Problém s tremolo pákou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
JardaF
Kontaktovat uživatele:

Problém s tremolo pákou

Příspěvek od JardaF »

Zdarec před týdnem jsem si koupil strata.Dostal jsem zvlášt tremolo páku tak jsem ji nasadil šlá dát úplně lechce.Chvili jsem ji tam nechal ale zjistil jsem že mi je úplně k ničemu že mi akorát zavazí tak jem ji chtěl dát pryč ale ejhle nějak se to tam zaseklo de s ní híbat jen do poloviny a pak už to jde ztuha bojím se abych to nevyrval celá.Porsím tedy o radu jestli je to tím že jsem zničil závit(a jak to de spravir popř.dát pryč aspon tu páku)nebo se něco musí uvolnit nebo nějak naštelovatDíky moc za rady
Naposledy upravil(a) JardaF dne 13.12.2007 15:22, celkem upraveno 2 x.
nodj

Příspěvek od nodj »

to nechápu..do poloviny při odšroubovávání nebo jak?
nodj

Příspěvek od nodj »

a je tam stratová kobyla nebo tremolo?pokud si tu páku při nasazování moc utáh,stejně ztěžka půjde ten púohyb nazpátek..nebo jestli se ohnuly někde drážky závitu a teď to nechce ven..
nodj

Příspěvek od nodj »

možná bude potřeba to vyměnit-jde o to,co to je za kytaru...jestli levná kopie,nebude to drahá investice..Nebo třeba vyšroubovat kobylku z kytary,abys viděl,jak je to tam uchycený,jestli je to špatnym závitem..kdyžtak sem hoď fotku...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nodj píše:a je tam stratová kobyla nebo tremolo?pokud si tu páku při nasazování moc utáh,stejně ztěžka půjde ten púohyb nazpátek..nebo jestli se ohnuly někde drážky závitu a teď to nechce ven..
co to furt meles, stratova kobyla je tremolo
JardaF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaF »

Právě mi nedje do hlavy že jak jsem to šrouboval tak to šlo úplně snadno parkrát jse s ní aji híbal chvilku jsem pak hrál a kdyš jsem s ní začal híbat už to šlo stěží právě se bojím abych nevirval celé tremolo
nodj

Příspěvek od nodj »

to by mohlo bejt tim,že si to našrouboval,pak hejbal pákou a ten závit (kov)byl nekvalitnía zkřivily se ty drážky a už to nechce ven..no nevim,lepší odroubovat celou kobylku a pak to dělat..ale asi se ztrhne závit...nic mě nenapadá...a co to je za kytaru?značka..
JardaF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaF »

je to značka dimavery..jinak ješte s tou pákou jde trochu híbat po směru hodinovích ručiček ale zpátky to jde jen nahoru ale dál už to jde z tuha a navíc se prohíbá tremolo tak už fakt nevím jestli si ta kytara ze mě dělá pr*e nebo co :x
afektband

Příspěvek od afektband »

Já bych volil kleště a hrubou sílu. Zkus o pořádně dotáhnout a potom odšroubovat, jestli nepude, tak zbejvá jenom hrubá síla. jinak celou kobylu težko urveš.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
nodj

Příspěvek od nodj »

pigdestroyer píše:
nodj píše:a je tam stratová kobyla nebo tremolo?pokud si tu páku při nasazování moc utáh,stejně ztěžka půjde ten púohyb nazpátek..nebo jestli se ohnuly někde drážky závitu a teď to nechce ven..
co to furt meles, stratova kobyla je tremolo

to se bavíš s kym jako?může mít na stratovi třeba i floyd rose nebo typ floyd rose a podle toho jaký konkrétně,je tam různý uchycení páky k tremolu
JardaF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaF »

no s těma kleštěma to neí špatný nápad ale fakt mám strach že bych něco přitom zničil to bych si neodpustil :cry: :cry: :!: :!:
nodj

Příspěvek od nodj »

ten závit-páku a závit v tremolu můžeš zničit..a nevim,jestli nemůžeš urvat tremolo..jestli nemůže křupnout třeba dřevo v místech uchycení k tělu kytary..
JardaF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaF »

Tak jse to zkoušel použít hrubou silou podařilo jsem si ji jedenkrát otočít ale dál už to nejde je totálně špajcnutá ani kleštěma to už nejde...jsem na dně :evil: :evil: :evil: :evil:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

vem kytaru i s pákou dojdi k nejbližšímu kontejneru a jední pohybem to do něj vhoď... ušetří ti to mnoho starostí. Jinak hrubá síla bo reklamace...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nodj píše:ten závit-páku a závit v tremolu můžeš zničit..a nevim,jestli nemůžeš urvat tremolo..jestli nemůže křupnout třeba dřevo v místech uchycení k tělu kytary..
u dimavery je možný vše....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ještě jedna možnost -pilka na železo a pápá pákování... :twisted:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Dávej bacha já hned první den co sem dostal kytaru sem si tu páku zlomil a kus zůstal v tremolu. . !!!Šrouboval sem v klidu a pak že to sundám,že to nepotřebuju a najednou to šlo z těžka a půl otáčky, m*d a páka mi zůstala v ruce :cry: . . Al ejaksi mi je to jedno,páč ji stejně nepoužívám :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
impact

Příspěvek od impact »

Nero píše:Ještě jedna možnost -pilka na železo a pápá pákování... :twisted:
Ne, pokud se zlomí, tak ten zbytek se dá odvrtat. Jsou na to speciální vrtáky.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

impact píše:
Nero píše:Ještě jedna možnost -pilka na železo a pápá pákování... :twisted:
Ne, pokud se zlomí, tak ten zbytek se dá odvrtat. Jsou na to speciální vrtáky.
Fakt se to dá odvrtat. . ??Já toho mám kus ve vnitř a nikdo si moc s tím neví rady. . jen možná zámečníci by si pohráli. . :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

cem vrtačku a vrtej :lol: nepárat se s tím 8)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“