Mikrofon se uvnitř viklá

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
D@vit
Bandzone: http://bandzone.cz/farside
Kontaktovat uživatele:

Mikrofon se uvnitř viklá

Příspěvek od D@vit »

Před rokem jsem si koupil kondenzátorový USB mikrofon Apex 440. Používal jsem ho párkrát na nějaké nahrávání, párkrát jsem ho někam převážel a párkrát jsem s ním nahrával způsobem, že jsem ho držel v ruce a trochu s ním hýbal.

Teď jsem ho po delší době zase vytáhl a zjistil jsem, že se uvnitř cosi (spíš všechno :roll: ) viklá. To by mě až tak netrápilo, ale trápí mě, že ho nemohu používat tím ručním způsobem, ale pouze ve stabilní poloze, jelikož jakmile s ním trošku pohnu, tak se to pohne i uvnitř a nějak divně přeskočí signál a mikrofon pár sekund vůbec nenahrává nebo nahrává nekvalitně. :?

Zkoušel jsem se podívat dovnitř, ale prostým odšroubováním krytu se k vnitřnostem nedostanu, je to tam pak na nějaké šroubky, které jsou hodně fest, takže se ptám, jestli má smysl se tam dobývat a nebo si to stejně sám neopravím a mám to poslat na reklamaci. Neřeknou mi, že jsem si to způsobil sám a že se to nevztahuje? :(

PS nepamatuju si, jestli se to neviklá odjakživa, ale nikdy jsem nezaregistroval ty chyby signálu..
Jsem zpěvák skupiny FARSIDE
Působím také jako 3D grafik
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrofon se uvnitř viklá

Příspěvek od pupack »

Chlape, myslíš že je dobré s kondenzátorem při točení hýbat? Proč myslíš že se k tomu používají odpružené držáky a každý se snaží s takovým mikrofonem zacházet jako v peřince? ...
Jestli potřebuješ točit za pohybu, pořiď di dynamický mikrofon nebo kondenzátor do ruky, který je k tomu uspůsoben po technické stránce..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
D@vit
Bandzone: http://bandzone.cz/farside
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D@vit »

Diky za upozorneni, priste si dam pozor :oops:
A odpoved na otazku? Mam to reklamovat?
Jsem zpěvák skupiny FARSIDE
Působím také jako 3D grafik
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No asi takhle: máš problém, servis bych zkontaktoval určitě. Pokud to posoudí jako oprávněnou reklamaci, budeš mít plus a nebude tě to nic extra stát. Pokud ne, buď si to necháš opravit nebo ne (asi podle ceny). Každopádně mít napůl funkční HW je dost na pytel... 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já bych to určitě reklamoval, zkus to. Imho to může být uvolněná nějaká blbost co se týká toho interního převodníku/usb . samozřejmě jim to nepopisuj tak jako tady nám :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“