Kvůli finančním problémům tentokrát nahráváme s kapelou demo pěkně home-made stylem. Schválně, co z toho dokážeme udělat, oproti studiu, ve kterém jsme nahrávali předtím.
Máme již natočeny základy - basa a bicí. Bicí klasicky 2x overhead, kopák, snare, hi-hat, 3x přechody. Bohužel jsme neměli možnost nijak řešit ladění a pozici mikrofonů. Přestože je výsledek sejmutý víceméně slušně, jediný problém mám se snarem, který prostě zní (vzhledem k žánru) strašně plechově, neposlouchá se to moc pěkně a mám noční můry z toho, jak bude prudit v mixu. A co je špatně sejmutý, to se blbě dožene ekvalizérem, proto jsem z toho trochu nešťastný.
Nicméně slyšel jsem o metodě triggering, už jsem na to četl mnoho článků, ale ani jednou jsem nenarazil na způsob, jak v Cubase natriggerovat snare z VST Addictive Drums. Hned bych byl spokojenější a znělo by to vážně lépe, než to, co tam máme teď. Nemáte někdo, prosím, zkušenost, popř. nápad, jak to automaticky provést, nastavit? Případně navrhněte nějakou jinou alternativu, nebo třeba i Daw
Předem moc děkuji za nápady a trpělivost