nylon a kov
Pravidla fóra
nylon a kov
Zdravím . Je možné do akustiky zakomponovat nylonové a kovové struny dohromady
.. Nutně potřebuju vědět, jestli se třeba něco zkazí když mám v kytaře G nylonové :/
Naposledy upravil(a) venddeta dne 5.02.2013 16:49, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
Re: nylon a kov
Jaky je k tomu duvod?
nutně rychlý...EDGE... píše:Jaky je k tomu duvod?
- ...EDGE...
Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.
...EDGE... píše:Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.
Jsem ženského rodu .. Poslala jsem kamaráda pro struny a přinesl mi nylonky místo kovových .. Zítra to potřebuju na jednu oslavu a teď zrovna nemůžu nikam zajet jelikož jsem na vesnici .. Měla bych v té kytaře jen géčko nylonové .. Stačí to takhle ?
Jakou máš kytaru a kde se slaví?
Jestli to je zítra tak si užiješ...... .....nylon se Ti bude dlouho rozlaďovat než se ustálí. O zvuku nemluvě.
A to ještě budeš muset na nylonce udělat pořádný uzel(nemá korálek) Tož tak.....
- ...EDGE...
Zenskeho rodu? Jakoze jsi zena? Mas to spatne napsane, pise se "vendetta". No a tou strunou nic neposkodis, ale nevim jestli se ti vejde do drazky na nultem prazci ... jestli jo, tak ti drzim palce pri nasazovani, ladeni a pri hrani.venddeta píše:...EDGE... píše:Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.
Jsem ženského rodu .. Poslala jsem kamaráda pro struny a přinesl mi nylonky místo kovových .. Zítra to potřebuju na jednu oslavu a teď zrovna nemůžu nikam zajet jelikož jsem na vesnici .. Měla bych v té kytaře jen géčko nylonové .. Stačí to takhle ?
Kdyby mi to správně napsané bralo , tak si to tam klidně správně napíšu .... děkuju .....EDGE... píše:Zenskeho rodu? Jakoze jsi zena? Mas to spatne napsane, pise se "vendetta". No a tou strunou nic neposkodis, ale nevim jestli se ti vejde do drazky na nultem prazci ... jestli jo, tak ti drzim palce pri nasazovani, ladeni a pri hrani.venddeta píše:...EDGE... píše:Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.
Moc děkuju ..Tengli píše:Jakou máš kytaru a kde se slaví?Jestli to je zítra tak si užiješ...... .....nylon se Ti bude dlouho rozlaďovat než se ustálí. O zvuku nemluvě.
A to ještě budeš muset na nylonce udělat pořádný uzel(nemá korálek) Tož tak.....
Moc děkuju ..Tengli píše:Jakou máš kytaru a kde se slaví?Jestli to je zítra tak si užiješ...... .....nylon se Ti bude dlouho rozlaďovat než se ustálí. O zvuku nemluvě.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 6.02.2013 7:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci editace.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci editace.
Bude to nefunkční opruz.To nemáš ve futrále nějaké staré G ? Pro "kalicí" kytaru je klubko ojetin po ruce nutnost 
Sada solidních strun se dá koupit za 50,- Kč, tak proč proboha klubko ojetin? To je problém mít jednu sadu pořád v kufru?jbiker píše:Pro "kalicí" kytaru je klubko ojetin po ruce nutnost
http://www.prokapelu.cz/gor-acoustic-4b ... ght-12-53/
Teď jsem kupoval Martin Marquis PhBr za 95,-
http://www.prokapelu.cz/martin-msp-2200 ... ium-13-56/
a hrajou jak ďábel,
a jinak třeba
http://www.prokapelu.cz/martin-m-150-br ... ium-13-56/
Praskne jedna - vyměním na místě (nebo to udělá ten nejstřízlivější) a doma potom vyměním zbytek.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Protože už to tak dělám přes 30 let
. Na místě činu recykluji a nové dávám až po rozbřesku. Tím ovšem nerozporuji tvoje řešení.
Mně praskne struna tak jednou za 2-3 roky, a kvůli tomu nosit v kufru nějaké zoxidované dráty.jbiker píše:Protože už to tak dělám přes 30 let. Na místě činu recykluji a nové dávám až po rozbřesku. Tím ovšem nerozporuji tvoje řešení.
Přijde mi to jako schovat použitý toaletní papír, a příště požít druhou stranu
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
na jedné španělce jsem viděl, že měl eHG struny nylonové a DAE kovové, s trsátkem se na to nehrálo nejhůř... na vybrnkávání to ušlo.
ale zase je rozdíl mezi kytarou za 1000 a za 4000
A jak by to mělo být na španělce jinak...???langja píše:na jedné španělce jsem viděl, že měl eHG struny nylonové a DAE kovové, s trsátkem se na to nehrálo nejhůř... na vybrnkávání to ušlo.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Ony ty tři "kovovky" byly téměř na 100% taky nylonky opředené drátkem.... Prostě normální struny na klasickou kytaru ("španělu"). Jistě mohlo být uvnitř i hedvábí nebo něco jiného ale drát těžko. Tož tak...
-
kulatejvobdelnik
neser se s tim, natáni a jedem 
Jenže ono už je po oslavě........... Jak to asi hrálo.......? 
Ne ne, hrál jsem na to a mluvil s majitelemrocky77 píše:A jak by to mělo být na španělce jinak...???langja píše:na jedné španělce jsem viděl, že měl eHG struny nylonové a DAE kovové, s trsátkem se na to nehrálo nejhůř... na vybrnkávání to ušlo.
ale zase je rozdíl mezi kytarou za 1000 a za 4000![]()
Basové struny na klasice jsou přeci opředené normálně (jsem si téměř jist, že to, cos viděl, byly běžné struny na klasiku, nikoli 3 tenké ze sady na klasiku a 3 tlusté ze sady na westernku...)