nylon a kov

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
venddeta

nylon a kov

Příspěvek od venddeta »

Zdravím . Je možné do akustiky zakomponovat nylonové a kovové struny dohromady :?: .. Nutně potřebuju vědět, jestli se třeba něco zkazí když mám v kytaře G nylonové :/
Naposledy upravil(a) venddeta dne 5.02.2013 16:49, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Re: nylon a kov

Příspěvek od ...EDGE... »

Jaky je k tomu duvod?
venddeta

Příspěvek od venddeta »

...EDGE... píše:Jaky je k tomu duvod?
nutně rychlý ;) ... Potřebuju to vědět ..
...EDGE...

Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.
venddeta

Příspěvek od venddeta »

...EDGE... píše:Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.

Jsem ženského rodu .. Poslala jsem kamaráda pro struny a přinesl mi nylonky místo kovových .. Zítra to potřebuju na jednu oslavu a teď zrovna nemůžu nikam zajet jelikož jsem na vesnici .. Měla bych v té kytaře jen géčko nylonové .. Stačí to takhle ?
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Jakou máš kytaru a kde se slaví? :D Jestli to je zítra tak si užiješ...... .....nylon se Ti bude dlouho rozlaďovat než se ustálí. O zvuku nemluvě. :( A to ještě budeš muset na nylonce udělat pořádný uzel(nemá korálek) Tož tak.....
...EDGE...

venddeta píše:
...EDGE... píše:Dobra tedy, tos toho moc nerekl, tak ja taky ne. Rozhodne to nicemu neprospeje.

Jsem ženského rodu .. Poslala jsem kamaráda pro struny a přinesl mi nylonky místo kovových .. Zítra to potřebuju na jednu oslavu a teď zrovna nemůžu nikam zajet jelikož jsem na vesnici .. Měla bych v té kytaře jen géčko nylonové .. Stačí to takhle ?
Zenskeho rodu? Jakoze jsi zena? Mas to spatne napsane, pise se "vendetta". No a tou strunou nic neposkodis, ale nevim jestli se ti vejde do drazky na nultem prazci ... jestli jo, tak ti drzim palce pri nasazovani, ladeni a pri hrani.
venddeta

Příspěvek od venddeta »

...EDGE... píše:
venddeta píše:

Zenskeho rodu? Jakoze jsi zena? Mas to spatne napsane, pise se "vendetta". No a tou strunou nic neposkodis, ale nevim jestli se ti vejde do drazky na nultem prazci ... jestli jo, tak ti drzim palce pri nasazovani, ladeni a pri hrani.
Kdyby mi to správně napsané bralo , tak si to tam klidně správně napíšu .... děkuju ..
Tengli píše:Jakou máš kytaru a kde se slaví? :D Jestli to je zítra tak si užiješ...... .....nylon se Ti bude dlouho rozlaďovat než se ustálí. O zvuku nemluvě. :( A to ještě budeš muset na nylonce udělat pořádný uzel(nemá korálek) Tož tak.....
Moc děkuju ..:o))) .. Rodinná oslava ;D
Tengli píše:Jakou máš kytaru a kde se slaví? :D Jestli to je zítra tak si užiješ...... .....nylon se Ti bude dlouho rozlaďovat než se ustálí. O zvuku nemluvě. :( A to ještě budeš muset na nylonce udělat pořádný uzel(nemá korálek) Tož tak.....
Moc děkuju ..:o))) .. Rodinná oslava ;D . Akustickou .. ibanezku .. dreadnought s. sage
Naposledy upravil(a) MilanT dne 6.02.2013 7:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci editace.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Bude to nefunkční opruz.To nemáš ve futrále nějaké staré G ? Pro "kalicí" kytaru je klubko ojetin po ruce nutnost :-)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jbiker píše:Pro "kalicí" kytaru je klubko ojetin po ruce nutnost :-)
Sada solidních strun se dá koupit za 50,- Kč, tak proč proboha klubko ojetin? To je problém mít jednu sadu pořád v kufru?
http://www.prokapelu.cz/gor-acoustic-4b ... ght-12-53/

Teď jsem kupoval Martin Marquis PhBr za 95,-
http://www.prokapelu.cz/martin-msp-2200 ... ium-13-56/
a hrajou jak ďábel,

a jinak třeba
http://www.prokapelu.cz/martin-m-150-br ... ium-13-56/
Praskne jedna - vyměním na místě (nebo to udělá ten nejstřízlivější) a doma potom vyměním zbytek.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Protože už to tak dělám přes 30 let :-). Na místě činu recykluji a nové dávám až po rozbřesku. Tím ovšem nerozporuji tvoje řešení.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jbiker píše:Protože už to tak dělám přes 30 let :-). Na místě činu recykluji a nové dávám až po rozbřesku. Tím ovšem nerozporuji tvoje řešení.
Mně praskne struna tak jednou za 2-3 roky, a kvůli tomu nosit v kufru nějaké zoxidované dráty.
Přijde mi to jako schovat použitý toaletní papír, a příště požít druhou stranu :lol:
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
langja

Příspěvek od langja »

na jedné španělce jsem viděl, že měl eHG struny nylonové a DAE kovové, s trsátkem se na to nehrálo nejhůř... na vybrnkávání to ušlo.
ale zase je rozdíl mezi kytarou za 1000 a za 4000
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

langja píše:na jedné španělce jsem viděl, že měl eHG struny nylonové a DAE kovové, s trsátkem se na to nehrálo nejhůř... na vybrnkávání to ušlo.
A jak by to mělo být na španělce jinak...??? :shock: :lol: Basové struny na klasice jsou přeci opředené normálně (jsem si téměř jist, že to, cos viděl, byly běžné struny na klasiku, nikoli 3 tenké ze sady na klasiku a 3 tlusté ze sady na westernku...)
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Ony ty tři "kovovky" byly téměř na 100% taky nylonky opředené drátkem.... Prostě normální struny na klasickou kytaru ("španělu"). Jistě mohlo být uvnitř i hedvábí nebo něco jiného ale drát těžko. Tož tak...
kulatejvobdelnik

Příspěvek od kulatejvobdelnik »

neser se s tim, natáni a jedem :D
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Jenže ono už je po oslavě........... Jak to asi hrálo.......? :lol:
langja

Příspěvek od langja »

rocky77 píše:
langja píše:na jedné španělce jsem viděl, že měl eHG struny nylonové a DAE kovové, s trsátkem se na to nehrálo nejhůř... na vybrnkávání to ušlo.
A jak by to mělo být na španělce jinak...??? :shock: :lol: Basové struny na klasice jsou přeci opředené normálně (jsem si téměř jist, že to, cos viděl, byly běžné struny na klasiku, nikoli 3 tenké ze sady na klasiku a 3 tlusté ze sady na westernku...)
Ne ne, hrál jsem na to a mluvil s majitelem :D tři basové struny normál kovový a spodní tři normál nylon.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“