Vhodný EQ

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Mesiias

Vhodný EQ

Příspěvek od Mesiias »

Zdravím,
tohle téma se tu moc neobjevuje a mě přijde dost podstatné, protože s třípásmem na mixu se toho moc vykouzlit na nahrávce nedá.

Tak abych začal od sebe a co bych potřeboval.
Jako řada z vás si chci dělat ve zkušebně s kapelou nějaké demo-nahrávky a nechci kvůli tomu utrácet peníze za studio. Bicí nenahrávám, ty píšu v programu. Takže především na co bych využil EQ by byl zpěv; kytary; baskytara; popřípadě klávesy(to si myslím ani nebude potřeba). Samozřejmě chci aby to tolik nestálo a aby to za něco stálo, takže nějaký čas už brouzdám po inzercích a bazarech. Když narazím na nějaký levný, tak spíše na ostatních forech neslyším moc chváli. Zajímalo by mě třeba jak jsou na tom EQ od značky Behringer, ALTO, ART, BBE nebo DBX. Popřípadě aušusové značky jako Omnitronic, MC Crypt a podobně.
B.C. Rich BC Warlock Revenge; Kramer Vanguard + R.M. pickup F1
Randall RG50TC, 4x12 Tesla 533
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Vhodný EQ

Příspěvek od Wohma »

Je zbytečné kupovat HW ekvalizér kvůli DIY nahrávkám - každý DAW obsahuje slušný ekvalizér a další tucet kvalitních lze najít na internetu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

^^ +1 používej VST EQ co jsou v DAW nebo stáhni mraky free (a dobrých) EQ VST. Stačí napsat do googlu "free vst eq".
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Přesně jak píše Wohma. Navíc pokud upravíš EQ už při nahrávce a něco uděláš špatně, tak už to potom ničím nezachráníš.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pupack píše:^^ +1 používej VST EQ co jsou v DAW nebo stáhni mraky free (a dobrých) EQ VST. Stačí napsat do googlu "free vst eq".
Používám osobně Electri-Q a jsem spokojen
Ale mimochodem nevíte někdo o ekvalizéru, který by obsahoval i spektrální analyzér, ať to nemusím používat zvlášť?
Něco jako mají Apllisti v Logicu
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Některý od Voxenga to mají. A ReaEQ, ale nevím, jestli jde používat mimo Reaper.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Wohma píše:Některý od Voxenga to mají. A ReaEQ, ale nevím, jestli jde používat mimo Reaper.
To by až tak nevadilo, reaper používám. Akorát mě nějak nenapadlo zkusit ty ReaEfekty nějak víc používat, takže ten EQ jsem si asi v rychlosti prohlídl a ani ho netestoval, takže jsem si toho analyzéru tam vůbec nevšiml.. Díky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“