Tombtones
Pravidla fóra
- B3CK
- Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tombtones
Sorry za špatné vyjádření. Nemyslel jsem to tak jak jsi to popsal, chyba na mé straně (opravím to). Jen jsem chtěl říct, že si poslední dobou lidé stěžují na komunikaci a dobu dodání. Nechtěl jsem nikoho urazit.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
ale nestezuji, uz skoro 2 roky je vicemene ticho po pesine....
akorat se obcas neco objevi na bazaru.
akorat se obcas neco objevi na bazaru.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- citizen.one
nestezuji, pac neni komu, ani to radsi nebudu rozvadet, ostatne veci co delal kamaradovi naposled prestaly behem mesice fungovat postupne vsechny, takze jsem to musel davat dohromady - povetsinou na vine spatne dotazene, spatne spoje atd.
Já hlavně nechápu lidi jako B3CK, který hrajou na kytaru 2 roky, že neváhají, zřejmě na základě pročtení si tohoto a jiných fór, vyhodit peníze za něco, co podle mého názoru nemůžou docenit. Tohle fórum by je podle mě mělo vychovat k tomu, aby zbytečně nevyhazovali peníze za blbosti, ale aby hodně hráli a cvičili a uchytili se v nějaké kapele. A k tomu rozhodně nepotřebují předražené butikové mojo handmade krabičky, k tomu jim stačí, na těch pár let než se něčemu naučí a budou si jistí, že je to chytlo, levné kopírky od Behringeru, Joyo (Razzor), apod.
- citizen.one
dovolim si trocha nesouhlasit, toto je hudebni forum, ne hudebnicko-vychovne forum, at si kazdy dela co libo, tady muze najit rady, ale vychovu...no nevim...
navyše mam dojem, ze spoustu potencialne schopnych kapel tenhle pristup hlavne hrat a ostatni neresit vede k casto prisernemu celkovemu vysledku a paralelne s tim k takove lhostejnosti typu - no co, je jedno jak hrajem, hlavne ze vubec. nerikam, ze je to pravidlo...ale sam jsem v formaci s podobnymi sklony pul roku alternoval basaka...a nevracel bych se k tomu...
po 2 letech hrani je myslim čas už neco resit, navic kdyz to koupil jete, tak to je ok, o doceneni cehokoli bych snad radsi nemluvil, to se vzdycky s nekym chytnu
navyše mam dojem, ze spoustu potencialne schopnych kapel tenhle pristup hlavne hrat a ostatni neresit vede k casto prisernemu celkovemu vysledku a paralelne s tim k takove lhostejnosti typu - no co, je jedno jak hrajem, hlavne ze vubec. nerikam, ze je to pravidlo...ale sam jsem v formaci s podobnymi sklony pul roku alternoval basaka...a nevracel bych se k tomu...
po 2 letech hrani je myslim čas už neco resit, navic kdyz to koupil jete, tak to je ok, o doceneni cehokoli bych snad radsi nemluvil, to se vzdycky s nekym chytnu
no, vzhledem k tomu ze si stezuje na studenty na seminarich i takovy Billy Sheehan..... ze neposlouchaji co jim vysvetluje, ze je dulezite pro basaka a porad chcou akorat nejake čipoviny jako obourucne tapingy atd..... tak my uz to asi nevytrhnem
ja muzu vykrikovat donekonecna ze technika F1 patri do rukou pouze pilotum formule 1, a v rukou nadsenych amateru (coz je 99,9% osazenstva tohoto fora) je to jenom honeni ega a zakoupeni dalsi zazracne diety, ktera kdyz z tebe neudela polovicniho hendrixe, tak aspon shodis 20kilo za 14dni...... jediny vysledek toho bude, ze si ze me ruzni (post)pubertalni chytraci zacnou delat pr*del.
A taky jsem se naucil na slovensku ze nejagresivnejsi a nejvetsi vintage mojo propagatori jsou "shodou okolnosti" nulínci co s tim "cirou nahodou" vesele kseftuji.
Pak nezbyva nez poprat hodne stesti penezenkam rodicu.... a treba se konecne po 20 letech u nas narodi nekdo kdo uz skutecne prorazi (.....at uz bude mit strata 59 nebo aspon magicky snimac od abigail ybarry). Je to marne, protoze to kytaristi proste CHTEJI (byt radostne oblbovani) a kdyz to nekdo z cele duse chce a misto cviceni hleda zazracne zkratky, tak nepomuze do neho hucet.... je nutne si koupit zazracnou krabicku... a kdyz nefunguje, tak nejlepe dalsich deset zazracnych krabicek, snimacu, kytar, aparatu, repraku, kabelu, lamp ....a furt dokola.
Ale aspon davaji praci spouste dalsich lidi
ja muzu vykrikovat donekonecna ze technika F1 patri do rukou pouze pilotum formule 1, a v rukou nadsenych amateru (coz je 99,9% osazenstva tohoto fora) je to jenom honeni ega a zakoupeni dalsi zazracne diety, ktera kdyz z tebe neudela polovicniho hendrixe, tak aspon shodis 20kilo za 14dni...... jediny vysledek toho bude, ze si ze me ruzni (post)pubertalni chytraci zacnou delat pr*del.
A taky jsem se naucil na slovensku ze nejagresivnejsi a nejvetsi vintage mojo propagatori jsou "shodou okolnosti" nulínci co s tim "cirou nahodou" vesele kseftuji.
Pak nezbyva nez poprat hodne stesti penezenkam rodicu.... a treba se konecne po 20 letech u nas narodi nekdo kdo uz skutecne prorazi (.....at uz bude mit strata 59 nebo aspon magicky snimac od abigail ybarry). Je to marne, protoze to kytaristi proste CHTEJI (byt radostne oblbovani) a kdyz to nekdo z cele duse chce a misto cviceni hleda zazracne zkratky, tak nepomuze do neho hucet.... je nutne si koupit zazracnou krabicku... a kdyz nefunguje, tak nejlepe dalsich deset zazracnych krabicek, snimacu, kytar, aparatu, repraku, kabelu, lamp ....a furt dokola.
Ale aspon davaji praci spouste dalsich lidi
- B3CK
- Kontaktovat uživatele:
Ano sice hraju 2 roky, ale hra na nástroj je mým hlavním koníčkem už asi 13 let (je mi 20). Předtím jsem hrál na trubku, pravidelně jsem se dostával do krajských kol soutěží (a stále hraju, ale mám rovnátka, tak to není úplně ono) a jelikož jsem byl i při tom všem ještě aktivní hokejista asi do 19 (zahrál jsem si extraligu a první ligu), tak mám prostě potřebu věnovat se o to více hudbě. To, že by mi to sponzorovali rodiče? To je kec, hokej mi sponzorovali, ale veškeré hudební nástroje, které mám jsem si koupil za své. Na všechny věci okolo kytary jsem si vydělal na brigádě v McDonaldu za směšných 43 Kč za hodinu. A když si doma zahraju nebo ve zkušebně s kapelou, tak je to pro mě něco super (a nelituju těch strávených hodin "kuchtění" patvarů ve fastfoodu). Někdo prostě investuje např. do aut a já raději investuju do hudby (zatím z toho mám dobrý užitek), neviděl bych na tom nic špatnýho. Ono až mi bude o 10 let víc, tak si to třeba nebudu moct dovolit, tak to dělám teď. Ty krabičky jsem kupoval kvůli tomu, že se mi zvuk z multiefektu nelíbil a upřímně, kdyby se mi zvuk nelíbil, tak se jí zbavím za nižší cenu než jsem jí koupil. Opravdu bych všechny neházel do stejného pytle, tu chybu jsem udělal i já a po shlédnutí zdejších komentářů jsem si udělal obrázek takový, že jsou to efekty drahé, poruchové a většina negativa a taky se tu na mě hned někde vrhl a situaci mi objasnil (od toho je přece fórum).
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
tak trochu vyjimka nemylsis? 
nebo je tu spousta 20.letých kytaristů co hráli extraligu?
za jeden TT si mohl mit tri jine (pro tebe stejne dobre krabky), ale proc ne, nekdo ma rad kvalitu.
Bohuzel to u TT znamena jenom zvukove, remeslne provedeni je spis podprumerne.
A trochu se to rozvirilo, protoze pro TT fakt nejsou cilovka lidi co hrajou 2 roky. Ma to byt prave to nejlepsi z nejlepsich, coz je bohuzel jenom castecne..... ale uz sme to probrali dostatecne výše. Jakakoli dnesni cinnost neni izolovana, jako kdybys umel skvele bruslit a neumel treba strilet, tak si nezahrajes ani tu extraligu .... no a pak je jeste repre, KHL, NHL...
nebo je tu spousta 20.letých kytaristů co hráli extraligu?
za jeden TT si mohl mit tri jine (pro tebe stejne dobre krabky), ale proc ne, nekdo ma rad kvalitu.
Bohuzel to u TT znamena jenom zvukove, remeslne provedeni je spis podprumerne.
A trochu se to rozvirilo, protoze pro TT fakt nejsou cilovka lidi co hrajou 2 roky. Ma to byt prave to nejlepsi z nejlepsich, coz je bohuzel jenom castecne..... ale uz sme to probrali dostatecne výše. Jakakoli dnesni cinnost neni izolovana, jako kdybys umel skvele bruslit a neumel treba strilet, tak si nezahrajes ani tu extraligu .... no a pak je jeste repre, KHL, NHL...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle podle mě nemá smysl řešit - ať si každý hraje, na co chce, když se mu to líbí a má na to peníze. Hudba je koníček a když člověka baví do toho investovat a dělá mu to radost, tak co má být.
Když si vydělám na výbavu za x set tisíc a budu si na to budu hrát doma v pokojíčku Ovčáky, čtveráky, zbytku světa to může být úplně ukradené - jejich věc to není.
Nějaké výchovné ambice podle mě na fóru nemají smysl - dá se poradit, ale vychovávat, to opravdu nevím...
Když si vydělám na výbavu za x set tisíc a budu si na to budu hrát doma v pokojíčku Ovčáky, čtveráky, zbytku světa to může být úplně ukradené - jejich věc to není.
Nějaké výchovné ambice podle mě na fóru nemají smysl - dá se poradit, ale vychovávat, to opravdu nevím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
pigdestroyer píše:
dela tombtones i klon enhancement pedalu /0:55 a dal/?
A není to Whammy pedal a kvákadlo od Ibaneze použitý současně?
Koukám, že moje jedno nevhodně použité slovíčko o výchově to tu pěkně rozvířilo. Podívejte se laskavě, na co jsem reagoval:
Chtěl jsem vlastně jen říci, co tu často opakuje hyenik - neblbněte, a než za něco vyhodíte takový nekřesťanský prachy, poslechněte si ten zázrak za stejných podmínek vedle něčeho se skromnější cenovkou. Jo, a poproste někoho, aby vám ty krabičky přepínal, abyste je mohli posuzovat naslepo. Třeba budete překvapeni ...
A jinak, výchova přece probíhá přes dobře míněné rady, ne? Samozřejmě nám může být ukradené, na co a za kolik kdo hraje, a kde na to hraje. Ale to pak můžeme i na dotazy odpovídat "vlezte nám na hrb" ...
Tady jde o to, že začínající kytarista bez zkušeností se srovnáním různých krabiček srovnává zřejmě nějaký levný multiFX, který ani třeba neuměl pořádně nastavit, hned s něčím, co někteří řadí do extraligy. Já třeba ten rozdíl mezi extraligou a běžnou produkcí neslyším, anebo pro mě nevyváží tu horentní sumu, kterou mám zaplatit za 10 korunových součástek, navíc třeba ještě blbě zapájených.B3CK píše:Na tyto efekty jsem někde četl chválu, tak jsem si 2 koupil po bazaru. Momentálně jsem zkoušel zatím jeden (Fuzz Nerve) a druhý (klon Box of Rock) by mi měl do konce týdne přijít. Fuzz mám od pondělí a zatím jsem dost překvapen. Nemám žádný kdovíjaký super aparát, ale hraje to i tak dost dobře. Kdybych si nepřečetl zde zmíněnou diskuzi, tak bych efekty doporučil, ale zdejší komentáře mě dost zaskočily. Zase na druhou stranu spoléhám na to, že mi snad efekty neodejdou. Předtím jsem používal multiefekt, který měl zkreslovací efekty dost mizerné a i se svým 2 letým samoukovským hraním jsem poznal, že to nebylo ono. Opravdu je škoda, že se o těchto efektech moc neví a také je škoda, že je s výrobcem tak těžká komunikace a že se na výrobce množí stížnosti ohledně komunikace a dodání. Bohužel s komunikací s výrobcem zkušenost nemám, tak radši nebudu někoho uvádět v omyl. Každopádně ten fuzz má super zvuk. Níže je jeho foto.
Chtěl jsem vlastně jen říci, co tu často opakuje hyenik - neblbněte, a než za něco vyhodíte takový nekřesťanský prachy, poslechněte si ten zázrak za stejných podmínek vedle něčeho se skromnější cenovkou. Jo, a poproste někoho, aby vám ty krabičky přepínal, abyste je mohli posuzovat naslepo. Třeba budete překvapeni ...
A jinak, výchova přece probíhá přes dobře míněné rady, ne? Samozřejmě nám může být ukradené, na co a za kolik kdo hraje, a kde na to hraje. Ale to pak můžeme i na dotazy odpovídat "vlezte nám na hrb" ...
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
vypadá to tak, ale mě to teda takhle dohromady nehrajekrasty píše:...
A není to Whammy pedal a kvákadlo od Ibaneze použitý současně?
- citizen.one
tak aspon se nekde neco diskutuje 
Kazdopadne vychova je pro me podivny termin pro zdejsi forum, uz jen proto, ze se tu pravdepodobne nikdy vsichni plne neshodnem...ale o tom muzika je, a z casti z toho vznikaji i jiste unikatni pristupy, ktere nemusi, ale mohou vest k necemu zajimavemu...
pokud se na to navic koukneme z dalsi strany, tak by vetsina firem krachla, protoze by vsichni co nehraji ve velkych kapelach nic poradneho nekupovali.
Kazdopadne vychova je pro me podivny termin pro zdejsi forum, uz jen proto, ze se tu pravdepodobne nikdy vsichni plne neshodnem...ale o tom muzika je, a z casti z toho vznikaji i jiste unikatni pristupy, ktere nemusi, ale mohou vest k necemu zajimavemu...
pokud se na to navic koukneme z dalsi strany, tak by vetsina firem krachla, protoze by vsichni co nehraji ve velkych kapelach nic poradneho nekupovali.
- B3CK
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den. Mám technický problém. Včera jsem měl koncert a asi po 1. písničce mi začal blbnout klon Box of Rock od Tombtones. Chyba je nejspíš někde ve spínači Boosteru (po nějakém pohybu se spínačem vše opět OK). Když jsem sepnul booster spínač na efektu, tak mi z komba nic nešlo (efekt celou smyčku umutoval). Po několikanásobném přepínání se efekt vzpamatoval a zase vše hrálo, pak se taky stalo, že to chvíli hrálo i tlumeně. Je tam tento spínač http://www.audiokonektory.cz/produkt/3pdt/ . Když jsme to dneska s tátou rozebrali, tak tam byl problém v tom, že byla na jednom kabelu opálená bužírka a kabel doléhal na jiný spoj, ale to jsme vyzkoušeli a mělo by to na zvuk vliv "jen" vrčením. Nakonec jsme teda radši na nebezpečných místech ty kabely odtáhly od nebezpečných spojů a zatím to hraje normálně. Předtím ještě nebyly úplně utáhlé matky na spínačích, které je drží na krabičce, takže jsme tam kápli Loctite a dotáhli. Jelikož s tímto jevem nemám zkušenosti, tak se ptám, čím by to mohlo být, že ten efekt "přestal hrát"? Je možné, že to bylo "jen" povolenejma matkama? Může to být spínačem jako takovým? Nebo to je snad něčím jiným? Děkuji za odpověď.
U mých efektů TomBTones to bylo vždy povolenými matkami hlavně na vstupu a výstupu.
- citizen.one
j, na 99% je to jen tim co jsi zminil a krasty potvrdil...
- B3CK
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, dám si na to pozor.
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
A když nebude stačit stranový klíč či očko, pak se na to mohu podívat já. Ale až poté co dotáhnutí nepomůže - určitě koukej dovnitř až budeš utahovat. Koukni jestli se vývod poťáku/zásuvky nedotýká něčeho jiného - to nesmí - ať nevyhazuješ prachy za opravu zbytečně.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Tak s prací TB neboli Tombtones mám i já svoji zkušenost, kdysi jsem na bazaru koupil vintage MXR Phase 100, když jsem nakoukl dovnitř, byl jsem zhrozen. Předchozí majitel mi sdělil, že efekt servisoval a upravoval pan T.Baroch. Ten člověk asi o elektronice neví zhola nic a nasvědčuje tomu i fakt, že dělá / dělal pouze kopie vintage efektů bez vlastního přínosu a hrál na nedostupnost součástek a duvěřivost lidí v něco vyjmečného. Jinak povolené matky za to mohou pochopitelně nepřímo, na vině jsou nechtěné kontakty, např. svedení signálu na zem a podobně.