MOX 6 a mikrofon

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
michaldawn

MOX 6 a mikrofon

Příspěvek od michaldawn »

Dobrý den,
rád bych se zeptal asi na úplně začátečnickou věc. Pořídil jsem si Yamahu MOX6 a chtěl bych vyzkoušet vocoder. Protože jsem dosud s mikrofonem nepracoval (pouze u komplu), tak mám jen sluchátka s mikrofonem. Zkusil jsem je použít a nic.
Mají dva jacky. Zelený pro sluchátka a červený pro mikrofon. Dal jsem na ten červený redukci 6,3 stereo a vrazil to do vstupu A/D INPUT L. Zkušel jsem pak pomocí UTILITY nastavit vstup na MIC, zapnout AD pomocí tlačítka ON/OFF a přepnul level z MIXED na A/D INPUT, ale vůbec nic... Když mikrofon připojím k PC tak funguje...
Mohl by mi někdo poradit? Není teda náhodou potřeba MONO JACK nebo jiný typ mikrofonu?
Předem díky za rady :oops:
Paris
Rádce

Re: MOX 6 a mikrofon

Příspěvek od Paris »

asi (nejsem si 100% jisty, ale mohlo by to tak byt) se bude jednat o jiny typ mikrofonu ... k pocitacum byvaji elektretove, ktere potrebuji nejake napajeni ze vstupu. to yamaha mit nebude, a zrejme budes muset pouzit bezny dynamicky mikrofon (kdyztak se vyber nejlevnejsiho pouzitelneho resil nekolikrat v prislusne sekci tohoto fora).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Teoreticky klidně bych toto téma ponechal tady; je to sice i o mikrofonu, ale využití funkce Vocoder u syntezátoru.

K věci: jakýkoli dynamický mikrofon krásně postačí. Na počáteční blbnutí i cokoli okolo 100,- Kč 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
michaldawn

Příspěvek od michaldawn »

Aha :) Ok, díky za radu. Hned zítra se po nějakém zkusím mrknout :)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“