Fender Excelsior

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bluesbob
Bandzone: bluesbob

Fender Excelsior

Příspěvek od bluesbob »

chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto kombem http://kytary.cz/fender-excelsior/HN123 ... 3godVicABg a jestli by stačilo do zkušebny nebo na menší koncert ??
a ještě mě mrzí že nemá sluchátový výstup :( ale na kytary cz u technických údajů zminují že lze odpoji reprák a připojit jiný repro. a otázka zní jetli by nebylo možné odpojit reproduktor a zapojit místo jineho reproboxu slochátka čímž by zvuk sel do sluchátek a problém by byl vyřešen .....já se domnívám že by to tak teoreticky šlo ale nejsem si jist!!
Naposledy upravil(a) MilanT dne 6.02.2013 18:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava názvu vlákna a vloženého odkazu.
Durin

Re: Fender Excelsior

Příspěvek od Durin »

Jestli na to chceš hrát s baskytarou, tak bych toto kombo nevolil. Raději bych se podíval do řad basových aparátů.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Durine díky, úplně jsem to přehlédl. Přesouvám z basových do kytarových aparátů.
bluesbob

Příspěvek od bluesbob »

jojo určitě to se omlouvám asi jsem přehlédl (chci hrat s kytarou )
José

Příspěvek od José »

Než si pořídíš lampový aparát pročti si prosím ty zdůležitněné thready nahoře (teda ty týkající se aparátů).
Tím tvým sluchátkovým postupem by si zničil i kombo i sluchátka....
Nehledě hrál si někdy do sluchátek bez simulace reproboxu? To už raději (mnohem raději) nasucho..
Od lamp prostě nesmíš čekat tichý hraní....
bluesbob

Příspěvek od bluesbob »

no právě proto že od nich nečekám tichy hrani tak se ptam na ty sluchatka ale pak tedy ta druhá srana veci :D myslíte že by utahlo nejakej menší koncert ?? nebo aspon zkušebnu ??
José

Příspěvek od José »

Kurňa tak to tu pročti! Odpověď tu byla milionkrát, třeba například qwer to vysvětluje v každém druhém tématu o lampách, tak projeď jeho příspěvky..

např:
qwer píše: Hlasitost je samozřejmě potřeba u každého jedince dost jiná - nejvíc imho záleží na sadě bicích a na prostoru, ve kterém se hraje, já hraju pořád se stejnýma lidma a měnily se jen prostory a sada bicích, občas mi bohatě stačilo 15W 112 kombo na třetinu hlasitosti, teď naposledy jsem naprosto hlasitostně nestíhal s pseudo class A 30W 2xEL34 112 kombem s Vintage 30 - jo a hrajem popík, žádná metla nebo jiný styl, kde by byl potřeba nějaký mega-hukot. No žádné 15-20W kombo s desítkou reprákem bych teda nedoporučoval, pokud to nebudeš snímat mikrofonem do mixu...
Edit: doplněna citace
bluesbob

Příspěvek od bluesbob »

na tyhle odpovedi uz jsem procital mnohokpat ale precejen je kus od kusu trosku odlisny a ja se ptam konkretne na excelsior. A uprime je mi to jedno a vim zeto sem nepatri ale nevim ze mate tu potrebu psat se s odpovedi ktera mi neni napomocna a jeste ze me delate blbce. Ale ja chci mit ac je to na foru dobre vztahy dekuji za pochopeni.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bluesbob píše:jestli by stačilo do zkušebny nebo na menší koncert ??
Ano. Pokud nepotřebuješ křišťálově čistý zvuk za všech okolností.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bluesbob

Příspěvek od bluesbob »

díky za odpoved'
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No určitě jsi našel můj názor potom co jsem ho zkoušel. Problém bude možná ten charakter zvuku a celkem malá možnost nastavení. Tohle je kombo doslova "zapoj kabel a hraj".

Zvukově je to hodně "vintage". Pokud se ptáš na sluchátka u lampového komba a obzvlášť u takovéhoto tak se trochu bojím, že nejsi s konceptem lampových zesilovačů moc srozuměn. Sluchátkové výstupy se u nich vyskytují minimálně a zapojovat sluchátka do výstupu na repro je extrémně špatný nápad. :)

Vzhledem k tvé přezdívce předpokládám, že to na metlu nechceš tak snad by ti to mohlo vyhovovat. Zkušebnu to snad utáhne ale bude to už asi kreslit. A jak říkám, má to jedno volume a to nemusí vyhovovat každému.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
José

Příspěvek od José »

Promiň za to kurňa. Určitě jsem z tebe nechtěl dělat blbce, ale nějak si na mne působil , že si to tu nečetl a myslím, že ta citace jasně říkala, že se ptáš na něco, na co ti nikdo s jistotou neodpoví, poněvadž je to závislé na námi neovlivnitelných a nepoznaných faktorech: dispozicí zkušebny, na bubeníkovy, jeho bicích atd... Tudíž ano je možné, že nebudeš mít nejmenší problém, ale je tu také docela pravděpodobná možnost, že se vůbec neuslyšíš (natožpak ostatní)...Zažil jsem obojí. V jedné pseudometalové kapele (teda nedostali jsme se ani k jednomu koncertu) mi stačila menší hlasitost, než v pop-rockové..
bluesbob

Příspěvek od bluesbob »

jo tak to jsem rad ze si rozumime . jinak to urcite chapu jen me zajimalo jestli nekdo nema osobni zkusenost.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dneska jsme s DL Excelsiora pořádně vyzkoušeli se stratem i LP a musím dát velký palec nahoru. Jednoduchý aparát, který ale hraje absolutně skvěle. Lampovost z něj vyloženě čiší a ta patnáctka mu dává zajímavý výraz. Přepínač Bright/Dark dělá velmi dobrou práci, tremolo je dobré, jen mi chybí ovladač Intensity, protože někdy je možná zbytečně výrazné.

Rozhodně se od něj nedá čekat zkreslený zvuk, to by už hlasitostí asi zabíjelo - headroomu má opravdu hodně. Hlasitosti nabízí opravdu dost, ale věřím tomu, že by se s ním dalo hrát i doma (pro mě potenciálně vážný kandidát). Jak je jednoduchý, tak prostě hraje to, co do něj pustíte, což se mi líbí - parádně reaguje na jakékoli změny ve zvuku, ať už kvůli technice hry nebo nastavení kytary. Se singly i HB si rozumí zcela bez problémů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

Dá se to tremolo vypnout?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jo dá je tam přepínač v tom potenciometru jestli si to dobře pamatuju
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MIran

Příspěvek od MIran »

Kamarád ho má a musím říct, že mu ho závidím. Za tu cenu bych pro své hraní ( převážně blues ve zkušebně ) nehledal nic jiného. On hraje v malé zkušebvě s Volume na 1-2.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

E. se mi taky docela líbil, klidně bych si ho doma nechal líbit. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Hodně mě to zaujalo, budu už brzo potřebovat náhradu za Mesu, abych se mohl vrátit více ke hraní. Pokud se někomu povede to vyzkoušet přede mnou společně s OD nebo Fuzz, tak dejte vědět, co to spolu dělá.

Děkuji.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Smrťokvítek píše:jo dá je tam přepínač v tom potenciometru jestli si to dobře pamatuju
Jo jo. Na "nule" dráhy toho potenciometru to cvakne a vypne se to.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“