Identifikace BC Rich Superstrat

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
kony911
Bandzone: www.bandzone.cz/blackdolphins

Identifikace BC Rich Superstrat

Příspěvek od kony911 »

Ahoj
Jen čistě ze zvědavosti - sehnal jsem si od kamaráda kytaru ... byla ve špatném stavu, dal jsem jí tedy trochu dokupy a začala mě zajímat jedna věc - původ kytary (typ). Hledal jsem tedy na netu - na stránkách BC Riche i všude jinde a nikde jsem nenašel tu, co mám doma ... řekl jsem si, že to zkusím hodit sem, jestli se s ní třeba někdo někdy nesetkal a neví - aspoň přibližně co je zač - abych věděl, co vlastně mám, ikdyž vím, že žádný poklad to není.
Dole na štítku jsem našel označení L.A. California USA a sériové číslo - ale nevím jestli mám věřit štítku, nebo jestli je to nějaký Made In China :D Předem díky :)
Přílohy
IMAG0080.JPG
IMAG0056.JPG
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Identifikace BC Rich Superstrat

Příspěvek od Nero »

To je zajímavý kousek, jedinou BC s reverzní hlavicí, co si vybavuju, je Gunslinger, který se i vyráběl v USA. Ale znám ho jen jako modely s jedním nebo dvěma HB, nikdy jsem ho neviděl jako HSS.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Je to licenční BC Rich. Origoš USA měly výrobní čísla na tom plechovém štítku začínající BC, B nebo jen holé číslo. Kdysi jsem po tom pátral, tak to vím. Taky jsem měl Assassina, který měl na štítku I.... , nehrál špatně, ale poté co jsem zjistil, že tělo kytary je z lepených desek (asi nějaká překližka) tak jsem se ho zbavil. Otevři krytku potenciometrů a řízní do kejtry a uvidíš, jestli je to masiv, nebo stejný případ.
kony911
Bandzone: www.bandzone.cz/blackdolphins

Příspěvek od kony911 »

Právě jsem nakonec usoudil, že nejpodobnější kytara od BC je Gunslinger - je to jedna z mála typů, co má reverzní hlavici, ale jak říkáš - nikde jsem ho neviděl s HSS a ani s jednozvratným tremolem - ty s jednozvratńákem zase měli hlavici klasicky :D

Banhof: Tak takhle to tedy je :) Právě jsem se po tom zkoušel pídit na základě toho čísla, a nic moc jsem se nedozvěděl, tak jsem rád, že v tom nejsem sám, kdo se to snažil zjistit :D kouknu na to dřevo, jak to tedy je .... je to moje taková druhá "záložní" kytara, takže na ní zas tak extrémě nehraju, jako na mojí hadí X-6, je to jen čistě moje zvědavost :) ... na to dřevo se kouknu!
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Banhof: jsi se toho zbavoval protoze to je preklizka, ackoliv to hralo nespatne? to troch nechapu
Hodně budem někde...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Přesně tuhle hlavu a takovej štítek měl můj Warlock. Krk jsem použil na svojí první stavbu Warbeasta.Originál tělo bylo z nějaký šílený překližky pod několikamilimetrovou vrstvou tmelu a metalízy. Mám ho ještě pověšený jako dekoraci v kotelně :D
takhle vypadal výsledek přestavby nastroje-f71/homemade-kytara-t10471-520.html#p314704
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Nehrálo to špatně, ale další dvě kytary co jsem měl hrály líp :D
Z podobné překližky má tělo například Epiphone 1275 double neck a málo kdo to ví :D A to je už dražší kytara. Prostě ojebat zákazníka :evil:
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Zkus to nafotit a poslat Customer Supportu BC Riche. Kdysi jsem něco potřeboval a během pár dnů mi odepsali odpověď.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“