Zapojení ladičky Behringer TU300

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
wrt757

Zapojení ladičky Behringer TU300

Příspěvek od wrt757 »

Dobrý den,
mám ladičku Behringer TU300 a na levé straně je kromě OUT výstupu ještě výstup BYPASS. K čemu je to dobrý? Do kterého výstupu to má být zapojené? Děkuji za každou odpověď.
S pozdravem Martin.
Přílohy
2.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení ladičky Behringer TU300

Příspěvek od rotten77 »

Bude to napsané v manuálu, ale napíšu ti to i sem:

Out - pokud je ladička zapnutá, tak je slyšet, co "hraješ".
Bypass - pokud je ladička zapnutá, tak není slyšet nic.
wrt757

Příspěvek od wrt757 »

Návod k tomu nemám a anglicky neumím. Jsem stará páka. Aha, já to zkoušel se staženým volume. Ale řekl bych že to funguje teda opačně. Na OUT není slyšet nic, na BYPASS to slyšet je ? Zrovna naopak , teda ...
Ta kontrolka co má signalizovat zapnutí ,nezhasíná po vypnutí ale jen svítí míň . To tak má být nebo je to rozbitý?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Přesně jak píše rotten. Tohle téma rozhodně ale nepatří mezi efekty a tak to přesouvám do Hardware.
Když pohledáš, tak najdeš tady na fóru :arrow:
kytarove-efekty/ladicka-propojovaci-kab ... 00#p433497

Na YT :arrow: (v čase 1:11 je tiché ladění přes Bypass a následné vypnutí ladičky = normální hra)
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Milane taková technická mimo téma. Mohl bych se zeptat proč tohle nepatří do efektů ale spíš do hardware? Mě to spíš právě příjde že by to mohlo být obráceně (nemyslím to zle, pouze se ptám an vysvětlení :? )
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Řídím se podtitulem sekce, kde je uvedeno "ladičky":
Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Osobně si myslím, že ladička (byť pedálová) nemění (a neměla by) měnit zvuk nástroje a tudíž nevytváří žádný zvukový efekt. To je ale otázka výkladu a protože nemám patent na rozum, zeptám se ostatních moderátorů a admina na jejich názor.
Jinak to samozřejmě neberu zle a díky za připomínku.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ladičky se řešily vždy v této sekci. Přeji hezký sluneční čtvrtek! 8)

EDIT:
Dovolím si vstoupit do wikxzenova příspěvku abych to tu neroztahoval.
Po poradě s moderátory a administrátorem zůstane toto téma mezi ladičkami (hardware).
MilanT
wrt757

Příspěvek od wrt757 »

Tak nevím ale asi mi stále něco uniká. Pokud ladičku připojím na out tak se po sešlápnutí výstup ztiší a není z bedny nic slyšet. Když to dám na bypass tak je po sešlápnutí zvuk z bedny normálně slyšet. Řekl bych teda že je to přesně opačně než je na videu i co píšete vy. Ne že by mi teda na tom nějak extra záleželo,ale kde udělali soudruzi v NDR chybu ? Jaký je teda význam slova BYPASS v hudební mluvě?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bypass je to samé co v medicíně - přemostění. Signálová cesta přes bypass je vedena přímo vstup-výstup mimo elektroniku (ladičky, efektu...) a signál tak není ovlivněn.
Teď když vidím co jsem tady napsal a když to srovnám s popisem funkce té ladičky, tak se asi musím omluvit. :oops:
Píše se tam, že při ladění je výstup Out zeslaben a z aparátu není nic slyšet.
Výstup Bypass propouští plný signál při i bez ladění. Ono v tom videu je to nakonec slyšet. Před vypnutím ladičky (před 1:11) jsou jasně slyšet jednotlivé tóny prázdných laděných strun.
Takže podle mě tvoje ladička funguje správně.
http://www.behringer.com/EN/Products/TU300.aspx
The main Out jack allows you to cut the signal to your amp while you tune, or you can send a constant signal from the Bypass output.
Tentokrát snad už nekecám. Kdyby jo, tak mě někdo klepněte přes prsty.

EDIT:
Ještě jeden příspěvek z Instrumenta:
Shodou okolností jsem minulej týden koupil Bérinžerovo ladítko TU-300 (bypassové :-)) jako rychlou náhradu na podium (cena tuším 770). přijde mi to jako totálně opajcovanej BOSS TU - ovládáním, funkcema. Zas tak hrozný to zpracováním není - má celkem slušnou citlivost a poměrně uživatelsky přívětivý reakce. Co mě ale rozhodilo, je že ladí o kus jinde, než druhá ladička v kapele :-)) Ale zatím jsem neměl možnost ověřit, jestli to není problém té druhé, tak abych číňanům neublížil. Jinak výstupy jsou přesně tak, jak tu je popsáno - jeden vypíná signál při ladění, bypassovej propouští. Asi vážně konstrukčně nejde vypínat signál při true bypassu.
Richie-H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richie-H »

Zdravim, prosim Vas, nemel by jste nekdo cesky navod na pouziti Behringera TU 300 v pripade nevite jak se nastavuje kalibrace? Potrebuji z 440-ti na 442! Dekuji za odpoved :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Richie-H píše: nevite jak se nastavuje kalibrace? Potrebuji z 440-ti na 442! Dekuji za odpoved :)
Zkusil jsi hledat tady na fóru?
Už jsem to tady popisoval a mirostrat byl spokojený. :D
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... er#p551650
Jinak jak změnit módy (kytara, podladění, basa a chromatika) máš na předchozí stránce toho vlákna.
Ostatní najdeš v tomto vlákně a to asi bude z návodu to podstatné, ne-li vše.
Richie-H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richie-H »

kdyz jsem zadal do vyhledavace Behringer TU 300 tak me to nic nenaslo:| dekuji ti MilaneT za odkaz a omlouvam se vsem, ze jsem se optal na dotaz ktery se tu uz resil :-D hezky den vsem
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Rádo se stalo.
Richie-H píše:kdyz jsem zadal do vyhledavace Behringer TU 300 tak me to nic nenaslo:|
A mně to samé našlo 4056 výsledků. Mimochodem, a jak jsi našel tohle vlákno? :D
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... ger+TU+300
Při hledání doporučuji použít sofistikovanější způsob a zkusit i jiné výrazy jako třeba "frekvence 440" a nebo jejich různé kombinace. Použít "Pokročilé hledání", kde si zúžíš výběr, atd.
Richie-H píše:omlouvam se vsem, ze jsem se optal na dotaz ktery se tu uz resil :-D
Nejsi první ani poslední. :wink:
Richie-H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Richie-H »

:D nasel jsem ho tak, ze jsem otevrel fora "snimace, hardware, prislusenstvi a udrzba" a procital nazev prispevku az jsem narazil na toto tema:-D mozna bude problem v tom, ze serfuji na mobilu a ne na PC!?:-D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“