hugher&kettner tubemeister 30 vs. orange dual terror

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
h.k.error

hugher&kettner tubemeister 30 vs. orange dual terror

Příspěvek od h.k.error »

Zdravim, mam dotaz jestli nemate zkusenost s temahle zesikama.
Co jsem koukal na videa tak se mi libej oba zvuky ale to neni takovy jako nazivo.
Chtel bych cistej zvuk pri podladeni do C. Jakej aparat si myslite ze by by lepsi? Dik
P.R.S. Paul Allender
Cort x-11
Cort Stratocaster
MESA BOOGIE Single Rectifier
Marshall jpm-1 preamp
Kustom quad 100 HD
blizzard384

Re: hugher&kettner tubemeister 30 vs. orange dual terror

Příspěvek od blizzard384 »

Mám doma orange tiny terror a musím říct, že čistěj zvuk neni jeho silná stránka. Na jeho distortovanej zvuk nedám dopustit, ale kvůli čistýmu bych si ho nekupoval. Jestli je dual terror a tiny terror na tom podobně zvukově netuším...

Další věc je, že pokud chceš čistej zvuk s kapelou tak nemusí 30W stačit, ale těžko říct.
Fender 1989 Stratocaster | Gibson SG '61 Reissue | Fender '65 Twin Reverb | Orange Tiny Terror kombo
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

No pri ladení do C toho čistého tipujem, že moc nebude ;)
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
h.k.error

Příspěvek od h.k.error »

Ja jsem se spatne vyjadril :-D. Chci normalne zkreslenej. Clean me nezajima:-D. Tim cistym jsem mel namysli cistotu tonu. Aby to zkratka nebylo zahuhlany. A ten vykon 30w by me taky zajimal. To tak max. To utahne s boxem 4x12 (V30).
P.R.S. Paul Allender
Cort x-11
Cort Stratocaster
Marshall jpm-1 preamp
Kustom quad 100 HD
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Ak metal tak skôr by som šiel do orangu a nakopol to overdrivom, ten tubemeister je skôr na rock stavaný.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
h.k.error

Příspěvek od h.k.error »

Ale ma to prece 3 kanaly. Clean,crunch a lead. Nekde jsem tu cetl ze na lead to ma az moc velky zkresleni.
P.R.S. Paul Allender
Cort x-11
Cort Stratocaster
Marshall jpm-1 preamp
Kustom quad 100 HD
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Čo som pozeral ukážky tak ten lead mi prišiel skôr na lead party nie na riffovačky. Ale treba si to vyskúšať na živo.
h.k.error

Příspěvek od h.k.error »

No prave chtelo by to prodejnu kde budou mit oba aparaty. A nejlip se moji kytarou i boxem.
P.R.S. Paul Allender
Cort x-11
Cort Stratocaster
Marshall jpm-1 preamp
Kustom quad 100 HD
h.k.error

Příspěvek od h.k.error »

Tak jsem si v sobotu v muzikeru vyzkoušel Orange dark terror. Tady je krátký video kdyby to někoho zajímalo :D.

Musím říct že to hraje pěkně ,ale není to ten zvuk kterej jsem si představoval. Myslel jsem si že to bude víc čitelný. Při velkým zkreslení to bylo takový zahuhlaný a když jsem dal gain zhruba napůlku tak to už čitelnější bylo ale nemělo to ty zprávný koule. Uvídim ještě jak bude hrát ten tubemeister 18 a jestli mi nebude sedět ani tenhle zvuk tak nevim :D.
Jinak to má uplně suprovej sustain to se musí nechat.
P.R.S. Paul Allender
Cort x-11
Cort Stratocaster
Marshall jpm-1 preamp
Kustom quad 100 HD
TheRejzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheRejzak »

toho tubemeistera mam(36wattů verzi), hraju drop H, většinu zkoušek na 18W, mám i bez dokopávadla celkem solidní higain zvuk a hlavně to zvládá výborně ty spodky, čehož jse, se trochu bál, ani při větším podlazení to neni rozplizlé a zůstává konkrétní, navíc technická vybavenost a ovládání přes midi si mě fakt získalo
Hughes&Kettner BassBase 600, Box 410(kopie HK) Dean5, MTD5
H&K Grandmeister 36+fsm-432, TheRejzak's Lime 212(2xG12-100), Schecter Blacjack sls c-7 (BKP Nailbomb matched set)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ty mensi orange na podladeny metal nejsou. Teda pokud k tomu nechcete dokupovat dalsi techniku, jako minimalne nutny nakopavac, ktery ureze spodky (s nimi to je totiz koule). Je dobre uvedomit si, ze tyhle mensi Orange nikdy nebyly zamysleny na takove pekla na jake je chcete. To, ze je dneska ma kdekdo kvuli image je vec druha, jenze to jsou povetsinou profi kapely, ktere maji prave ty vyssi rady jako rockerverb, kde je jiny gain a celkove ten ampec zni jinak. A ne ze nekdo bude protiargumentovat tim, ze Ola z toho vytahl dzdzdz :P To je taky jiny pripad!

Tudiz muj celkovy nazor = oba tyto aparaty, o kterych je toto tema, jsou pro tebe naprosto nevhodne. Pokud ti jde o metalovy zvuk s pruraznosti a konkretnosti, kup vyssi modely jako Rockerverb Mk2, ktere ti tuto moznost nabidnou. Jsou ovsem cenove nekde jinde :) bohuzel...
Spis bych se porozhizel uplne v jinych vodach, pri pozadavku drop C metalu... ale chapu ze pripadna neoranzovost muze znacit nizkou uroven krutosti.

Jo, mimochodem jsem na ty Orange hral a mam s tim zkusenost ;) Aby jste nemysleli, ze kecam a pritom jsem to neslysel.

A o tom, ze ten 18W tubemeister hlavicka zni konkretne v Hcku si myslim svoje a nehodlam to dale rozepisovat :lol: lol :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
TheRejzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheRejzak »

Psal jsem o 36w verzi, která je imho už konstrukčně o level vejs,18w na atenuatoru, taky jde samozrejme o snimace, s dimarziem x2n to bylo hucici bláto sblackoutem jiná liga
Hughes&Kettner BassBase 600, Box 410(kopie HK) Dean5, MTD5
H&K Grandmeister 36+fsm-432, TheRejzak's Lime 212(2xG12-100), Schecter Blacjack sls c-7 (BKP Nailbomb matched set)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“