Dobrý večer všem,
jsem na fóru nový, proto se předem omlouvám, pokud se dopustím nějaké formální chyby.
Na kytaru hraji již nějaký ten rok, ale vlastně nikdy jsem neřešil věci technického charakteru (kombo, efekty, software, apod.). Jen poslední dobou do toho pronikám, stejně jako do hudební kytarové teorie... prostě mě pustilo to hraní jednoduchých (základních akordů) a chtěl bych svoji hru trošku otevřít do toho "opravdového" hraní ... hlavně směrem k sólové (nejenom bluesové) kytaře.
Vlastním své první kombo značky LINE 6 Spider IV 15 - dle recenzí v té kategorii prý hodně dobrá volba ...
a k tomuto kombu bych si teď rád koupil kvalitní efekt (asi raději ne multiefekt?), který mi prodlouží kytarový tón? Nějaký vhodný pro pomalejší sóla, s ozvěnou, zpožděním...
Moc děkuji za čas a vaše tipy!
R.
Pomoc při výběru vhodného efektu
Pravidla fóra
Re: Pomoc při výběru vhodného efektu
Nějak tomu nerozumím ... ten Spider má jak reverb, tak delay (ozvěnu), ty ti nestačí "? Nebo ti jde čistě o větší sustain, tj. že ti po drnknutí do struny tón příliš krátce zní ?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Pomoc při výběru vhodného efektu
Spider je jako modelingové kombo trochu neochotné spolupracovat s efekty. Samo o sobě nějaké má, teď si podle mě vystačíš s nimi, když je slušně nastavíš. Až budeš chtít něco lepšího, šel bych cestou nového aparátu i efektů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008