi za sto tisíc by mi narval mixpult do zadniceelektroakustika píše:Ahoj všichni,
s elektromagnetickým snímáním houslí jsem trochu v létě experimentoval. Vznikl pokus zabudovat snímač do hmatníku houslí, což se neobejde bez spolupráce s houslařem. Hmatník se musí z houslí sejmout a po zabudování snímače znou osadit na housle. Hmatník je naštěstí část, která se na zvuku houslí nijak výrazně nepodílí a lze ho opět ve spolupráci s houslařem při odstranění snímače nahradit zcela novým. Použil jsem obyčejné housle "Lídl Brno" ze třicátých let a výsledek je docela zajímavý.
Z fotografií to není patrné, ale snímač se samozřejmě horní desky houslí nedotýká.