Humbucker do 5000
Pravidla fóra
Humbucker do 5000
Ahoj budu si kupovat kytaru která má SD SH1(krk) a Pearly gates(kobylka) a chtěl bych vyměnit ten pearly gates moc se mi nelíbil. Hraju tvrdý styly, mám Fireballa, kytara bude podladěná o minimálně o ton. Mám na jedný kytaře SH13 a mám sním absolutní spokojenost (takže něco na ten způsob). Co chci aby byl keramickej, 4 vývody, pasiv s cenou do 5K
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: Humbucker do 5000
ak si spokojný s S.D. SH13 tak si môžeš kúpiť zase ten istý.
alebo s pasívnych možno ešte SH8 invader?
alebo ak by si uvažoval aj o aktive tak napr. Seymour Duncan AHB 1 alebo 2 -všetky AHB sú určené na podladenie.
alebo ak by si uvažoval aj o aktive tak napr. Seymour Duncan AHB 1 alebo 2 -všetky AHB sú určené na podladenie.
This account don't exist longer.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Tak od SD by šli SH8 invader, SH6, SH4, ale i tak nevim co bych si měl koupit, protože nevim jak hrajou. A o těch BKP už jsem slyšel a možná bych je rád zkusil,ale tam je to samí nevim kterej koupit.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
napiš co od toho snímače očekáváš...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Silnej výstup, pujde do mahagonu, aby nebyl až moc na basovnanej jelikož mám fireballa a ten má basů až moc, aby z něj šel moderní hi-gainovej zvuk (Hatebreed, terror), aby zvlád podladění. Chci aby byl čitelnej což jsou asi všechny kvalitný snímače, ale nevim. Strašně se mi líbí moje SH13 a chtěl bych něco na ten způsob, ale aby to hrálo trochu jinak 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
BKP Painkillerlodyha píše:Silnej výstup, pujde do mahagonu, aby nebyl až moc na basovnanej jelikož mám fireballa a ten má basů až moc, aby z něj šel moderní hi-gainovej zvuk (Hatebreed, terror), aby zvlád podladění. Chci aby byl čitelnej což jsou asi všechny kvalitný snímače, ale nevim. Strašně se mi líbí moje SH13 a chtěl bych něco na ten způsob, ale aby to hrálo trochu jinak
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nikdy si nebudeš moc být jistý, jak ten snímač bude hrát se zbytkem tvé kytary a výbavy. Je to alchymie, musíš zkoušet. Proto bych ti doporučil kupovat na bazaru s tím, že když to nesedne, za stejný peníz pošleš dál.lodyha píše:nevim co bych si měl koupit, protože nevim jak hrajou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To je pravda, zatím jsem měl kliku. Ale pochybuju že na bazaru budou ty BKP.Nero píše:Nikdy si nebudeš moc být jistý, jak ten snímač bude hrát se zbytkem tvé kytary a výbavy. Je to alchymie, musíš zkoušet. Proto bych ti doporučil kupovat na bazaru s tím, že když to nesedne, za stejný peníz pošleš dál.lodyha píše:nevim co bych si měl koupit, protože nevim jak hrajou.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Píšeš cenu do 5000, tak nový BKP výjde i s poštou z UK asi na 4.000 i s libovolným krytem.
Ted jsem nepochopil proč to píšeš? jestli pro info o cenně tak díky, ale už jsem si to zjistil.bubucci píše:Píšeš cenu do 5000, tak nový BKP výjde i s poštou z UK asi na 4.000 i s libovolným krytem.
Stejnej snímač v jiný kytaře hrát jinak bude, to se neboj. Já bych zkusil TB-6, tedy Duncan Distortion.
Určitě se vyhni alnico snímačům, jinak se neobejdeš bez noisegate.
Určitě se vyhni alnico snímačům, jinak se neobejdeš bez noisegate.
Můžeš své tvrzení něčím zdůvodnit?kmensik píše:Určitě se vyhni alnico snímačům, jinak se neobejdeš bez noisegate.
- Alternátor
Tomu teda moc nerozumím. Když jsem měl kytaru s keramikama, tak to chytalo větší bordel, než současný alnica, ale tam hrála velkou roli i síla výstupu.kmensik píše:Určitě se vyhni alnico snímačům, jinak se neobejdeš bez noisegate.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Bez noisegate se neobejdeš, pokud máš nahovno zesilovač nebo moc gainu. Je sice pravda, že Alnico chytá víc ruchů, ale keramika to zase dožene silným výstupem a tím spíš vzniká zpětná vazba.
V tom případku promiň, že jsem se ti snažil poradit, protože mi příjdeš maličko zmatený...lodyha píše:Ted jsem nepochopil proč to píšeš? jestli pro info o cenně tak díky, ale už jsem si to zjistil.bubucci píše:Píšeš cenu do 5000, tak nový BKP výjde i s poštou z UK asi na 4.000 i s libovolným krytem.
Ne já jsem rád že mi radíš, nemyslel jsem to nijak zle. Ale nepochopil jsem proč jsi to zrovna psal nebo tak.bubucci píše:Bez noisegate se neobejdeš, pokud máš nahovno zesilovač nebo moc gainu. Je sice pravda, že Alnico chytá víc ruchů, ale keramika to zase dožene silným výstupem a tím spíš vzniká zpětná vazba.
V tom případku promiň, že jsem se ti snažil poradit, protože mi příjdeš maličko zmatený...lodyha píše:Ted jsem nepochopil proč to píšeš? jestli pro info o cenně tak díky, ale už jsem si to zjistil.bubucci píše:Píšeš cenu do 5000, tak nový BKP výjde i s poštou z UK asi na 4.000 i s libovolným krytem.
Zdůvodnit to nemůžu, ale je to dle mých zkušeností tak, že alnico magnety způsobují v HB větší šumy než keramika. Na moderní hi-gainovej zvuk je to zásadní věc, ten šum by mně vadil.klobasnik píše:Můžeš své tvrzení něčím zdůvodnit?kmensik píše:Určitě se vyhni alnico snímačům, jinak se neobejdeš bez noisegate.