Squier Standard vs. Fender Standard Stratocaster
Pravidla fóra
Squier Standard vs. Fender Standard Stratocaster
Kluci nechci přímo kupovat (možná někdy) ale porovnávám na netu můj nynější
Squier Standard Stratocaster http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -Apple-Red
s Fender Standard Stratocastrem http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -Apple-Red a sleduji snímače a u obou píšou Standard Single-Coil Strat®
=> že mají stejné snímače?
Squier Standard Stratocaster http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -Apple-Red
s Fender Standard Stratocastrem http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -Apple-Red a sleduji snímače a u obou píšou Standard Single-Coil Strat®
=> že mají stejné snímače?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Squier Standard vs. Fender Standard Stratocaster
Relevantní údaje bys měl hledat vždy na stránkách výrobce, ne prodejce.
Fender STANDARD STRATOCASTER
Squier STANDARD STRATOCASTER
Z čehož pro mne vyplývá: ANO, mají stejné snímače. Ale ruku bych za to do ohně nedal
.
Fender STANDARD STRATOCASTER
Squier STANDARD STRATOCASTER
Z čehož pro mne vyplývá: ANO, mají stejné snímače. Ale ruku bych za to do ohně nedal
Hendrek: Dík, no já to sledoval i na stránkách Fender-u, jen odkazy jsem dal na muziker.
Nicméně tam i tam píšou to samé...
Nicméně tam i tam píšou to samé...
Naposledy upravil(a) Michal.K dne 24.01.2013 11:11, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nepíšou
.
Na Muzikeru chybí u snímačů pro Squier ®, což by klidně mohlo být záměr a mohlo by se tím pádem jednat o jiný snímač, ale Fender už to uvádí u obou s ®.
Na Muzikeru chybí u snímačů pro Squier ®, což by klidně mohlo být záměr a mohlo by se tím pádem jednat o jiný snímač, ale Fender už to uvádí u obou s ®.
Hendrek: No tak to už je detail.
Ale celkově mně zarazilo, že tam není rozdíl, já vždy myslel, že originál Fender je ve všem kvalitově jinde...
Nebo to mám brát opačně, že ten můj Squier je tak kvalitní?
Ale celkově mně zarazilo, že tam není rozdíl, já vždy myslel, že originál Fender je ve všem kvalitově jinde...
Nebo to mám brát opačně, že ten můj Squier je tak kvalitní?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych se zaměřil i na jiné komponenty než jen na snímače, tam už je pár rozdílů. A nezapomínej, že dětská práce je levnější
(to byl joke, zcela jistě a v žádném případě nejsou Squiery produktem nelegální dětské práce
).
Hendrek: Tak já jen tak brouzdal na netu a zajímal se, kolik by vyšli drašší snímače a že když tak se mrknu, co sa snímače jsou na Fendrovském Standardu, že když tak kopím alespoň Ty, když ne celou kytaru.. A byl dost překvapen.
Podle Tebe které jsou najdůležitější?
Spíš bych se zaměřil i na jiné komponenty než jen na snímače, tam už je pár rozdílů.
Podle Tebe které jsou najdůležitější?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zase takový expert nejsem, ale když to vezmu z praktického hlediska, tak na mém Squier standard stratu už nemám původní snímače ani potenciometry a je to jedině dobře
. Ty standard single coil snímače totiž nejsou kdovíjaký zázrak a hlavně mě štval ten brum. A kvalita potenciometrů taky nic moc. To jak je kytara kvalitně sestavena (výběr dřeva, kvalita montáže, atd.) to už moc neovlivníš.
A jiné úpravy na zvýšení kvality?
Například tremolo z originál Fenderu a pod se dá zaměnit, nebo ne?
Ale asi to uložení nebude stejné, že?
Například tremolo z originál Fenderu a pod se dá zaměnit, nebo ne?
Ale asi to uložení nebude stejné, že?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím, ale myslím, že pokud je ten Squier seřízený, ladí a dobře se ti na něj hraje, tak bude stačit vyměnit snímače, případně poťáky a bude o level výš než teď. Tremolo, pokud nemáš nějaký důvod, bych já osobně neměnil. Spíš jej jen seřídil viz. snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html.
Tak ono jde i o to, že já vždy chtěl, aby páka držela a nehoupala se a než jsem vynalezl, že existuje i něco jako teflonová páska
, tak se mi různými pokusy podařilo celý ten vnitřní závit strhnout.
Tak teď přemýšlím (kdyby se to nedalo opravit), že když už bych měl měnit tremolo, zda tam dát to samé, co tam bylo, nebo něco kvalitnější resp. z vyšší řady Fenderu. Ale to je jen vize. pochybuji, že by tam bylo stejné uložení a bylo to možné.
Tak teď přemýšlím (kdyby se to nedalo opravit), že když už bych měl měnit tremolo, zda tam dát to samé, co tam bylo, nebo něco kvalitnější resp. z vyšší řady Fenderu. Ale to je jen vize. pochybuji, že by tam bylo stejné uložení a bylo to možné.
Zdravim vás velmi pěkně , potřebuju vědět jelikož sem si koupil elektriku Fendera v černé barvě jestli když mam na laku odřeniny mužu nanest normalní lak na dřevo či předešlý lak... muj kamoš taky kytarista řikal že budu potřebovat ,, renosanční sprej,, jenže to se mi nechce kupovat... mam odřeniny jen na povrchu jak kdybych to přejel jemnym smirglem... problem jee že to mam nad kobilkou kolo o prumer 5 cm a za kobylkou oval o delce 12cm a o šiřce 4 cm.... mužu nanest jen sprej na dřevo ???
skús dať fotku nech sme múdrejší 
Možná bude lepší se na tohle ptát zde: nastroje-f71/lakovani-kytary-t5612-220.html
Tady je to off topic.
Tady je to off topic.
Zdar, nechci zakladat novy tema, tak se zeptam tady
Jakej mate nazor na ty nejlevnejsi fendery modern player serie??? docela po nem pokukuju
http://kytary.cz/fender-modern-player-s ... /HN122591/
ted mam tele squier cv50 a nějak mi zacina vadit tvar tela, jinak kytara naprosto super a vyborne se na ni hraje , az na ten tvar pac mi vadi ze nema seriznuti jako strat - prece jenom strat je vic uhlazenejsi
a mozna humbucker taky neni k zahozeni ale singlu se nejak nechci vzdat 
Jakej mate nazor na ty nejlevnejsi fendery modern player serie??? docela po nem pokukuju
http://kytary.cz/fender-modern-player-s ... /HN122591/
ted mam tele squier cv50 a nějak mi zacina vadit tvar tela, jinak kytara naprosto super a vyborne se na ni hraje , az na ten tvar pac mi vadi ze nema seriznuti jako strat - prece jenom strat je vic uhlazenejsi
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Opět OFF TOPIC. Prosím, příště navazuj na existující téma, které se týká tvého dotazu elektricke-kytary/fender-nova-rada-mode ... 27104.html.
Zde se řeší rozdíly mezi Fender a Squier standard stratocastery.
Poprosím mody, aby to tu pozametali, pokud možno, děkuji.
Zde se řeší rozdíly mezi Fender a Squier standard stratocastery.
Poprosím mody, aby to tu pozametali, pokud možno, děkuji.
Jestli váhaš si koupit modern playera tak za žadnou cenu nevahej... mám doma jednu v červene barvě ve stylu Kurta Cobaina a hraje užasně... deset pásku je za tak dobrou kejtru ještě málo...odehral sem s ni 12 koncertů a byla perfektní porozumíš si s ni ...
Lidi čtěte
Nejdřív píšu já, že je to off topic, pak přijde někdo jinej- toho varuje Hendrek a odkáže ho do jiného tématu a přijdeš ty a odpovídáš na něj. Nechápu...
Vzpamatuj se a poraď mu ve správném tématu, jestli si tam už dal dotaz a nebo mu pošli SZ.
Nejdřív píšu já, že je to off topic, pak přijde někdo jinej- toho varuje Hendrek a odkáže ho do jiného tématu a přijdeš ty a odpovídáš na něj. Nechápu...
Vzpamatuj se a poraď mu ve správném tématu, jestli si tam už dal dotaz a nebo mu pošli SZ.
A když už tak k tomu původnímu tématu...
je tedy možné to tremolo, které je ve Squieru nahradit jiným, kvalitnějším z originál Fender-u?
je tedy možné to tremolo, které je ve Squieru nahradit jiným, kvalitnějším z originál Fender-u?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Možné je všechno, jde jen o to, jak jsi zručný. Já osobně bych se do toho nepouštěl, pro mě je vrchol mé šikovnosti výměna snímače.