Triggering Addictive Drums v Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
stajpik

Triggering Addictive Drums v Cubase

Příspěvek od stajpik »

Pěknej den vinšuji, měl bych otázku.

Kvůli finančním problémům tentokrát nahráváme s kapelou demo pěkně home-made stylem. Schválně, co z toho dokážeme udělat, oproti studiu, ve kterém jsme nahrávali předtím. :D Nicméně mix a produkce stojí prakticky na mé maličkosti a chtěl bych, aby všechno bylo nejlépe tak, jak jsem si vysnil.

Máme již natočeny základy - basa a bicí. Bicí klasicky 2x overhead, kopák, snare, hi-hat, 3x přechody. Bohužel jsme neměli možnost nijak řešit ladění a pozici mikrofonů. Přestože je výsledek sejmutý víceméně slušně, jediný problém mám se snarem, který prostě zní (vzhledem k žánru) strašně plechově, neposlouchá se to moc pěkně a mám noční můry z toho, jak bude prudit v mixu. A co je špatně sejmutý, to se blbě dožene ekvalizérem, proto jsem z toho trochu nešťastný.

Nicméně slyšel jsem o metodě triggering, už jsem na to četl mnoho článků, ale ani jednou jsem nenarazil na způsob, jak v Cubase natriggerovat snare z VST Addictive Drums. Hned bych byl spokojenější a znělo by to vážně lépe, než to, co tam máme teď. Nemáte někdo, prosím, zkušenost, popř. nápad, jak to automaticky provést, nastavit? Případně navrhněte nějakou jinou alternativu, nebo třeba i Daw :)

Předem moc děkuji za nápady a trpělivost
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Triggering Addictive Drums v Cubase

Příspěvek od pupack »

Zkus tenhle free trigger VST http://www.koen.smartelectronix.com/KTDrumTrigger/

Zjednodušeně - funguje to tak, že máš track s nahraným snare. Na ten track nasadíš tento VST který Ti (podle toho jak ho nastavíš, treshold, eq atd abys odseparoval vše a zůstal čistě úder do snare) zjistí ty údery na snare a převede je do midi zápisu. Pak si vytvoříš midi track na který nasadíš třeba ty addictive drums a jehož INPUTem bude onen Trigger VSt (tedy ten trigger mu pošle midi co má hrát).
Návodů je mraky na youtube, namátkou zrovna v cubase třeba tento. http://www.youtube.com/watch?v=97MddmU4MXA

je to v celku jednoduché když člověk pochopí ten princip.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
stajpik

Příspěvek od stajpik »

Výborně, konečně mi to někdo trochu osvětlil. Zkusím to, pokud to nepojede, dám neprodleně vědět. :)
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Alebo skús Drumagog, tam sa dá zavesiť buď VSTi (Superior a pod) alebo priamo .gog files (snare, kick a pod)
stajpik

Příspěvek od stajpik »

Vyzkouším určitě oboje, uvidíme co mi sedne.

Každopádně jsem vyzkoušel natriggerovat kopák a snare přes ten KTDrumTrigger a funguje to bezvadně. Zdá se, že jsem tomu přišel na kloub. Myslím, že z toho dostanu výsledek, jaký očekávám, jenom si s tím trochu pohrát. Hodně mi to pomohlo, fakt díky moc :)
stajpik

Příspěvek od stajpik »

Ten Drumagog vypadá taky dobře, dokonce je i jednodušší na použití (ale mám raději více nastavení), ale šel mi natriggerovat pouze snare. Možná, že mám jenom starou verzi a minimum .gog soubrů. A VST jsem za boha nemohl propojit. Máte nějakou už osvědčenou verzi? Rád bych si to ještě zkusil, pak se nakonec rozhodnu, co mi bude bližší.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

k drummagogu VST nepřipojíš - jde tam ale vložit wav sample
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“