Nechtělo se mi zakládat nový přízpěvek, vypadá to, že s tímto aparátem máte již nějaké zkušenosti. Chci se zeptat na lampy, jestli se vyplatí kupovat přímo Engl lampy nebo je tu nějaká cennově přijatelnější náhrada. Nejde mi ani tak o koncové lampy jako spíš o předzesák. Hlavu jsem bral bazarovou a byla seřízena u Dannyho v Boogiestanu.
Už delší dobu mám podezření, že je některá lampa mikrofonní. Při hraní to píská (i když se na to člověk musí pořádně soustředit v tom zvuku, takový vysoký kovový řinčivý zvuk). Zatím sem ale neměl problémy s poklesem hlasitosti nebo s nějakou rapidní změnou zvuku. Každopádně když už bych přelampovával tak bych to chtěl vzít komplet všechny 4 lampy případně i koncák ale tam ty Englovky koupím.
Ibanez RGT 42DX
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
lampy "od engla" je jen výběr z "běžných lamp" s jiným potiskem (stejně tak jako u dalších firem), takže můžeš koupit co se ti bude nejlíp shánět, předpokládám že engl má nastavitelný bias takže nebude problém to seřídit, do konce bych vybíral asi sovtek nebo ehx, stejně tak preampovky, na první pozici preampu by to asi chtělo nějakou výběrovou s co nejvyšším odstupem signál - šum, dobře nakoupíš třeba na německém TubeTown, kdyby se ti nechtělo z ciziny tak to můžeš zkusit třeba v českém gesu
Vím že Periphery hrají na Axe-FX, takže ten zvuk bude mít asi rezervy. Jen se chci zeptat zda to z té hlavy nakroutím, nebo jestli je spíš na rock, metal 80.-90. let. Potřeboval bych aparát který ze sebe dostane velmi hutný středový zvuk, s velice decentními výškami.
Dva jejich kytaristi údajně hrají na engly, třetí na mesu tripla. Engl je určitě spíš na modernější metal než na ten starší nebo klasický rock. Pokud ale chceš hutný středový zvuk ten bych hledal spíš u mesy recto nebo mark serie, ale to už bude asi nad limit. Záleží ale taky na boxu, snímačích atd. Ideálně by sis to měl někde vyzkoušet se svojí kytarou
no Mesa je hodně nad rozpočet...v podstatě už i ten engl je nad rozpočet ale taťka mě trochu podrží .
Snímače mám R.M. F4HN a Custom. Hrajou moc pěkně, box je H&K 4x12. Někdo říkal že tam jsou Rockety repra. Ale na bazaru je teď 4x12 Harley Benton za 8k. Tak pokud tam ještě 3 měsíce vydrží, jakože asi ne, tak ho koupim.
při dnešní ceně repro a bazarovejch boxů se to skoro ani nevyplatí stavět, leda že bys sehnal levně repra a i tak tě to pořád vyjde jako ty levný boxy z bazaru
Zdravím, chtěl jsem se zeptat na radu zkušenějších ohledně mého výběru aparátu. Uvažuji o nákupu Engla Screamer E330. Líbí se mi zvukově a i jsem si na něj mohl zahrát. Ale co mě není moc jasné je to jak využít mé stávající vybavení které mám a to přesněji efekt Boss GT-10. Chtěl jsem se zeptat jak nejlépe ho připojit ke kombu abych zachoval dynamiku atd.. a mohl využívat efekty z GT10ky, jestli do smyčky či mohu do cesty rovnou). Chtěl jsem využít Gt10ku i k přepínání kanálů přes midi abych si nemusel kupovat footswitch, ale Screamer nemá MIDI takže bych musel použít asi Engl Z11 jako přepínač ne? Není nějaká řekněme levnější varianta než ta Z11ka?? Díky moc za rady, bude to můj první lampový aparát (teď mám Laney LV300H)
Jde o to co chceš používat za efekty, pokud zkreslovací tak před aparát, pokud chceš používat zkreslení z aparátu a mulťák jen na modulace, delay, reverb... tak do smyčky. Pokud tedy tvuj mulťák nemá 4 kabelové zapojení a mohl by tak fungovat zároveň před aparátem i ve smyčce.
Podle manuálu můžeš použít buď Z-5 footswitch nebo dva běžné 2 tlačítkové footswitche se stereo jackem.
No potřebuji, čištý kanál, mirně zkreslený, vice zkresleny a solo kanal. A mezi těmito kanály potřebuji přepínat nejlépe právě šlápnutím na pedál Gt10ky a poslat povel pro přepnutí do screamera např. ze zkresleného kanálu na čistý (využívat tedy ke zkreslení kombo NE GT10!). Efekt chci používat na modulace jako práve delay, chorus atd...a hlavně taky jako Volume pedal. Gt10ka umožnujě 4 kabelové zapojení i má přimo funkci AMP control ale ta je bohužel pouze pro mono jacka takže ovladání pouze jedné funkce, proto se to snažím vymyslet přes to midi, páč jiná možnost asi není.
Pouzil bys vsechny rezimy/kanaly/mody? Pokud ne, urcite by to slo nejak predratovat, aby ten jeden mono jack prepinal na konkretni dve funkce. Resp. udelat nejakej relatkovej prepinac. Pokud bys je vyuzil, tak se holt musis porozhlidnout po jinym zesilovaci s MIDI, nebo pohodlny prepinani ozelet.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Pokud GT10 umí MIDI tak se myslím dělají midi switche, který ovládáš přes midi a oni ovládají třeba výstupy na jack. Otázkou je kolik to bude stát a jestli se ti to ještě vyplatí. Pokud vím, Screamer má ty 4 módy, na jejich ovládání stačí jeden dvoutlačíkový footswitch.
J potřebuji tyhle 4 typy zvuku takže jinak řečeno 4 kanály. Dobrá tedy. Co se toho pohodlného přepínání týče tak to bych přežil ho nemít, takže to zkusím nějak polaborovat až bych měl kombo doma. Jinak doporučujete to 4 kabelové zapojení tedy v mém případě? Jinak ten footswitch teda mohu použít jakýkoli se 2 vypínačema a stereo jackem jo? Páč ty origo to je šilenost kolik to stojí
Stanley06 píše:Pokud GT10 umí MIDI tak se myslím dělají midi switche, který ovládáš přes midi a oni ovládají třeba výstupy na jack. Otázkou je kolik to bude stát a jestli se ti to ještě vyplatí. Pokud vím, Screamer má ty 4 módy, na jejich ovládání stačí jeden dvoutlačíkový footswitch.
Právě že Engl dělá přímo přepínač Z11 ovládaný přes MIDI přikazama ale chtějí za to 5k. Pak jsem našel ještě od G-Lab ale to jsi nejsem jist zda je pro mé použití vhodné.
Těď jsem pročítal manuál screamera a i v manuálu je napsáno že pokud chci využívat midi přikazy k přepínání tak je třeba zapotřebí použít Z11ku. Každopádně koukám na tvůj odkaz a vypadá to výborně omrknu to, díky za tip !!!
Zdravím po dlouhé době. Měl jsem možnost vyzkoušet VLS a je pravda, že zvuk klesl o 50%, tak jsem koupil výše zmiňovaný Boss GE 7 a všechno je ok. Díky za radu.
Cena tuším kolem 2000Kč, možná i méně. Lepší bude jim napsat. Jednoduchá a velice levná náhrada za Z-11. Kdysi jsem o ní uvažoval, ale nakonec se mi o přepínání stará G-Major.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote