Nahrávání el. akustiky - výběr zvuk. karty (+-2.000Kč)
Pravidla fóra
Nahrávání el. akustiky - výběr zvuk. karty (+-2.000Kč)
Dobrý den,
vlastním el. akusstiku Epiphone EJ-220 a kombo Kostom Sienna 30 (30W). Chtěl bych doma nahrávat kytaru. Prvně jsem chtěl nahrávat kytaru z kombo přes USB mikrofon (např. Behringer C-1 U STUDIO CONDENSER USB), ale v hudebninách mi bylo doporučeno abych si koupil externi zvukovou kartu (mam NB), že el. akustika se nehodí pro snímání mikrofónem kvůly svému tělu. Tak tím pádem uvažuji o nějake zvukové kartě a neumím se rozhodnout mezi:
Lexicon ALPHA(http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... icon-ALPHA)
Roland UA-11 Duo Capture(http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... uo-Capture)
M-Audio Fast Track USB MKII(http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... k-USB-MKII)
V hudebninách mi bylo doporučeno: Lexicon ALPHA
Chtěl bych vědět Váš celkový názor, která zvuková karta je lepší. Myslím, že Roland je dobrá značka co se týče hud. věcí. Kytaru bych chtěl snímat tím pádem přes 6,3 Jack do karty a z karty přes USB do notebooku, když je to ta lepši volba.
Děkuji předem za odpovědi.
vlastním el. akusstiku Epiphone EJ-220 a kombo Kostom Sienna 30 (30W). Chtěl bych doma nahrávat kytaru. Prvně jsem chtěl nahrávat kytaru z kombo přes USB mikrofon (např. Behringer C-1 U STUDIO CONDENSER USB), ale v hudebninách mi bylo doporučeno abych si koupil externi zvukovou kartu (mam NB), že el. akustika se nehodí pro snímání mikrofónem kvůly svému tělu. Tak tím pádem uvažuji o nějake zvukové kartě a neumím se rozhodnout mezi:
Lexicon ALPHA(http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... icon-ALPHA)
Roland UA-11 Duo Capture(http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... uo-Capture)
M-Audio Fast Track USB MKII(http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... k-USB-MKII)
V hudebninách mi bylo doporučeno: Lexicon ALPHA
Chtěl bych vědět Váš celkový názor, která zvuková karta je lepší. Myslím, že Roland je dobrá značka co se týče hud. věcí. Kytaru bych chtěl snímat tím pádem přes 6,3 Jack do karty a z karty přes USB do notebooku, když je to ta lepši volba.
Děkuji předem za odpovědi.
Re: Nahrávání el. akustiky - výběr zvuk. karty (+-2.000Kč)
Me se ani jedna varianta z tech, ktere jsi popsal, nezda jako lepsi volba. Ale zalezi na tom, jaky ma byt vysledek. Z komba muzes nahravat jednoduse tak, ze propojis jeho vystup s linkovym vstupem pocitace (tedy vstupem integrovane zvukove karty). Mozna, ze o neco lepsi by byla nektera z tech externich zvukovek, ale nemusi v tom (proti integrovane) byt nejaky propastny rozdil.eratar píše:Kytaru bych chtěl snímat tím pádem přes 6,3 Jack do karty a z karty přes USB do notebooku, když je to ta lepši volba.
A jako dalsi varianta je tu ta, ze nahrajes primo kytaru (zvuk kytary, ne vystup ze snimace) kvalitnim mikrofonem. Tedy pokud mas aspon trochu vhodny prostor na takove nahravani...
Jestli jsem to správně pochopil co jsi chtěl říct, tak nahrávání v tak nízké cenové relaci, jako je 2000 Kč. Tak finální výsledek všech metod (kvalita zvuku) výjde takřka nastéjno? Jestli snímám přímo přes mikrofón nebo přes pizo snímač v el. kytaře.
Ne, to jsem rict nechtel. Zalezi hodne na tom, jaky mas snimac a jak se ti libi jeho zvuk (pripadne zvuk prohnany kombem). Ale co se tyka zvuku akusticke kytary jako takove, jsem zatim nazoru, ze vernejsi bude kvalitni nahravka mikrofonem.
Furt jsem tam kde jsem byl, každý radí něco jiného. No hodně lidí na ty pizo snímače nadává a označuje je jako "fuj". Žádnou jinou kytaru jsem v ruce neměl, tak nemám zvuk s čím porovnat, ale mě osobně se líbí. Elektronika tam je eSonic 2, což asi není dobré. Tím pádem myslíš, že mi bude stačit USB mikrofon, který má myslím zabudovanou zvukovou kartu nebo externí zvukovou kartu s phantom napájením (M-Audio Fast Track USB MKII) a kondenzátorový mikrofón?
Jako prvni variantu jsem psal to, ze by mohl stacit kabel mezi kombo a pocitac. Tedy pro zacatek, a investice temer nulova.
Dalsi varianty jsou uz na tobe... to bys mohl ziskat sam nejakou predstavu, co ti u takoveho zvuku (nebo zpusobu nahravani) nevyhovuje. A pak je mozne uvazovat dal a rozhodovat se treba mezi mikrofonem plus zvukovkou a USB mikrofonem.
Dalsi varianty jsou uz na tobe... to bys mohl ziskat sam nejakou predstavu, co ti u takoveho zvuku (nebo zpusobu nahravani) nevyhovuje. A pak je mozne uvazovat dal a rozhodovat se treba mezi mikrofonem plus zvukovkou a USB mikrofonem.
tak to nezni špatně a prosím naposled, ten kabel z toho komba napojím přes LINE OUTPUT co je ze spod komba (6,3 Jack) do mikrofoniho vstupu na notebooku přes redukci na 3,5 Jack?
vstup na notebooku by mel byt linkovy (asi by to melo jit prepnout v nastaveni zvuku).
a ohledne toho Line Out ... nevim ted urcite, co v nem presne je (napriklad jestli je za efektama (asi ano), a jestli jsou efekty stereofonni (asi ne)... musim se pro jistotu podivat do manualu, ze ktereho mista je ... edit: a tam o tom nic nepisou
), ale nemel by to byt zadny problem. a kdyztak by se mel dat podobne pouzit i sluchatkovy vystup, kdyz by linkovy z nejakeho duvodu nevyhovoval.
a u kabelu a redukci je hodne moznosti (jestli pouzijes stereo kabel nebo nastrojovy, na ktere strane budes mit redukci, a jakou redukci....) ... ale v zadne by se nemela skryvat zadna vetsi zaludnost.
a ohledne toho Line Out ... nevim ted urcite, co v nem presne je (napriklad jestli je za efektama (asi ano), a jestli jsou efekty stereofonni (asi ne)... musim se pro jistotu podivat do manualu, ze ktereho mista je ... edit: a tam o tom nic nepisou
a u kabelu a redukci je hodne moznosti (jestli pouzijes stereo kabel nebo nastrojovy, na ktere strane budes mit redukci, a jakou redukci....) ... ale v zadne by se nemela skryvat zadna vetsi zaludnost.
No nějak to napojím metodou "pokus omyl".
Štve mě, že tomu moc ohledně kytar nerozumím, i když jsem student vysoké školy. Všechno dělám jen tak na koleni a už jen to, že se doma sám učím. Do všeho jdu moc hrrrr, prostě jsem takový začínajicí nadšenec, kterého to chytlo, ale nemá se na koho obrátit. Nikdo v okolí nehraje.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen poznámka k těm snímačům: z praxe bych řekl, že do určité cenové hladiny (kterou ale nechci ani naznačovat, protože zase tak detailně jsem to nezkoumal) elektroakustické kytary bude s největší pravděpodobností ten zvuk ze snímače opravdu nic moc. Pro všechny ostatní (dražší) nástroje už je to vcelku jedno; mezi zvukem ze snímače a zvukem samotné kytary (=nasnímaný KVALITNÍM a VHODNÝM mikrofonem) zase tak velký rozdíl nebude, ale už to chce prostě další vybavení, vhodné prostory atdatdatd.
P.
P.