Aparat pro kapelu do 85 000
Pravidla fóra
Aparat pro kapelu do 85 000
Dobry den
Resime obdobny problem..a to novou aparaturu…hrajeme plesy, svatby. Osazeni: bici, klávesy, bas kytara, kytara, dve trumpety. Mohli by jste nam poradit, která sestava by byla nejvhodnejsi? CHteli bychom se s cenou vejit do 85 000 kc. Mixazni pult a kompresor mame. Predem moc diky.
1/ sytem AART od firmy Solton 2000W
2/ 2x Yamaha DXR 12, 2xYamaha DXS 15 (subwoofer),
3/ 2x Yamaha DXR 15, 2x Yamaha DXS 15
4/ 2ks JBL PRX612M , 2ks dB Technologies SUB 15D
5/ 2ks dB Technologies, FLEXSYS , 2ks dB Technologies SUB 15D
6/ 2ks JBL PRX612M , 1ks JBL PRX618S XLF
Popripade mate nejaky jiny navrch?
Resime obdobny problem..a to novou aparaturu…hrajeme plesy, svatby. Osazeni: bici, klávesy, bas kytara, kytara, dve trumpety. Mohli by jste nam poradit, která sestava by byla nejvhodnejsi? CHteli bychom se s cenou vejit do 85 000 kc. Mixazni pult a kompresor mame. Predem moc diky.
1/ sytem AART od firmy Solton 2000W
2/ 2x Yamaha DXR 12, 2xYamaha DXS 15 (subwoofer),
3/ 2x Yamaha DXR 15, 2x Yamaha DXS 15
4/ 2ks JBL PRX612M , 2ks dB Technologies SUB 15D
5/ 2ks dB Technologies, FLEXSYS , 2ks dB Technologies SUB 15D
6/ 2ks JBL PRX612M , 1ks JBL PRX618S XLF
Popripade mate nejaky jiny navrch?
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Aparat pro kapelu
teď někdo na bazaru midi.cz prodává KV2 systém... je za trochu víc peněz než je 85, ale zase to bude na furt a s rezervou...
jinak bych se ještě zkusil podivat po KME S2 systému - myslím, že dokáže nabídnout víc než sety nahoře zmíněné
http://shop.audiolight.cz/cs/katalog/zv ... y/prod-s2/
jinak bych se ještě zkusil podivat po KME S2 systému - myslím, že dokáže nabídnout víc než sety nahoře zmíněné
http://shop.audiolight.cz/cs/katalog/zv ... y/prod-s2/
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Dekuju za odpoved...priznam se, ze ten system KV2 uz je nad nase financni moznosti...jeste jsem se dival na
2ks RCF ART 725-A mkII a 2 ks RCF SUB 705 (vychazel jsem z histroie fora)..jak se vam zda tato sestava oproti KME S2?....vime, ze aby to dobre hralo, muselo by se do toho dat asi vic penez...jsme vsak limitovani...jsme amateri..budeme radi, pokud to bude dobre znet...
2ks RCF ART 725-A mkII a 2 ks RCF SUB 705 (vychazel jsem z histroie fora)..jak se vam zda tato sestava oproti KME S2?....vime, ze aby to dobre hralo, muselo by se do toho dat asi vic penez...jsme vsak limitovani...jsme amateri..budeme radi, pokud to bude dobre znet...
- Jens Ludwig
- Odborník
725 má moc nakomprimovaný středy - je to takový děsně ukřičený - nahlas to hraje, ale je to až takový protivný - a 705 bas je děsně těžkej - hraje celkem slušně, ale jeden bass pod tu 725 nebude stačit... - pokud jste z okolí prahy, zašel bych se podivat do Audiolightu na to KME - je to vyváženej systém s poměrně slušnou barvou zvuku...
jinak než do RCF, šel bych spíš do Vaší varianty 6 - s možností pozdějšího přikoupení druhého bassu
jinak než do RCF, šel bych spíš do Vaší varianty 6 - s možností pozdějšího přikoupení druhého bassu
Re: Aparat pro kapelu do 85 000
a to KME je aktivni sestava?.. Nepoznam ze sestavy, kolik maji dB....zaroven Watty....satelity jsou 12" a sobwoofer 18"..chteli bychom neco, co pripojime a hrajeme...
Jeste jsem se chtel zeptat na jednu vec....bude potreba k teto sestave crossower? nebo jak je to zapojeno? z mixu jde kabl do basu a z tama do satelitu? Pak mame jeste 32 equaliser a lexikon. Toto by se zapojilo za sebe, anebo pres aux v mixu? moc diky
dekuju
Jeste jsem se chtel zeptat na jednu vec....bude potreba k teto sestave crossower? nebo jak je to zapojeno? z mixu jde kabl do basu a z tama do satelitu? Pak mame jeste 32 equaliser a lexikon. Toto by se zapojilo za sebe, anebo pres aux v mixu? moc diky
dekuju
- Jens Ludwig
- Odborník
tak se omlouvám - moje chyba - S2 je pasiv - aktivní jsou pak zase mimo rozpočet - v tomhle případě bych se přiklonil k variantě 6 - JBL...
k sestavě nebude potřeba crossover - sestava má vlastní cross....
Equalizer bude nejlepší zapojit mezi mix a bedny, lexicon pak na efektovej aux...
k sestavě nebude potřeba crossover - sestava má vlastní cross....
Equalizer bude nejlepší zapojit mezi mix a bedny, lexicon pak na efektovej aux...
dekuju...jen jeste posledni vec... u subwooferu jsem nasel
JBL PRX618S XLF a JBL PRX618S...je tam pomerne velky cenovy rozdil...bude dostacujici jenom JBL PRX618S?
A pokud bychom zvolili pouze 1 ks JBL PRX618S XLF ..bylo by to dostacujici (budou basy dobre znit - napr v salech kolem 150 lidi)? s Tim, ze by se v budousnu druhy kus dokoupil.?
JBL PRX618S XLF a JBL PRX618S...je tam pomerne velky cenovy rozdil...bude dostacujici jenom JBL PRX618S?
A pokud bychom zvolili pouze 1 ks JBL PRX618S XLF ..bylo by to dostacujici (budou basy dobre znit - napr v salech kolem 150 lidi)? s Tim, ze by se v budousnu druhy kus dokoupil.?
a jeste posledni otazka...bylo by dostacujici k 2 ks JBL PRX612M 2ks pouze JBL PRX618S
- Jens Ludwig
- Odborník
bude stačit ten levnější a pro 150 lidí by 1 stačit měl...
QSC K10 + KSUB může být pro plesovku dobrá volba.
Na rozdíl od RCF nepotřebuje tak moc ošetřovat středy a na ucho hraje už od přírody velmi "pěkně".
Rozpočet je sice mírně nad, ale zase s tím něco odehrajete, je to skladné a se slušným supportem.
Při použití K12 můžete mnohdy v menších prostorách hrát i bez subů.
Z těch vámi vybraných bych možná uvažoval nad dB, Yamahy nehrajou hezky a JBL PRX není taky žádná výhra.
Solton neznám.
Pěkně kultivovaný zvuk mají DAS Avant 12, pokuď ovšem nevadí trochu vyšší cena.
Obecně KME jsou velmi povedené sestavy a myslím, že stojí za zvážení...
Na rozdíl od RCF nepotřebuje tak moc ošetřovat středy a na ucho hraje už od přírody velmi "pěkně".
Rozpočet je sice mírně nad, ale zase s tím něco odehrajete, je to skladné a se slušným supportem.
Při použití K12 můžete mnohdy v menších prostorách hrát i bez subů.
Z těch vámi vybraných bych možná uvažoval nad dB, Yamahy nehrajou hezky a JBL PRX není taky žádná výhra.
Solton neznám.
Pěkně kultivovaný zvuk mají DAS Avant 12, pokuď ovšem nevadí trochu vyšší cena.
Obecně KME jsou velmi povedené sestavy a myslím, že stojí za zvážení...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Jens Ludwig
- Odborník
KME maj ale nevýhodu cenovou - SD2 je pasiv, S3 je mimo cenově, SD3 je malá a SD4 je zase cenově pryč...
jinak jestli to vyjde, tak bych měl mít na vyzkoušení SD5 nebo SD7 - dám vědět, jak se osvědčilo...
jinak jestli to vyjde, tak bych měl mít na vyzkoušení SD5 nebo SD7 - dám vědět, jak se osvědčilo...
KME VL10 i VL12 + VSS15 (variace na SD3) jsem několikrát zkoušel a hraje to nádherně, nehledě na DSP, které se blíží XTA.
Myslím, že VL12 stojí kolem 16 tis. a VSS15 47 tis - to je do 80 000.
VSS18 stojí snad 52 000 a určitě by nebyli nespokojení a ve finančním limitu...
Myslím, že VL12 stojí kolem 16 tis. a VSS15 47 tis - to je do 80 000.
VSS18 stojí snad 52 000 a určitě by nebyli nespokojení a ve finančním limitu...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Nějaký čas jsme hráli na QSC K12 + sub od dBTechn. a s čistým svědomím tuto sestavu můžu každému doporučit.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
A není to slabé? Já řeším podobnou věc také a tato sestava mne taky napadla.pavel2 píše:KME VL10 i VL12 + VSS15 (variace na SD3) jsem několikrát zkoušel a hraje to nádherně, nehledě na DSP, které se blíží XTA.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Pokud chcete menší, ale výkonny aktivní systém který se hodí na plesy atp... tak bych doporučil značku RCF
Konkrétně tyto aktivní reproboxy, které jsou osazeny reproduktorem který používají firmy pro mobilní ozvučení s vysokou citlivostí:
http://vseprozvuk.cz/rcf-sub-705
A středo výškové reproboxy (satelity) také od RCF:
http://vseprozvuk.cz/rcf-art-315-a-mkiii
Tyto mají vysoký výkon, ale pokud budete do budoucna chtít posílit a dokoupit ještě dva bassové reproboxy nebudete muset dokupovat další satelitní boxy.
Konkrétně tyto aktivní reproboxy, které jsou osazeny reproduktorem který používají firmy pro mobilní ozvučení s vysokou citlivostí:
http://vseprozvuk.cz/rcf-sub-705
A středo výškové reproboxy (satelity) také od RCF:
http://vseprozvuk.cz/rcf-art-315-a-mkiii
Tyto mají vysoký výkon, ale pokud budete do budoucna chtít posílit a dokoupit ještě dva bassové reproboxy nebudete muset dokupovat další satelitní boxy.