Jak správně nastavit kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kifa

Jak správně nastavit kombo

Příspěvek od Kifa »

Ahoj. Mam mensi problem s mimy efekty. Nevim jak je spravne naladit aby mely ten spravny hevy zvuk. Poradte mi nekdo prosim. Mam tyto efekty: Drive,Tone,Level,Treble,Middle,Bass,Reverb. Diky Kifa :twisted:
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.06.2013 10:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Změněn název. Kombo se neladí, ladí se nástroje.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To nejsou efekty... Máš asi na mysli normální ovladače komba, ne? Drive - zkreslení, Tone - asi tonová clona, Level - těžko odhadnout k čemu to patří, že by hlasitost?, Treble - výšky, Middle - středy, Bass - basy... Jedinej reverb je ofekt - prostě taková ozvěna...

Nejde univerzálně říct, jak to nastavit, protože každýmu se líbí jinej zvuk a na každým kombu se nastavení chová uplně jinak, budeš si to muset zkoušet a zkoušet... A nebo doufat, že když sem napíšeš, jakou máš aparaturu, tak se tu objeví někdo, kdo má to samý, a prozradí ti jak to má nastavený...

Ale tak univerzálně - Tone bych dal naplno, drive dle chuti, reverb vyplej, nastavení EQ je neporaditelný, protože to, jakej zvuk se mi líbí je dost subjektivní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Presne tak, a zalezi tiez co presne checs hrat. Obvykle sa na metal vytiahnu basy a vysky a stredy stiahnu, pri solach vytiahnes stredy a vysky. Gain a reverb podla potreby, ako uznas za vhodne, v kazdom pripade netreba s nimi prehanat ;)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

na metal spíše vytáhnout basy a výšky, tlumí se středy.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ano, tak ako hovori Dark Axel - myslel som to iste, len som to zle rozfrazoval :oops:
("obvykle sa na metal vytiahnu basy a vysky, ALE stredy sa stiahnu")
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Braniik píše:Ano, tak ako hovori Dark Axel - myslel som to iste, len som to zle rozfrazoval :oops:
Vždyť si to tak napsal :) :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

I když sou kapele metalový kde sou dominantní středy.Viz Dime Darell měl dost dominantní středy a nápodobně třeba Zakk Wylde - je to dost subjektivní :wink: :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Braniik píše:Ano, tak ako hovori Dark Axel - myslel som to iste, len som to zle rozfrazoval :oops:
("obvykle sa na metal vytiahnu basy a vysky, ALE stredy sa stiahnu")
se stane :-)

já osobně na metal středy stahuju a na rock přidávám středy a ubírám výšky.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no ono to jen tak zni kdyz hrajes sam ze na metal udelas klasicky vecko. bez stredu se ztracis a misto kytary se ozyva jen siceni.. ale na doma to zni dobre.. to jo..
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Prostě zkoušej a uvidíš.....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Betks

Re: Jak správně naladit kombo

Příspěvek od Betks »

Ahoj. Prosím o radu. Chtěl bych si naladit kombo, aby zvuk zněl jako od Blink. Pořád zkouším a nic moc. mám to zatím takhle.... gain 8 , bass 6 treble 6 nebo 7. Mám tohle kombo Marshall MG15CFR Carbon Fibre
A tuhle kytaru Squier Bullet Stratocaster Tremolo HSS RW Black

Tuto aparaturu jsem dostal darem takže je to celkem sh*t. No aspoň ta kytara :D :D.
Myslím, že blikáči používají lampu. Takže s tím moc nezmůžu.
Ale může mi prosím někdo poradit popř. jestli bych neměl něco dokoupit ? Díky za radu. :)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nejdřív se nauč hrát jako Blink a potom můžeš ladit zvuk jako Blink. A jestli by sis měl něco dokoupit? Nejlépe jiné kombo.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
awesomeness

Příspěvek od awesomeness »

já to řeším digitálně na dist. messa a na clean JCM 900, na novějších nahrávkách začal tom používat VOX ale ptostě jde o to nastavovovat a zkoušet, používám multiefekt samozřejmě z finančních důvodů, ale pro zlé jazyky můžu říct, že když si s tím člověk hraje jde z toho dostat perfektní zvuk, ty přednastavené presety často lidi odradí
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“