Casio privia PX150Bk - některé klávesy hrají špatně
Pravidla fóra
Casio privia PX150Bk - některé klávesy hrají špatně
Zdarec.
Zakoupil jsem klávesy Casio px150bk a zjistil, že některé klávesy nehrají tak, jak by měly, resp. já to tak slyším. Jsem klavírový amatér, teorii ani noty zatím neznám, studuju, hraju na kytaru pár let. Ten tón je například tuším ve standardním nastavení A-2 - jako mínus 2 oktávy od standardu vlevo, nevím jak to popsat a teď nemám před sebou klávesy, abych to odpočítal. Je pravda, že jsem si toho všiml až po hraní se sluchadly, ale rozhodně se mi to nezdá, bo když zvednu přes nastavení kláves tóninu, ta klávesa se posune též.... Mno je to normální? Doufám, že jsem problém popsal srozumitelně.
Díky za odpovědi/rady.
Mirek.
Zakoupil jsem klávesy Casio px150bk a zjistil, že některé klávesy nehrají tak, jak by měly, resp. já to tak slyším. Jsem klavírový amatér, teorii ani noty zatím neznám, studuju, hraju na kytaru pár let. Ten tón je například tuším ve standardním nastavení A-2 - jako mínus 2 oktávy od standardu vlevo, nevím jak to popsat a teď nemám před sebou klávesy, abych to odpočítal. Je pravda, že jsem si toho všiml až po hraní se sluchadly, ale rozhodně se mi to nezdá, bo když zvednu přes nastavení kláves tóninu, ta klávesa se posune též.... Mno je to normální? Doufám, že jsem problém popsal srozumitelně.
Díky za odpovědi/rady.
Mirek.
Re: Casio privia PX150Bk - některé klávesy hrají špatně
Ahoj,
Srozumitelné mi to moc není. Dovol pár otázek:
1, V čem přesně je ten tón špatný? Je to falešné, rezonuje to, chrastí to, syčí, tón má jinou barvu nebo sílu než tóny kolem?
1, Co to znamená, že sis toho všiml až po hraní se sluchadly? Že jsi si toho se sluchátky nevšiml a na repráčky všiml, nebo naopak?
Logicky, posunutí kláves vylučuje problém s fyzickou klávesou jako takovou, takže zbývá rezonance repráčku nebo něčeho kolem (nebylo by slyšet na sluchátka) nebo generování tónu (bylo by slyšet všude). Pokud by problém byl slyšet všude, ideální by bylo to zkusit nahrát, někde uložit a napsat sem odkaz.
Srozumitelné mi to moc není. Dovol pár otázek:
1, V čem přesně je ten tón špatný? Je to falešné, rezonuje to, chrastí to, syčí, tón má jinou barvu nebo sílu než tóny kolem?
1, Co to znamená, že sis toho všiml až po hraní se sluchadly? Že jsi si toho se sluchátky nevšiml a na repráčky všiml, nebo naopak?
Logicky, posunutí kláves vylučuje problém s fyzickou klávesou jako takovou, takže zbývá rezonance repráčku nebo něčeho kolem (nebylo by slyšet na sluchátka) nebo generování tónu (bylo by slyšet všude). Pokud by problém byl slyšet všude, ideální by bylo to zkusit nahrát, někde uložit a napsat sem odkaz.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Mno ze startu bez sluchátek jsem to buď nezaregistroval, anebo to nedělalo, ale spíš první varianta - mám klávesy asi 3týdny. Teď to samozřejmě slyším i bez sluchátek.
A ten tón... ja myslím, že jsou to dva vedle sebe špatné - jakoby byly o něco výš, než bych čekal. To je jak na kytaře když ti ladička ukazuje správně v nějakým rozsahu(svítí tón správně zeleně, jak má), ale ještě to pořád podle sluchu není ono, prostě natažení o mikrony a ... vualá. Je nutno říct, že na vyšších a nižších oktávách to nedělá, resp. ještě jsem si nevšiml. Oni třeba píší v manuálu, že může být tón a jeho volume jiné a že to je nevyhnutelná vada, ale ne malfunction. Něco kvůli tomu, že ty tóny jsou převzaty z orig. nástroje a to tak, že berou nízký, střední a vysoký tóny asi zvlášť na různých nástrojích a pak ti to nejde dohromady. Zejtra si půjčím v práci kabel, nahraju to a pošlu.
A ten tón... ja myslím, že jsou to dva vedle sebe špatné - jakoby byly o něco výš, než bych čekal. To je jak na kytaře když ti ladička ukazuje správně v nějakým rozsahu(svítí tón správně zeleně, jak má), ale ještě to pořád podle sluchu není ono, prostě natažení o mikrony a ... vualá. Je nutno říct, že na vyšších a nižších oktávách to nedělá, resp. ještě jsem si nevšiml. Oni třeba píší v manuálu, že může být tón a jeho volume jiné a že to je nevyhnutelná vada, ale ne malfunction. Něco kvůli tomu, že ty tóny jsou převzaty z orig. nástroje a to tak, že berou nízký, střední a vysoký tóny asi zvlášť na různých nástrojích a pak ti to nejde dohromady. Zejtra si půjčím v práci kabel, nahraju to a pošlu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ideální na posouzení by byla ukázka - prostě hezky třeba ty bílé klávesy v rámci oktávy postupně, aby se dalo diskutovat nad živým vjemem. Krom toho by to byl i víc než vhodný podklad pro případné reklamační řízení.
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli jsem správně pochopil, v čem je vlastně problém, ale pokud je to problém s laděním, nemůže to být jen tím, že je nastaveno jiné, než rovnoměrně temperované ladění?
Viz. manuál, strana E23 - temperament.
Viz. manuál, strana E23 - temperament.
Všechno mám nastavený na default. Ten temperament jsem zkoušel: A) Mění se celý rozsah kláves, takže by to nebylo ím, když to dělá jen ta jedna,dvě. B)Když teda šteluju ten temperament, docela se to vyhladí, ale na úkor kvality a barva toho tónu a všech ostatních, ale to je možná zas tím, že už jsem si na tudle kvalitu zvuku zvykl. C)Klidně si to přešteluju, ale bylo by dobrý zjistit, zda je to chba třebas na reklamaci, nebo je to normální vada převodu - viz manuál, můj druhý přispěvek. Taky by to bylo zahrnuto do mojeho rewiev tohodle nástroje...jinak jsem nadmíru spokojen, nato že je první... už umím obstojně Beethowena- Fur Elise a Yirumu -River flows in you a pár českých, co sem naaranžoval. Proti kytaře je to fakt lahoda to učení, tím nemyslím, že je to jednodušší nástroj. Zítra snad audio.
Zdarec. Tak se mi to zdařilo spojit a spustit tak, abych viděl piano v pc (bez toho, co mám zmáčknout na klávesách v manuálu nemáš šanci, teprve teď zjišťuju, kolik to má vychytaných funkcí...a ještě zjistím), nicméně sem stáhl soubor *.csr na plochu a co teď? Hledal jsem konvertor do nějakého formátu - midi, mp3, wma, nenašel. Nebo v čem se to dá teď přehrát?
Zde to je: http://www.ulozto.cz/xSQHBfM/bidrec01-csr
poslechněte kvalitní aparaturkou, na konci pokus o pachelbela, ale je to tam, mylím si, dobře slyšet.
Díky.
Zde to je: http://www.ulozto.cz/xSQHBfM/bidrec01-csr
poslechněte kvalitní aparaturkou, na konci pokus o pachelbela, ale je to tam, mylím si, dobře slyšet.
Díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to nebude to pravé ořechové - my potřebujeme audio
takže propojit výstup z kláves se vstupem zvukovky, pustit nějaký program na záznam audia (Audacity, Wavosaur, ...) a nahrát těch pár tónů.
Nikde se nemusí nic nastavovat.
P.
Nikde se nemusí nic nastavovat.
P.
rozumím, ale tendle kabel tady teď nemam, zkusím zítra v práci, anebo něco svážu o víkendu. Nemám dostupnej vercajk, doma je ho spousta, teď jsem na ubytovně.
A převaděč na ty soubory teda není?
A převaděč na ty soubory teda není?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co já vím - ale asi ne. Rozhodně ho hledat nehodlám, ten soubor vůbec nemusí obsahovat zvuky, ale jen řídící data pro zvukový generátor v proprietárním formátu (tak to na mě alespoň podle oka působí). Tudíž nám k ničemu s největší pravděpodobností nebude - z principu.
P.
P.
Mno posbíral jsem po ubytovně kde co bylo a dal sem do kupy mono. večer ještě vychytám a snad zmenším šumy.
Ale zkuste: http://www.ulozto.cz/xHjohUT/wma
Ale zkuste: http://www.ulozto.cz/xHjohUT/wma
ahoj,
kvalita nahrávky je v pohodě, aspoň mi stačí. Co se týká falešných tónů, jsem v tom laik, ale osobně jsem tam nic falešného neslyšel, porovnával jsem i hraním zároveň na své piano. I barva tónu a hlasitost se zdála vyrovnaná.
Ty ve své nahrávce slyšíš něco špatně?
Pokud ti vadí tóny tak, jak jsi to popisoval, tedy při zahrání samostatně,tak bych to na problém nehádal, hádal bych, že jsi zvyklý na jinak laděný nástroj. Špatné ladění by IMHO (zde mi schází vzdělání) bylo mnohem přesněji slyšet v intervalech, tj. kdyby byly dva tóny špatně, tak to uslyšíš dříve v oktávách, kvintách apod...
Pokud chceš, zkus ještě nahrát intervaly s dotčenými tóny (+pro srovnání s okolními tóny).
Taky případně i tóny samostatně jako teď, ale nech je prosím déle doznít, aby bylo lépe slyšet případné "tlučení", když to porovnávám se svým klavírem.
kvalita nahrávky je v pohodě, aspoň mi stačí. Co se týká falešných tónů, jsem v tom laik, ale osobně jsem tam nic falešného neslyšel, porovnával jsem i hraním zároveň na své piano. I barva tónu a hlasitost se zdála vyrovnaná.
Ty ve své nahrávce slyšíš něco špatně?
Pokud ti vadí tóny tak, jak jsi to popisoval, tedy při zahrání samostatně,tak bych to na problém nehádal, hádal bych, že jsi zvyklý na jinak laděný nástroj. Špatné ladění by IMHO (zde mi schází vzdělání) bylo mnohem přesněji slyšet v intervalech, tj. kdyby byly dva tóny špatně, tak to uslyšíš dříve v oktávách, kvintách apod...
Pokud chceš, zkus ještě nahrát intervaly s dotčenými tóny (+pro srovnání s okolními tóny).
Taky případně i tóny samostatně jako teď, ale nech je prosím déle doznít, aby bylo lépe slyšet případné "tlučení", když to porovnávám se svým klavírem.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Mno já to vždycky začnu slyšet, když cvičím a jakoby se ponořím do tý skladby a do toho nástroje... nevím, jak to popsat. Prostě něco hraješ furt dokola, zlepšuješ chyby a pak už o tom hraní ani moc nepřemýšlíš, ale spíš o tý skladbě samotný, jako proč tendle tón je tady a tendle přechod je tak a tendle ladí s tímdle a že ti autoři museli být borci a tak a tehdy to v tom začnu slyšet jak ten prašivej zvon na kostele vedle ubytovny, kterej je opravdu nepřiměřeně hlučnej a bimbá vždy nepřiměřeně dlouho... třeba teď... a to je 11:20...
Ale možná se mi to fakt zdá:
http://www.ulozto.cz/xzutCEb/wma
Hola hoj
Ale možná se mi to fakt zdá:
http://www.ulozto.cz/xzutCEb/wma
Hola hoj
Vyzkoušel jsem i tvou druhou nahrávku, strávil jsem s tím docela nějaký čas v Reaperu, hrál jsem vždy tón z nahrávky od tebe ve smyčce a zároveň s tím mé VST piáno, zkoušel jsem měnit jeho ladění po centech, a nenašel jsem v ladění žádnou chybu (svoji přesnost odhaduji na ~3 centy, pro větší přesnost by ty tóny od tebe musely být delší).
Podle mě jsi buď zvyklý na jiné ladění, nebo ti vadí něco jiného, ale ladění to IMHO není. Jediné, co mohu ještě nabídnout, je, že nahraju na oplátku dotčenou oktávu na svých VST piánech, ať si to můžeš porovnat sám.
Podle mě jsi buď zvyklý na jiné ladění, nebo ti vadí něco jiného, ale ladění to IMHO není. Jediné, co mohu ještě nabídnout, je, že nahraju na oplátku dotčenou oktávu na svých VST piánech, ať si to můžeš porovnat sám.
Ja vlastním Casio Privia PX130 a zhruba po 2. týždňoch hrania som si všimol podobnú vec. Ja som to spozoroval ale na E2 a F2...Chcel som ho reklamovať ale v priloženej brožúre som sa dočítal, že niektoré tóny možu byť inačk nasamplované (nahraté), z toho može vzijsť odlišiný zvuk od ostatných... A ako reklamáciu to neuznávajú. Aj keď si to človek čo počúva moju hru nevšimne, mne to celkom dosť píli uši, hlavne keď hrám na slúchadlá.Mimoa píše:Zdarec.
Díky za odpovědi/rady.
Mirek.
To se to tu sešlo. Hezké je, že každému vadí jiné tóny.
Ondriku, zkusil jsi ručně nastavit temperament na 00 (tj. equal)? Casio si umí pamatovat nastavení, pokud je nastaven backup na on...
Toto je jednoduchý experiment, jak během 15 minut zjistit, zda je problém v piánu nebo v uších/sluchátkách/zvyku na jiný temperament:
1, Vezměte tiskárnový USB kabel a zapojte s ním CASIO do počítače.
2, Stáhněte Pianoteq trial (zde). Má jen 20MB.
3, Nainstalujte ho, spusťte ho, nastavte zvuk a latenci tak, aby to hrálo bez praskání, zapojte sluchátka do počítače, nastavte si nějaké hezké piano (např. Bluthner) a zahrajte si.
Samozřejmě, dokud si člověk nenainstaluje ASIO (např ASIO4All), bude mít velkou latenci (zpoždění zvuku). Pár kláves taky v trialu nehraje. To ale na test nevadí.
Pokud dojem o rozladěnosti zvuku přetrvává i na Pianotequ, Casio je bez viny, jelikož Pianoteq, jakožto čistě modelované piano, je zcela určitě excelentně naladěn. Pokud ne, tak se omlouvám za ztrátu času.
Toto je jednoduchý experiment, jak během 15 minut zjistit, zda je problém v piánu nebo v uších/sluchátkách/zvyku na jiný temperament:
1, Vezměte tiskárnový USB kabel a zapojte s ním CASIO do počítače.
2, Stáhněte Pianoteq trial (zde). Má jen 20MB.
3, Nainstalujte ho, spusťte ho, nastavte zvuk a latenci tak, aby to hrálo bez praskání, zapojte sluchátka do počítače, nastavte si nějaké hezké piano (např. Bluthner) a zahrajte si.
Samozřejmě, dokud si člověk nenainstaluje ASIO (např ASIO4All), bude mít velkou latenci (zpoždění zvuku). Pár kláves taky v trialu nehraje. To ale na test nevadí.
Pokud dojem o rozladěnosti zvuku přetrvává i na Pianotequ, Casio je bez viny, jelikož Pianoteq, jakožto čistě modelované piano, je zcela určitě excelentně naladěn. Pokud ne, tak se omlouvám za ztrátu času.