IBANEZ RG 570
Pravidla fóra
IBANEZ RG 570
můžete mi poradit, sdělit vlastní zkušenosti s touto kytarou, nebo odkázat na thread kde je něco o ní? můžu ji sehnat za 12 tisic 8 let starou. ?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: IBANEZ RG 570
RG 570 je určitě kvalitní nástroj, rozhodně bych se ho nebál, ba naopak. Teoreticky je možné, že ji za dané peníze seženeš, ale nevím, jaká je aktuální situace, nepátral jsem po tom, za kolik se prodává...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jo sry tu poslední větu sem psal jako že ju umím sehnat za 12k z roku 2002, snímače má: 2x humbucking, Ibanez V7, S1, V8, jsou to origo??
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Jako majitel ti zcela neobjektivně říkám: Ber ji! Za tyhle peníze (a možná i za víc) moc lepších nástrojů nenajdeš.
Ta moje je z roku 1990 vyrobená ve Fujigenu a nevím jak ty novější, ale po výměně snímačů za duncany sem zvukově převálcoval RG Prestige osazenou EMG, Schecter Tempest s EMG (Že by EMG byly prokletý?
). Ne že by ty origo snímače byly špatný, ale SD mi vyhovují víc.
Kdybys měl jakejkoliv dotaz tak se ptej.
Ta moje je z roku 1990 vyrobená ve Fujigenu a nevím jak ty novější, ale po výměně snímačů za duncany sem zvukově převálcoval RG Prestige osazenou EMG, Schecter Tempest s EMG (Že by EMG byly prokletý?
Kdybys měl jakejkoliv dotaz tak se ptej.
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
no super, co tremolo? udrží pořádně kytara ladění? jo a jsem zvyklý na lakovaný krk, struny se pjekně vytahují, než třeba na kytaře od druhého kytaristy, jak to jede?... 
Tremolo drží, alespoň na tý moji. I Když je to "jen" licencovaný FR, tak když je pořádně seřízený tak s ním můžeš dělat skoro cokoliv a ladění se nehne. S krkem ti moc neporadím, protože sem ten případ, že je mi jedno co držím v levý ruce a vždycky na to po deseti minutách hraju stejně dobře. Teda, je fakt, že krk RG (matnej, wizard - tenoučký prkýnko - jak dřívko od nanuku) mi vyhovuje oproti ostatním víc.Prajzak1 píše:no super, co tremolo? udrží pořádně kytara ladění? jo a jsem zvyklý na lakovaný krk, struny se pjekně vytahují, než třeba na kytaře od druhého kytaristy, jak to jede?...
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Snad všechny vyráběný Ibanezy jsou v této Wikipedii http://ibanez.wikia.com/wiki/RG570. Před časem jsem koupil trošku raritnější RG 570, namísto běžného lipového těla mám olši s javorovým topem. Jinak je to standardní RG 570 z roku 1995 = jednokusý javorový krk, palisandrový hmatník, Lo-Pro Edge kobylka, tovární snímače V7 S1 V8, barva Amber, zlatý hardware, Japan, kufr http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... =214&now=7. Za tohle všechno jsem zaplatil 9 500 Kč (kdybych víc tlačil na cenu, možná bych pořídil ještě levněji).
S kytarou jsem maximálně spokojený, ladění drží, jen snímače mi moc nesedí a chci je vyměnit. Akorát má kytara málo hluboké otvory a ne každý snímač se vejde mezi dno otvoru a struny. Třeba na EMG můžu rovnou zapomenout, struny leží přes snímače. DiMarzio X2N a Seymour Duncan SH-13 jsou taky hodně vysoký a nevejdou se
V dnešní době, kdy lidi moc nekupují, bych zkusil na prodávajího zatlačit (jestli jsou to ty, co visí už pěkně dlouho na bazaru), řekněme na 10 - 11 000 maximálně.
S kytarou jsem maximálně spokojený, ladění drží, jen snímače mi moc nesedí a chci je vyměnit. Akorát má kytara málo hluboké otvory a ne každý snímač se vejde mezi dno otvoru a struny. Třeba na EMG můžu rovnou zapomenout, struny leží přes snímače. DiMarzio X2N a Seymour Duncan SH-13 jsou taky hodně vysoký a nevejdou se
V dnešní době, kdy lidi moc nekupují, bych zkusil na prodávajího zatlačit (jestli jsou to ty, co visí už pěkně dlouho na bazaru), řekněme na 10 - 11 000 maximálně.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No když vidím v popisu, že máš RG150 tak to bude jako nebe a dudy. Za 12 je to naprosto parádní kup, obdobnou kytaru bys dneska z obchodu koupil kolem 25 tisíc. Tipuju, že je to ta tmavá z bazaru od týpka z Ostravska.
Co se týká snímačů, je to stejná bída jako vzdycky u Ibanezu, nebo spíš pro toho kdo upgraduje z o dost ,,horší´´ kytary je to dostačující, ale po čase bych měnil.
Moje RG570 je maličko odlišná od těch klasických, má mahagonové tělo a snímače QM1, QS1, QM2. Kromě toho singlu jsou to snímače naprosto srovnatelné se snímači DiMarzio nebo SD a jejich výměna byla jenom o tom pocitu mít tam DiMarzio. Ale ty V7 V8 jsou opravdu ,,muddy´´, dost se ztrácejí a nemají moc dynamiky.
O tremolu jenom to nejlepší. Měla by být osazena tremolem Edge Pro a ty dávali v té době na vrcholné Vaiovy, Satrianiho, atd. modely.
Krk byl v mém případě naprosto rovný a ty pražce jsou při běžném hraní skoro nezničitelné.
Mám jí tak měsic a je to ten nejlepší kup, co jsem za mou muzikantskou kariéru udělal. Z RG1527, kterou jsem bral novou z obchodu jsem tak dobrý pocit neměl. Já ji koupil za 11.000 a dostal k tomu ještě SKB kufr.
Resume : pokud máš ty peníze, bež do ní
http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... =211&now=1
Co se týká snímačů, je to stejná bída jako vzdycky u Ibanezu, nebo spíš pro toho kdo upgraduje z o dost ,,horší´´ kytary je to dostačující, ale po čase bych měnil.
Moje RG570 je maličko odlišná od těch klasických, má mahagonové tělo a snímače QM1, QS1, QM2. Kromě toho singlu jsou to snímače naprosto srovnatelné se snímači DiMarzio nebo SD a jejich výměna byla jenom o tom pocitu mít tam DiMarzio. Ale ty V7 V8 jsou opravdu ,,muddy´´, dost se ztrácejí a nemají moc dynamiky.
O tremolu jenom to nejlepší. Měla by být osazena tremolem Edge Pro a ty dávali v té době na vrcholné Vaiovy, Satrianiho, atd. modely.
Krk byl v mém případě naprosto rovný a ty pražce jsou při běžném hraní skoro nezničitelné.
Mám jí tak měsic a je to ten nejlepší kup, co jsem za mou muzikantskou kariéru udělal. Z RG1527, kterou jsem bral novou z obchodu jsem tak dobrý pocit neměl. Já ji koupil za 11.000 a dostal k tomu ještě SKB kufr.
Resume : pokud máš ty peníze, bež do ní
http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... =211&now=1
kdyby měl někdo zájem tak mám zrovna jednu navíc. Hrál sem na ni asi dva roky s emg snímačema a výborný 
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB
-
Stanley Glazoff
Ibanez RG 570
Tak se probouzim z dlouheho komatu.Omlouvam se za pripadny zmatek,treba uz to nekdo prede mnou resil,ale je tu toho tolik,ze staci do vyhledavace zadat ibanez a skoncim u pouceni ohledne nasledku koureni
Tak at me nekdo odkaze kam prislusi,nebo odepiste
Je to debilni,mam odehrano pres 20 let,ted jsem mel pauzu,a ted jdu s debilnim dotazem.Chci zase zacit,dnes jsem si poridil ibano 570,kdo s ni ma zkusenosti,na co si mam dat pozor a tak.Vim ze to zni trotlovsky,ale nikdy jsem kytary neresil,mne hrala dobre skoro kazda.Ale ted koukam na ten stroj,respekt.Nejlepsi kytara co jsem pred tim mel byla Kramera pacer custom,cervena,dodnes nevim jestli z Horovic nebo origo...Takze nejaky zakladni veci znam za ty leta,ale k tomu konkretnimu modelu,co je na nem dobry,jaky ma mouchy,ceho bych se mel vyvarovat atd.Vypada to jak novy,kobyla ladi,ale je serizena na jednozvrat,tzn pacit jde jen dolu,nahoru je to nadoraz.Neni to znamka zniceneho tremola?Spalek pod tim neni,dival jsem se.Proste od 18ti jsem chtel RGcko,ted mi bude 35,a jsem si ho dopral.Nechtel jsem davat stejny prachy za novou tristovku
Tak,a ted do mne 
Re: Ibanez RG 570
Stačilo jen místo Ibanez napsat Ibanez RG570 a kliknout na hledat
. post318655.html?hilit=Ibanez%20RG570#p318655
Moc nevím co by tě tak zajímalo. Kytara je to slušná, snímače v pohodě, slušné tremolo, inu Japonsko
.
To, že je seřízené na jednozvrat není důvod, že je nějak rozbité.
Pokud už sis jí koupil tak mi tohle téma přijde trochu zbytečné, protože už ji prostě máš, říkáš, že se ti zvuk líbí tak není co řešit. Nějaké zásadní chyby nemá a tobě sedne- dál není co řešit. Pokud jsem tě špatně pochopil, oprav mě a rádi ti odpovíme na co potřebuješ.
Moc nevím co by tě tak zajímalo. Kytara je to slušná, snímače v pohodě, slušné tremolo, inu Japonsko
To, že je seřízené na jednozvrat není důvod, že je nějak rozbité.
Pokud už sis jí koupil tak mi tohle téma přijde trochu zbytečné, protože už ji prostě máš, říkáš, že se ti zvuk líbí tak není co řešit. Nějaké zásadní chyby nemá a tobě sedne- dál není co řešit. Pokud jsem tě špatně pochopil, oprav mě a rádi ti odpovíme na co potřebuješ.
Re: Ibanez RG 570
Po dnešku se skoro už bojím něco napsat, aby mi někdo nevynadalStanley Glazoff píše: staci do vyhledavace zadat ibanez a skoncim u pouceni ohledne nasledku koureni![]()
Ale přesto to zkusím. Když zadáš Ibanez, tak ti to opravdu najde 485 stránek. Když ale zadáš RG570, tak to najde 2 (slovy dvě) stránky a mezi nimi najdeš toto téma o kytaře Ibanez RG 570 - elektricke-kytary/ibanez-rg-570-t19434.html?hilit=rg570
Necelé dvě minuty hledání
Ale tvoje snaha a omluva předem se cení a tak nezamykám, ale slučuji s duplicitním vláknem.
EDIT: Bejku díky, byls rychlejší
Tady je přesně vidět, že když se chce, tak to jde.
Já se vždycky snažím ulehčit práci moderátorům a zpřehlednit fórum
.
OT(Někdo ti dnes nadával Milane? Ukaž kdo ať si ho podám
. Tohle by se mělo řešit předáním funkce určenému jedinci na nějaký čas
) OT 
-
Stanley Glazoff
No holt jsem brontosaurus,i s tim pocitacem jsem zacal z donuceni,proste jinak to dnes nejde
Jen jsem chtel vedet treba o tom tremolu,co to je vubec zac,kamos znicil tremolo na prestizce,coz by se nemelo stavat,tak abych neskoncil stejne :-DMam ji za 10,sice tady se vyskytla za min,ale i tak,jsem rad ze uz je doma.Da se podle vyr.cisla zjistit,ktery rok to je?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
pokud mezi tím blokem pod kobylkou a tělem kytary není cca 5mm mezera a dotýká se přímo těla, tak to musí být špatně seřízené. Co se týká stability tremola, tak největší problém bývá ve ztupených břitech a šroubech, o které se břity opírají. Jinak za ty peníze, co se prodávají na bazerech, není absolutně co vytknout.
ro kvýroby zjistíš tady : http://www.guitardaterproject.org/ibanez.aspx
ro kvýroby zjistíš tady : http://www.guitardaterproject.org/ibanez.aspx
-
Stanley Glazoff
Jo,supr,diky
Uz jsem ji tam projel,vyslo:Fuji-jen Plant,Japan 2002
A to tech tovaren maji i v Japonsku vic?Jo,sustainblock je nadoraz k telu.Floyda serizovat moc neumim,sice chapu princip,ale hybat kamenama,aniz bych slysel vysledek,navic tim rozhazuji ostatni struny...No to radsi bych rodil jezka proti srsti

- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
V Japonsku výrabí kytary jenom v továrně Fujigen.
Kameny posunuješ kvůli dolazení oktáv, ne kvůli seřízení tremola. Poloha kobylky vůči tělu by měla vypadat nějak takto, v ideálním stavu ...

V tom případě, ale budeš mít nejspíš struny vysoko, oproti stavu ''nechtěný jednozvrat''. Můžeš zkusit laborovat s tahem pružin a tím pádem se i tremolo naučit seřizovat a nebo to nechat na kytaráři.
Pozn. pokud budeš upravovat výšku kobylky těmi stavícími šrouby, povol struny, protože právě tím se ty břity tupí.
Kameny posunuješ kvůli dolazení oktáv, ne kvůli seřízení tremola. Poloha kobylky vůči tělu by měla vypadat nějak takto, v ideálním stavu ...

V tom případě, ale budeš mít nejspíš struny vysoko, oproti stavu ''nechtěný jednozvrat''. Můžeš zkusit laborovat s tahem pružin a tím pádem se i tremolo naučit seřizovat a nebo to nechat na kytaráři.
Pozn. pokud budeš upravovat výšku kobylky těmi stavícími šrouby, povol struny, protože právě tím se ty břity tupí.
-
Stanley Glazoff
JJ,to s tema oktavama samozrejme vim,mel jsem na mysli ze to me stejne nemine,kdyz s tim tremolem pohnu,tak jak se to narovna,asi to cele se priblizi k hmatniku.Par floydu uz jsem mel,pacim rad,serizuji uz mene
A jsou ty brity vymenne?To je odlitek,tak by mohly byt?Nevim co to je presne za typ,ale nejaky z tech starsich,co nemely snizeny profil.Koukal jsem ze na poslednich JEMech a JS to zacali davat znovu,pry mistri z tech starych mel lepsi pocit 
Tak RG570 mám a jsem spokojen. Moje je snad z 2002/03, Fujigeni, má zrcadlové značky DX, ale hlavně pohodlný Super Wizard tuším. Za 12k to pořád není špatná cena, ale určitě se dají sehnat i levněji - já měl svou za 9k bez snímačů. Nemít jí teď tak bych možná koukal i po RG 550 - špatně se shánějí tady.
Hlavně to tremolo je skvělý Low Pro nebo Orgi Edge (podle roku výroby) - já mám Orig Edge. Kytara má deset let a tremolo kromě ošmudlaného laku u třech horních sedel jako nové.
Hlavně to tremolo je skvělý Low Pro nebo Orgi Edge (podle roku výroby) - já mám Orig Edge. Kytara má deset let a tremolo kromě ošmudlaného laku u třech horních sedel jako nové.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II