MP3 do inputu pro kytaru...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

MP3 do inputu pro kytaru...

Příspěvek od MENHYR »

Ahoj. Tak jsem přemýšlel nad tím jaká je vstupní imedance kytary a napadlo mě jestli náhodou někdo z vás nezkoušel strčit výstup z MP3ky do vtupu komba (INPUT pro kytaru) Případně jestli někdo zkoušel zapojit kytaru a MP3 do inputu zároveň, prostřednictvím takové té rozdvojky. Zkoušel to někdo?
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Výstup z MP3 je imho moc silný a impedančně to taky asi sedět nebude. Pokud nemáš linkový vstup na kombu tak si s tím nehrej. :wink: Ještě si odkouříš kombo a budeš se divit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Kdysi jsem takhle párkrát zapojoval diskmena do komba a nic jsem neodkouřil, jenom to MP3 raději moc nezesiluj.
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Hm jako asi bych to radši nezkoušel ale když bych tam připojil kytaru a tu trosku najednou (přes tu zpětnou rozdvojku) tak by to impedančně sedět mělo. Nevim no :(
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Smrťokvítek píše:Výstup z MP3 je imho moc silný a impedančně to taky asi sedět nebude. Pokud nemáš linkový vstup na kombu tak si s tím nehrej. :wink: Ještě si odkouříš kombo a budeš se divit.
Není pravda! Kombo určitě neodpálíš! To, že v kombu je HI-Z (čti vysoko-impedanční) vstup mp3 přehrávači nevadí. Můžeš to spolu připojit přes tu rozdvojku... neni to ideální řešení, ale nic tim nezk*rvíš :wink: .
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jde to, jednou jsem do něj zapojil i počítač:D mám takovou redukci z 3.5 mm kabelu na 6.3 jack a pohoda...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Hm tak to jste mě potěšili, jjá si totiž chci koupit VOX AD15T a tam není vstup, nechápu na co u VOXU mysleli když ho tamnedali ale už tak tam toho dali dost tak jim to nemužu mít za zlé, ale ije to škoda tak jsem myslel že bych to vyřešil takhle.No fajn já to pak zkusím a písnu jak to dopadlo :wink: Každopádně dík za tipy. Kdyby se našel ještě někdo s jakýmkoliv názorem klidně pište 8)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No jako čistě vstup na mp3 nemá žádnej apec myslim...pokud mysliš to že ten voxík nemá dva in vstupy vedle sebe tak jsi malinko asi vedle.To jsou vstupy low,high a to je úplně na něco jinýho - můžeš se tady o tom na fóru dočíst dost :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Red Bull píše:No jako čistě vstup na mp3 nemá žádnej apec myslim...pokud mysliš to že ten voxík nemá dva in vstupy vedle sebe tak jsi malinko asi vedle.To jsou vstupy low,high a to je úplně na něco jinýho - můžeš se tady o tom na fóru dočíst dost :wink:
Sorry kámo ale asi jsi mě nepochopil.Ten VOX nemý žádný AUX má jen INPUT pro kytaru. Proto jsem se ptal jestli jde dát MP3 přehrávač do inputu pro kytaru.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak to potom jo,jinak sem taky měl mp3 v intputu a hrálo to maximálně nahlas :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pres rozdvojku nic nepripojuj, nebude to vubec hrat, bude se to strasne mlatit ty zvuky okdyz tu mp3 maxmalne zeslabis,a by byla nastejno s tou kytarou... tohle se neda jen tak lehce odrbat. to uz je na nejaky mensi mixik... a to nejlepe predzesilit signal z kytary na mixu a nebo spsi koupit nejake predzesilovatko zvlast, do druhe stopy dat mp3 a pak to strcit do komba a na mixu si pohrat s hlasitosti.. pak to bude ale stejne nahouby, protoze si samozrejme na kombu nemuzes zapnout zadne zkresleni, protoze by to zkreslilo i tu pisnicku co si pustis. pokud chces hrat pres kombo s necim, tak kazdopadne aux na kombu.
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Kdybyste slyšeli a viděli kolik sem toho zapojil do mojeho malýho komba....moc mp3ojek, notebook, pc atd. atd. :twisted:
zatím kombo pořád funguje :)
ale nesmíš to ohulit moc nehlas, protože ty bicí to pak už moc nestíhá :lol:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

OK.Dík za všechny ohlasy. Tome49 docela jsi mě pobavil, to musel být asi rachot :lol: Jinak Q. myslel jsem si to že bych tam nemohl dát žádné zkreslení páč by to bylo asi hodně crazy, ale tak mě to jen napadlo tak jsem chtěl slyšet názory. Budu to s největší pravděpodobností řešit tak že na věži bude hrát MP3 a já budu hrát na kombu, to bude nej řešení si myslím. :wink: Mixík no to už bych musel doma zařídit studio a to prozatím ne, až uznám sám sobě že umím něco slušně zahrát pak možná ale zatím ne 8) Ještě by mě zajímalo nevím jak je to se zárukou ale kdybych si otevřel toho VOXe pak doma a vyvedl výstup na reproduktory do nějakého boxu co má 12" reprák bude to hrát líp a hlasitěji? A poruším tím záruku když si to kombo otevřu? Asi jo že? :?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MENHYR píše:OK.Dík za všechny ohlasy. Tome49 docela jsi mě pobavil, to musel být asi rachot :lol: Jinak Q. myslel jsem si to že bych tam nemohl dát žádné zkreslení páč by to bylo asi hodně crazy, ale tak mě to jen napadlo tak jsem chtěl slyšet názory. Budu to s největší pravděpodobností řešit tak že na věži bude hrát MP3 a já budu hrát na kombu, to bude nej řešení si myslím. :wink: Mixík no to už bych musel doma zařídit studio a to prozatím ne, až uznám sám sobě že umím něco slušně zahrát pak možná ale zatím ne 8) Ještě by mě zajímalo nevím jak je to se zárukou ale kdybych si otevřel toho VOXe pak doma a vyvedl výstup na reproduktory do nějakého boxu co má 12" reprák bude to hrát líp a hlasitěji? A poruším tím záruku když si to kombo otevřu? Asi jo že? :?
jj zaruku tim porusis... ale ono to jde docela jednoduse spajslolvat tak, ze si proste odpojis repro a ten kablik si prodlouzis a vyvedes dal aniz by to pak na pripadne reklamacce kdokoli poznal... no jinak 12' asi bude hrat hlasitej a ten zvuk bude mit vic prostor, ale uvidis jestli to bude vubec potreba... jinak kup co nejlepsi kabl. ja jsem mel tu nizsi radu planet wawes a myslel jsem si co nemam. bylo to lepsi nez bespeco a tady ty levne hruzy. ted jsem koupil ten lepsi planet wawes a je to zas silenu posun dopredu... zvuk je uplne otevreny oproti shitovskemu kabelu... takze nezapomen prikoupit radny kabel, tak jak si me kdysi psal
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

JJ kabel každopádně ten od Planet Wawes kolem 600 stojí tak nějak. Za kolik nebo resp který jsi si koupil? Na kablu právě šetřit vubec nechci. No budu hrát na tom kombu jak je a až se budu chtít pobavit tak budu experimentovat :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MENHYR píše:JJ kabel každopádně ten od Planet Wawes kolem 600 stojí tak nějak. Za kolik nebo resp který jsi si koupil? Na kablu právě šetřit vubec nechci. No budu hrát na tom kombu jak je a až se budu chtít pobavit tak budu experimentovat :wink:
no to se ani neptej kolik sem do toho vrazil. ale kdyz chci mit kvalitni retez, tak neni zbyti... mam 3m , 4,5m a 2x 15 cm propojku mezi krabky... ceny si najdi, docela se stydim to sem napsat :-/ jinak jsem vzal ten obyc. bez moznosti toho utlumu, slysel jsem, ze tam pry casem dela trochu binec ten spinac... jinak ty kably mam doufam na dozivoti...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Nechce se mi to hledat. Pisni mi to pls do SZ. :wink:
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

qwer píše:pres rozdvojku nic nepripojuj, nebude to vubec hrat, bude se to strasne mlatit ty zvuky okdyz tu mp3 maxmalne zeslabis,a by byla nastejno s tou kytarou... tohle se neda jen tak lehce odrbat. to uz je na nejaky mensi mixik... a to nejlepe predzesilit signal z kytary na mixu a nebo spsi koupit nejake predzesilovatko zvlast, do druhe stopy dat mp3 a pak to strcit do komba a na mixu si pohrat s hlasitosti.. pak to bude ale stejne nahouby, protoze si samozrejme na kombu nemuzes zapnout zadne zkresleni, protoze by to zkreslilo i tu pisnicku co si pustis. pokud chces hrat pres kombo s necim, tak kazdopadne aux na kombu.
Staci kdyz na kytare vytoci TONE na 10 - proste bez clony a stejne tak VOLUME a melo by to normalne fungovat.

Jinak kytara dava (s Humbuckery) 200-400mV - to neni malo a mp3 si na tuto uroven zeslabis. Konec
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

OK dík všem za rady :wink:
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brazdil.radek »

Když hraju s kytarou tak si to na svojim 15w kombu normalne zapojuju pro vedlejsi vstup, ale kdyz to chcu pouzit jako "reprak" tak to vzdycky hodim do inputu pro kytaru, ono je to pak sranda zapnout tam třeba skreslení :D A můžeš si pohrát s basama, výškama, ale když to zapojíš normálně do výstupu pro vedlejší zdorje tak tam nic měnit nemůžeš :o
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“