Solid Wood co si pod tím představit?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Solid Wood co si pod tím představit?

Příspěvek od Isachs »

Ahoj, pomáhám známému vybírat kytaru a on si vybral v katalogu Fokus-H kytaru, která má v popisu Tělo napsáno Solid Wood... musím říct, že jako druh dřeva a jaké vlastnosti to má mít, si nedokážu ani představit....
Všem uvědomělým děkuji za reakce.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peter Láng
Kontaktovat uživatele:

Re: Solid Wood co si pod tím představit?

Příspěvek od Peter Láng »

Solid wood je zřejmě myšleno solid body. To by znamenalo plné tělo, tj ne-duté.
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Tvrdé dřevo, pravděpodobně pochybného původu, jinak by tam uvedli, co je tam za druh :? Tak bych to viděl já, nevím...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Z toho jsem pochopil, nebrat...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no podle me je to tam napsane kvuli tomu, ze vyrobce (v tomto pripade spis zadavatel vyroby) nevi, ktery kytara z ceho bude...

do cinskeho zavodu dovezou deset kamionu aghatisu, deset kaminonu lipy, desek kamionu olse (to vse predtim vysusene v rychlosusarne), z toho udelaji behem tydne nekolik tisic kytar a nikdo pak poradne nevi, z ceho ta kytara vubec je - krom samotnych cinanu... proto se tam podle me pise to "solid wood" - jakoze to neni preklizka, ale neco masivniho :)

jinak na tom nevidim nic spatneho... to je stejne jak kdyz squier napise na kytaru ze je bud z olse a nebo aghatisu a nikdo nevi z ceho teda je..

mimochodem si ted moje mlada kupovala tele affinity od squieru a ta kytara je vynikajici! chtelo to jen zabrousit prazce na krku, trochu pritahnout krk, spravit oktavy. jinak parada, muzu jen doporucit. za 4200 skvela zalezitost :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Přesně tak u těch levnejch kytar. Ani pořádně neví z čeho to je. Když tam má Fokus napsáno Ply wood tak slovo PLY je v ang. "vrstva" nebo tak něco. TAk jsem se ptal ve skladu fokusu co to je za dřevo. Jako jestli je to překlížka nebo ne. Ale prej není prej to je nějaký jejich asijský dřevo. Ale měl jsem tu kytaru rozdělanou a vypadá to jako překlížka :-D takže asi tak
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

aivn86 píše:Ale měl jsem tu kytaru rozdělanou a vypadá to jako překlížka :-D takže asi tak
JJ, Fokuse mám zrovna doma rozdělanýho (no, zrovna, :-) , asi dva měsíce) a taky mi to připadá jako překližka
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

překližka ? dyť i ta moje je z masivu z lípy :shock: jinak prej je to všude jiný asi podle dodávky dřeva , protože někdo říká že ten nejlevnější squier je překližka a někdo masiv :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

tak není překližka jako překližka a když budu hodně filozofovat tak třeba může mít nějká překližková kytarta tak specifický zvuk který někteří kytaristi hledaj roky:D:D:D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
impact

Příspěvek od impact »

Solid Wood - masiv (BRÁT)
Ply Wood - překližka, sendvič (NEBRAT)

Samotný pojem solid wood nenapoví, co je to za druh stromu. Označuje jen strukturu materiálu.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“