Volejte administrátora

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Volejte administrátora

Příspěvek od pigdestroyer »

Moleek píše:Jo to souhlasím. Šlo mi o tohle:
pigdestroyer píše:mi nechtějte tvrdit, že takovouhle kravinu - přesměrování po prvním příhlášení nezvládnete vyhádat na programátorech :) jestli to bude takovy problém, hodím někde na free server ten tutoriál o dvou třech stranách z nichž poslední tě pustí poučeného na fórum a vy pak těm lenochům pošlete jen link ...
Ta druhá varianta, že by jim přišel link už je právě to, že to stejně nikdo číst nebude, pokud nebude mít jinou volbu
k***a, žádnej link.. to je to samý jak soukromá zpráva - přečti si to ještě jednou - dáš přihlásit, a místo na fórum se poprvé dostaneš na ten tutoš, a až pak na fórum samotné.. já nevím jak to ještě polopatičtěj napsat. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pigdestroyer:

Technicky vzato je jedno, jestli uživateli přijde soukromá zpráva (zde pojmenovaná "Základní informace pro nové uživatele" a obsahující text
Vítejte na HudebnímFóru.cz!

Než se zapojíte do diskuze, přečtěte si prosím místní FAQ, kde najdete základní informace.

Děkuji a za celý Tým HudebníhoFóra.cz přeji hezký den!
nebo email (což přijde taky, protože upozorňuje na přijetí té SZ) nebo člověka vnutíš na nějakou FAQ stránku (plus tu ještě ve všech sekcích visí nahoře velký link odkazující na "pravidla fóra"). Pokud nebude chtít, číst to nebude.

Ty snad čteš licenční podmínky při instalaci software, které musíš aktivně odsouhlasit a někdy i aktivně odscrollovat), informace na webu, kam tě někdy přesměruje instalátor po dokončení instalace nebo nápovědu, která se spustí po pvním zapnutím sw, pokud nechceš?

Já za sebe mám pocit, že pro pohodlí nováčků zde děláme fakt maximum - ať jde o upozornění na ty základní věci nebo vůbec to, že někdo ty FAQ články a seznamy důležitých threadů dává dohromady. Uživatel aktivní a chtějící se slušně zapojit do chodu fóra, si to vše přečte a chová se tak, jak se má. Když to někdo dělat nechce, není možnost, jak mu to vnutit, krom toho, že ho v jeho nevhodném chování budeš omezovat a ukazovat mu, jak to má dělat.

Základní pohyb na fóru nemůže být ani pro podprůměrně inteligentního člověka v 21. století problém, zejména je-li to technicky zdatný puberťák. Jinou věcí je to, aby ten pohyb splňoval jistá pravidla slušnosti. Pokud se slušný člověk na fóru ztratí a bude chtít pomoci, všichni mu rádi pomůžou. Pokud bude vystupovat arogantně stylem "neměl jsem čas si to tu pročíst a zjistit si, jak to tu chodí, ale vy určitě máte čas mi pomoci, tak šup sem s vašimi příspěvky", nemůže čekat pozitivní odezvu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

já se ale nebavím o žádných emailech ani SZ, ale o přesměrování, na dvě tři stránky za sebou, kde nebude 10000 slov, ale např. uprostřed velkým 60pt písmem napsáno, "vítej na fóru, než založíš nové téma, zkus projít stávající, spousta věcí se tady už řešila"
pod tím tlačítko -> jako dál. tam bude obrázek hlavní strany fóra, s šipkou ukazující na políčko hledat "začni proto nejprve tady" pod tím -> šipka dál a poslední strana třeba "ať se ti u nás líbí, vítáme tě" -> poslední šipka, kterou se přesměruješ, již poučený, poprvé na hlavní stranu fóra.

EDIT: a s tím, že někdo nemá čas, tak prostě někdo ho fakt nemá. pokud se mu ale dostane akorát vynadání, tak už si ho příště ani nenajde.. nemělo by to tady přece fungovat jako nějaká elitářská sekta namyšlenců, která nováčky vyfakuje hned zkraje, ale spíš na bázi nějaké přátelské pomoci, vždyť drtivá většina hudebníků, kytaristů jsou milí a ochotní lidi.. proč na sebe nemůžou být lidi slušní? samozřejmě, pokud se ale někdo chová jak např redbul nebo co, tak na něho slušný nebudu :) namistrovaný kecy nějakýho smrada mě vždycky rozzuří. připomíná mi to takový ten vysokoškolský paradox, že čím větší debil a vyřízenec profesor, tím víc studenty drtí a děla machra. čím míň toho ví, tím víc ze sebe dělá hvězdu.
/nicméně, už dlouho jsem ho neregistroval, a doufám, že to vše je jen nějaká hloupost a někdy si třeba spolu dáme v klidu škopek :) /
Naposledy upravil(a) pigdestroyer dne 12.01.2013 15:52, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Věř mi, že chápu psaný projev, a vím, o čem mluvíš. Ale říkám ti, že když to uživatel nebude chtít číst, nebude to číst. Prostě proscrolluje, odklikne a je to. Kdo nechce strávit x minut čtením a koukáním, ale potřebuje rovnou založit thread v první sekci, která mu to umožní, udělá si to podle sebe.

Nemluvě o tom, že nic takového se tu nemůže technicky zavést.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ach jo, furt dokola. Ani dlouhodobě zavedená éra internetu nikoho neopravňuje k tomu, aby si nenamáhal svojí makovici. To za našich mladejch let nebejvalo - a rozhodně nesouhlasím s případným protinázorem, že se doba změnila (to je pravda) a měly by se změnit i přístupy nováčků (tak to ani náhodou, jak by řekl můj 4 letý syn - který se zhusta nechová jako drtivá většina "novodobých nováčků" 8) - a taky podle toho vypadají i jeho výsledky v dosavadním životě). Sorry, muselo to ven.

A kdo na to nemá čas, nemá se tomu věnovat (=koníčkům)! Má se věnovat jenom tomu, na co čas má!!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ale žádné "Vítejte na fóru...". Já na jednou ze svých fór použil "ČTI NEBO CHCÍPNI!!!" a nikdo z nováčků si nestěžoval a od moderátorů jsem sklízel ovace.

Ono všude ve světe se většinou hloupí, nevzdělaní a málo významní podřizují inteligentním, zkušeným a přínosným. A to ať už to je pod rouškou slušnosti nebo bez ní. Jen na tomto fóru je to jaksi naopak. Taková vesmírná anomálie, černá díra v časoprostoru.

Já to vyřešil tak, že sem už prakticky nechodím a jen si udržuju témata, která mne zajímají (vřele doporučuji).

Nicméně k věci. Proč jsem zabrousil zrovna sem?

Protože i to málo, kvůli čemu na toto fórum chodím, mi teď bylo ještě víc omezeno. Prosím, co to je za novinku, že nemohu editovat staré příspěvky??? Tedy i první příspěvky zdůležitněných vláken, které potřebuji aktualizovat a doplňovat. Prosím o změnu nastavení zpět, aby to editovat šlo, díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - a pročpak to potřebuješ?

P.

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Důvodem je uživatel member/VaclaIV./

Viz jeho zpětně editované příspěvky.
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&auth ... 9&start=20

Přemluv jej, aby to dále nedělal a třeba se editace znovu vrátí do původního nastavení (mohlo se to obejít bez jízlivých poznámek, že ano...).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jen přecituju, co jsem psal jinde...

Kvůli chování některých uživatelů (aktuálně i historicky) byla zablokována možnost upravovat příspěvky staré 2 dny a více. Nemyslím si, že by to nějak zásadně omezovalo fungování na fóru, nastavených 2880 minut dává dost času na uvědomění si chyb.
Vzhledem k tomu, že toto je diskuzní fórum, kde příspěvky na sebe navazují, přijde mi nefér i vůči ostatním diskutujícím, aby se historické příspěvky měnily a mohly tak měnit kontext a vyznění debaty.

Bohužel daní za to je skutečnost, že nelze upravovat ani první příspěvky. Nicméně - pokud o to stojíš, jistě není problém napsat některému z moderátorů SZ, který rád daný příspěvek upraví, má-li to smysl.

P.S.: Jak by se ti mimochodem líbilo, kdybychom na tvůj dotaz reagovali stylem "ZVYKNI SI NEBO CHCÍPNI!!!"?

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero píše:P.S.: Jak by se ti mimochodem líbilo, kdybychom na tvůj dotaz reagovali stylem "ZVYKNI SI NEBO CHCÍPNI!!!"?
Dayslypper to napsal jasně - toto zvolání se týká a je adresováno těm hloupým, nevzdělaným a málo významným.
Jsou zde ale také chytří, vzdělaní a důležití, kterých by se pravidla neměla týkat (a měli by mít právo upravovat svoje příspěvky). Je to jako na silnici - já mám drahý auto, hodně peněz, vlivné známé a tak se mě pravidla netýkají a dodržovat je nebudu.
dayslypper píše:Ale žádné "Vítejte na fóru...". Já na jednou ze svých fór použil "ČTI NEBO CHCÍPNI!!!" a nikdo z nováčků si nestěžoval a od moderátorů jsem sklízel ovace.

Ono všude ve světe se většinou hloupí, nevzdělaní a málo významní podřizují inteligentním, zkušeným a přínosným. A to ať už to je pod rouškou slušnosti nebo bez ní. Jen na tomto fóru je to jaksi naopak. Taková vesmírná anomálie, černá díra v časoprostoru.
Připadám si tu jak mezi mlýnskými kameny. Jeden si stěžuje na přísné moderátory a druhý by nováčky ani nepřivítal a rovnou by je nechal chcípnout.
dayslypper píše:Já na jednou ze svých fór použil "ČTI NEBO CHCÍPNI!!!" a nikdo z nováčků si nestěžoval a od moderátorů jsem sklízel ovace.
Nevěřím, chci to vidět na vlastní oči! Co to je za fóra?
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Samozřejmě, že je správné to řešit s konkrétními uživateli!!! Např. já jsem z valné většiny zpětné úpravy příspěvků používal proto, aby mé příspěvky byly co nejvíce hodnotné pro budoucí návštěvníky a ne jen ty, kteří se zrovna účastnili diskuze. Nepochybuju, že takových lidí je víc.

Konkrétně pro mě je to znemožnění úpravy příspěvků velký zásah do práce, kterou jsem tu dělal, proto, pokud to nehodláte vrátit zpět, žádám o individuální nastavení práv, abych mohl příspěvky nadále upravovat.
Nero píše:P.S.: Jak by se ti mimochodem líbilo, kdybychom na tvůj dotaz reagovali stylem "ZVYKNI SI NEBO CHCÍPNI!!!"?
Uživatelům na mém neziskovém fóru se natolik nelíbilo tvrdé zacházení s nováčky a lemply, že jako zcela dobrovolní dárci přispěli zatím jediné sbírky na provoz během 5ti dnů v sumě cca 8000,-. Pak jsme to zastavili, protože to již vyřešilo finanční situaci na desetiletí dopředu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

AFAIK není možné individuálně nastavit práva týkající se blokace úpravy příspěvků po časovém limitu. To lze pouze v případě, kdy je kompletně zakázáno uživatelům editovat příspěvky, což není náš případ.

Poslední odstavec nepovažuju za smysluplnou odpověď na mou otázku. Pomíjím to, žemi to informačně nedává žádný smysl.

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ale můžeš.

Sice nevím, co to je AFAIK, ale stačily mi dvě minuty na Googlu https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... er_limits/

Nebo méně pracné řešení - můžeš to přebít nastavením v moderátorských právech. Sice tak budu moct upravovat všechny příspěvky, ale myslím, že tu již mám nějakou historii a tedy žádné nebezpečí nehrozí. Navíc případně zneužití je v administraci stejně snadno dohledatelné.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

AFAIK - as far as I know, jistě by ti na Googlu na odhalení významu stačily méně než dvě minuty.

Mody instalovat nemůžu. Moderátorská práva mimo tým moderátorů a velmi omezených oprávnení Rádců rozdávat nehodlám.

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Poslední odstavec nepovažuju za smysluplnou odpověď na mou otázku. Pomíjím to, že mi to informačně nedává žádný smysl.
Poslední odstavec byl o principu administrace fóra:
* buď řešíš věci správně a systémově = chráníš stávající přínosné uživatele a zároveň efektivně vychováváš nováčky
* nebo řešíš věci se vší slušností = chráníš nováčky a lemply (i když tu blokaci editací moc za slušnou nepovažuju, nesystémovou však určitě)

Nepovažuju se za pana dokonalého ani nejsem žádný arogantní kretén. Právě proto, že jsem kdysi začínal podobně a za některé mé příspěvky bych si dal sám zpětně pár výchovných, právě proto si za tímto přístupem stojím, protože je to pro nováčky to nejlepší, co je někam dál posune nebo odfiltruje úplné idioty.
Nero píše:AFAIK - as far as I know, jistě by ti na Googlu na odhalení významu stačily méně než dvě minuty.
Koukám, že ti z toho náporu hovad, jejichž vlákna tu furt zamykáte, nějak chátrá smysl pro sarkasmus.
Nero píše:Mody instalovat nemůžu.
Z vlastní a několikrát potvrzené zkušenosti vím, že když lidé, instituce nebo firmy provozující web vidí zájem, schopnosti a perspektivu, připojí se časem i důvěra a předání pravomocí správcům. Buďto jsi tedy zatím neprokázal schopnosti, nebo neprojevil zájem. Pokud platí to první, pak bys měl zvážit, jestli jako administrátor jsi opravdu ten nejvhodnější. Pokud jsi neprojevil zájem, pak ty neustálé řeči "tohle a tamto nemůžu" jsou zcela bezpředmětné.

Závěr: Pro mne ta změna má jediný důsledek, zas toto fórum navštěvovat o něco míň a když už tak s o to větší nechutí.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Klídek - i nováčkovi se hodí, když v tématu narazí na nějakou nepřesnost 8) která je stejně někým dalším obvykle o pár příspěvků dále vysvětlena, takže klamání a matení nijak nehrozí (viz můj přehmat v DI-boxech). Naopak bych řekl, že sáhodlouze zpětně upravovat svoje příspěvky, aby "byly učesané" nebo jinak vylepšené, mi připadá jako absence jakékoli sebekritiky a docela bych to označil i za jakousi formu duševní slabosti ;-)

Takže by to chtělo asi míň kecat a víc se zamyslet nad sebou samým (to teď myslím obecně).

Jo a opravdu vytrhávám z diskuse jen otázku zpětného upravování příspěvků; zbytek nastíněných záležitostí jde mimo mně.

P.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pro mě tahle debata končí, protože pokud nováčky označuješ za "hovada", která mají číst, nebo chcípnout, nejsi pro mě v rámci diskuze partnerem, kterému bych se měl věnovat.

Vzhledem k tomu, že 10 765 členů si 10 764 nijak zásadně nestěžuje, a pokud ano, dá se to s nimi konstruktivně řešit a většinou se dobrat k nějakému všestranně přijatelnému kompromisu, nemyslím si, že by to tu fungovalo špatně, i když bez chyb to pochopitelně není. Že se nedokážeš vyrovnat s tím, že to není podle tvých představ, to není problém můj, kytar.cz, moderátorů nebo kohokoli jiného.

A protože absolutně nemáš tušení o tom, jak provázanost s kytarami.cz funguje, ať už po stránce technické, organizační nebo funkční, je z tvé strany zcela bezpředmětné se k tomu jakkoli vyjadřovat.

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. To platí jak u správce, tak u webmastera. Záleží na profesionalitě každého, jestli má zájem o dobrou věc a zároveň je schopný přiznat, že nemá dostatečné kapacity a je ochotný dát prostor schopnějším.

Vzhledem k tomu, že zběžně znám možnosti nastavení přístupů na FTP a do databází, k tomuhle opravdu žádnou znalost provázanosti znát nepotřebuju. :lol: Když člověk umí, chce a má důvěru, není důvod, aby přístup nedostal.
Nero píše:Pro mě tahle debata končí, protože pokud nováčky označuješ za "hovada", která mají číst, nebo chcípnout, nejsi pro mě v rámci diskuze partnerem, kterému bych se měl věnovat.
Příznám se, že po komunikaci s čerstvě "registrovanými partnery" opravdu netoužím. :D
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 1.02.2013 0:11, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tvoje představa o tom, jak do všeho vidíš, všemu rozumíš a všechno můžeš mít podle svých představ, je roztomilá.

Tohle opravdu nikam nepovede, pro nás oba je jakékoli další pokračování diskuze ztrátou času.

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Když se mýlím, tak nemlž a vysvětli to nejen mně ale i dalším, které to tu štve.

Třeba, že máš za úkol dělat především dobrou reklamu Kytarám, resp. ji alespoň nekazit. Tedy si toho ani moc nemůžeš vůči potenciálním zákazníkům, kteří si tu kytaru za 2000,- půjdou koupit. To by mi třeba přišlo logické.
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“