Rada při výběru zvukové karty
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada při výběru zvukové karty
Na druhou stranu má tak nějak všechno a není to špatná zvukovka, jestli je na bazaru výhodná cena, možná bych ji tak uplně nezatracoval. Ale pravdou je, že osobně bych bral novou, se zárukou a zřejmě Focusrite nebo právě nové Fasttracky (c600 se mi hodně líbí). Ale je to na Tobě.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Re: Zvukova karta na hudobnu produkciu
Tak to si mi teda moc nepomohol 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně bys měl upřesnit vstupní požadavky, tzn. co chceš, aby uměly. Tebou uvedené zvukovky jsou některé USB, některé Firewire. Cenově jsou taky poměrně nesrovnatelné. Upřesni zadání, pak dostaneš přesnější odpovědi.
No chcem hlavne aby karta mala čo najnižšiu latenciu a aby som na nej mohol nahrať sampel z vinyla v čo najlepšej kvalite, toto su moje dve hlavne požiadavky, a ano tu m-audio som si nevšimol že je FireWire tak tu vylučujem.... vďaka
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, tak pokud ji chceš jenom na nahrávání samplů, tak nemusíš řešit latenci a ani nemusíš mít na zvukovku nějaké větší nároky. Stačí ti linkový vstup, a k tomu IMHO nějakou extra zvukovku nepotřebuješ.Darkey píše:No chcem hlavne aby karta mala čo najnižšiu latenciu a aby som na nej mohol nahrať sampel z vinyla v čo najlepšej kvalite, toto su moje dve hlavne požiadavky, a ano tu m-audio som si nevšimol že je FireWire tak tu vylučujem.... vďaka
Hraju na kytary a mašinky
AJ na nahrávanie samplov, latenciu riešim kôli využívaniu DAW softvérov.... tak teda ktorú z tých menovaných by si mi poradil?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No hele, nevím jestli si rozumíme. Ale latenci potřebuješ v případě, že třeba nahráváš kytaru a chceš ji slyšet v reálném čase. To co chceš ty, je nahrát nějaký sampl z deska do PC jako WAV soubor a s ním potom pracovat, nebo ne?Darkey píše:AJ na nahrávanie samplov, latenciu riešim kôli využívaniu DAW softvérov.... tak teda ktorú z tých menovaných by si mi poradil?
Jinak by to chtělo trošku víc specfikovat tvoje požadavky. Jestli chceš mikrofoní vstup, MIDI, atp.
Mám klávesy,takže tie chcem počuť v reálnom čase
no a MIDI a mikrofónový vstup majú všetky karty v tejto cenovej kategórii takže to je samozrejmosť...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK, takže už jenom - z kláves chceš používat i zvuky, nebo je používáš jenom jako ovladač? A pak zásadní otázka - kolik na to máš peněz?Darkey píše:Mám klávesy,takže tie chcem počuť v reálnom časeno a MIDI a mikrofónový vstup majú všetky karty v tejto cenovej kategórii takže to je samozrejmosť...
FireWire podle předchozího asi nemáš, že? Máš to k notebooku? Já mám třeba s USB zvukovkama jen špatnou zkušenost, takže bych volil buď FireWire nebo PCI.
No karta by mala stáť tak do 250€, mám notebook, a klávesy mám ako ovládač
no.... kdyz to vezmeme postupne:
1. Saffire 6 USB - starsi karta z vybehove rady. a s USB 1.1 - asi vyradit.
2. EIE PRO - o te zatim (aspon tady) nikdo moc nevi, tezko odhadovat kvalitu ovladacu a latenci - zatim s otaznikem (i kdyz vypada dobre).
3. Komplete Audio 6 - je zajimava. sice drazsi, ale je k ni hodne software a slibuje nizkou latenci - asi favorit zatim.
4. ProFire 610 - jste mezitim vyradili, ale jestli by sel notebook vybavit firewire kartou, mohlo by se o ni (nebo nejake podobne) znovu uvazovat - zatim s otaznikem.
prozatim nejlip vychazi c. 3.
1. Saffire 6 USB - starsi karta z vybehove rady. a s USB 1.1 - asi vyradit.
2. EIE PRO - o te zatim (aspon tady) nikdo moc nevi, tezko odhadovat kvalitu ovladacu a latenci - zatim s otaznikem (i kdyz vypada dobre).
3. Komplete Audio 6 - je zajimava. sice drazsi, ale je k ni hodne software a slibuje nizkou latenci - asi favorit zatim.
4. ProFire 610 - jste mezitim vyradili, ale jestli by sel notebook vybavit firewire kartou, mohlo by se o ni (nebo nejake podobne) znovu uvazovat - zatim s otaznikem.
prozatim nejlip vychazi c. 3.
Tá mi vychádza tiež najlepšie, aj kamoši mi ju poradili, tak asi pôjdem po nej... diky moc!
- FLAMING.RECORDS
C600 mám a zatím maximální spokojenost, akorát mi to hází na windows 7 nějakou chybu s těmi protools ohledně hardware, ale stejně používám Cubase (The Best).
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sloučeno se starším tématem.rotten77 píše:Ohledně zvukových karet je tu milión témat, zkus hledat: search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... 3%A1+karta
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
notebook, externí karta a Guitar Rig PRO
Chtěl bych ke svému notasu zvukovku s ASIO pro hraní na programu GR Pro. Poradíte mi s výběrem?
Případně doporučujete vůbec externí zvukovku?
A jaký program jako základ k GR Pro? Díky.
Případně doporučujete vůbec externí zvukovku?
A jaký program jako základ k GR Pro? Díky.
Re: notebook, externí karta a Guitar Rig PRO
Proč je dotaz na externí zvukovou kartu v kytarových efektech?
Uniká mi něco?
Uniká mi něco?
- Nero
- Rádce
Neuniká, je to na přesunutí 
Alaingr - podobných témat je zde opravdu hodně. Zkus trochu hledat. Nebo aspoň cenově upřesnit, co chceš, abychom tě mohli třeba odkázat na místa, kde je stejný problém vyřešen.
Alaingr - podobných témat je zde opravdu hodně. Zkus trochu hledat. Nebo aspoň cenově upřesnit, co chceš, abychom tě mohli třeba odkázat na místa, kde je stejný problém vyřešen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hledal jsem k jakému tématu ... o notasech jsem nic nenasel. Omlouvám se za zmatek...
Chtěl bych zvukovku k notasu - samozrejme externí, díky které bych mohl live hrát a navíc ke hře aplikovat efekty z programu. Něco co je samozřejmě hratelné, cenově přijatelné, na domácí hraní.
Chtěl bych zvukovku k notasu - samozrejme externí, díky které bych mohl live hrát a navíc ke hře aplikovat efekty z programu. Něco co je samozřejmě hratelné, cenově přijatelné, na domácí hraní.
- Nero
- Rádce
No, sloučil jsem to se starším threadem. K ntb potřebuješ stejnou zvukovku jako k PC, pravděpodobně USB nebo FW rozhraní, podle toho, jaké máš sběrnice, a pak je jen otázkou, kolik peněz do toho dáš. Základní modely (Lexicon, M-Audio...) se pohybují kolem 2k nové. Potřebuješ něco, co má Hi-Z (nástrojový) vstup.
PetrPeter 1975 - 2008
Takže mi ale stačí koupit ten základní model, ne? Nemusím ještě navíc kupovat zvukovku... nebo jo?
Jaký model bys mi doporučil?
Jaký model bys mi doporučil?