Výměna Floyd Rose na Jackson DK
Pravidla fóra
Výměna Floyd Rose na Jackson DK
Zdarec,
nemáte někdo zkušenosti s výměnou floyd rose na Jacksonce? Je tam tremolo s označením PRO (ale "Jacksoňácký") Kytara už má nějakej ten koncert za sebou a plíšek který vrací dolaďovače je už tak vyčvachtanej, že už dolaďování funguje pouze na pár otočkách. (to není jediná věc která už by potřebovala výměnu.)
Jde mi o to, jestli někdo víte jak na tom jsou rozměry originálních FR oproti tomuto.
Jestli se prostě jen vymění kobyla a bude sedět v ložiskách jak má.
Díky
nemáte někdo zkušenosti s výměnou floyd rose na Jacksonce? Je tam tremolo s označením PRO (ale "Jacksoňácký") Kytara už má nějakej ten koncert za sebou a plíšek který vrací dolaďovače je už tak vyčvachtanej, že už dolaďování funguje pouze na pár otočkách. (to není jediná věc která už by potřebovala výměnu.)
Jde mi o to, jestli někdo víte jak na tom jsou rozměry originálních FR oproti tomuto.
Díky
Re: Výměna Floyd Rose na Jackson DK
Ty tam máš nějaký ložiska? Jinak rozměry floyda najdeš na netu např. http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=f ... 0567344763 To, který tam máš, si můžeš oměřit a porovnat je.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dobrý, změřit by mě to fakt nenapadlo.
Šlo mi spíš o něčí zkušenosti.
JInak každy tremolo je na ložiskách. Hřebíkem tam natlučený není.
Šlo mi spíš o něčí zkušenosti.
JInak každy tremolo je na ložiskách. Hřebíkem tam natlučený není.
Jelikož jsem strojař tak můžu říct že tady ložiska nejsou, jediný tremolo co má ložiska (který znám) Je zero co má ibanez. To tremolo se opíra břitama o čepy, které jsou zapuštěné do kytary. A sám budu řešit výměnu FR, ale udělám to tak že to dám panu P.Steinbaeurovi a ten se o to komplet postará.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Mám pocit, že ti šlo o rozměry, tak nemel nesmysly. Zkušenost s výměnou tremola mám, rozměry licencovanýho tremola byly úplně jiný než originálu a muselo se frézovat. Jinak děkuju, že jsi mě poučil o tom, že tremolo není ke kytaře přitlučený hřebíkama, je to pro mě velký překvapení, ale nedá mi to se nezeptat, viděl jsi někdy ložisko?Hanz456 píše: Jde mi o to, jestli někdo víte jak na tom jsou rozměry originálních FR oproti tomuto.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
"Ložisko je součást technického zařízení, které umožňuje snížení tření při vzájemném otáčivém nebo posuvném pohybu strojních dílů. " Tudíš ten "sráč v kytaře o kterej je opřená kobylka je podle mýho ložisko. Ale to je fuk.
Díky za info o frézování. O to mi šlo
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jakožto lehce potrefený strojařinou (technické lyceum) si troufám taky tvrdit, že jsi vedle jak ta jedle. Dokonce jsem byl i rok na Báňské (taky strojařina)Hanz456 píše:"Ložisko je součást technického zařízení, které umožňuje snížení tření při vzájemném otáčivém nebo posuvném pohybu strojních dílů. " Tudíš ten "sráč v kytaře o kterej je opřená kobylka je podle mýho ložisko. Ale to je fuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Ložisko nesnížuje tření, ložisko umožnuje otáčivý pohyb hřídele, Posuvné ložisko neexistuje.Hanz456 píše:"Ložisko je součást technického zařízení, které umožňuje snížení tření při vzájemném otáčivém nebo posuvném pohybu strojních dílů. " Tudíš ten "sráč v kytaře o kterej je opřená kobylka je podle mýho ložisko. Ale to je fuk.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
"Posuvné ložisko" je název pro zařízení, které umožňuje podélný pohyb mezi dvěma materiály. Používají se u posuvných vrat, oknech, mostních konstrukcí, transportních dopravníků...
Jako základ se mnohdy používají klasická valivá nebo kluzná ložiska.
Na kytaře bych klasické valivé ložisko nehledal. Možná tak kluzná ložiska (pouzdra) v ladících mechanikách a osičkách potenciometrů.
Jako základ se mnohdy používají klasická valivá nebo kluzná ložiska.
Na kytaře bych klasické valivé ložisko nehledal. Možná tak kluzná ložiska (pouzdra) v ladících mechanikách a osičkách potenciometrů.
Mám prosíka
Je tu někdo z Prahy,kdo mi seřídí tremolo? JE to Edge tremolo na ibanez RG370
Kytara byla snad v drop C a já bych jí potřeboval do E
Díky za pomoc!
Mail: Lukyi@atlas.cz
Je tu někdo z Prahy,kdo mi seřídí tremolo? JE to Edge tremolo na ibanez RG370
Kytara byla snad v drop C a já bych jí potřeboval do E
Díky za pomoc!
Mail: Lukyi@atlas.cz
Ty plíšky klidně můžou být vytahané, ani tam být nemusí, kámen je zvedán tahem strun. Jestli ti dolaďovací šroubky moc nefungujou, je to něčím jiným. Jinak to tremolo vypadá OK, spíš to dobře seřídit.
-
Total Music Ignorant
Ahoj mel bych dotaz ohledne FR tremola. Potreboval bych vedet jake vsechny imbus klice (prumer) potrebuji na serizeni. TZN. zamky strun, vyska strun, ladeni oktav atd. Pokud to nekdo mate muzete mi to prosim zmerit moooc dekuji.
-----------------------------------------
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Na seřízení FR, oktáv a dohmatu se zkus ptát jinde. Pokud jsi tam už nenašel odpověď.
Imbusy do tremola
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/i ... %20na%20fr
Floyd Rose ladění
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/f ... oyd%20rose
Výška strun
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... n%20dohmat
Dohmat
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/d ... n%20dohmat
Seřízení oktáv u Floyd Rose
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... oyd%20rose
Ladění u Floyd Rose
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... oyd%20rose