Zesáky Kodiac
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Zesáky Kodiac
hernajs vite o nich nekdo neco? parametry.. orientacni cena.. obcas je nekde zahlidnu ale na netu sem nic nenasel
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tož je to česká práce... viděl sem hlavu 50W před nějakou dobou za 6500 na bazaru... tenkrát sem o tom uvažoval.. ale nehrál sem
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, je to tím, že se prodávají pod označením Kodiac - v nadpisu je chyba. I tak ale je problem neco o tech hlavach najit, vyrobce nema ani stranky. Na Instrumento jsem zjistil ze je vyrabi pan Řehořka a je z Rosic u Brna. Protože se teď jedna 60W celolampa na bazaru objevila, jedu ji zitra vyzkoušet do Pardubic. At uz ji vemu nebo ne, napisu jak to hraje..
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vintage asi ne... to spíš zkus rozdalla jako já - 100% spokojenost
Na pana ing. Řehořku mám email.... když zalovím pokud chcete tak to snad vyhrabu.
Na pana ing. Řehořku mám email.... když zalovím pokud chcete tak to snad vyhrabu.
no...tak já spíš přemýšlím, že přišetřím na Fendera...tenhle zvouček se mi hooodně líbí,ale zas to něco stojí no...turbo_MaCk píše:vintage asi ne... to spíš zkus rozdalla jako já - 100% spokojenost
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toš fender má dobrej sound... ještě by se ti možná mohl páčit peavay classic... dělá se ve verzi 30W a 50W. je to a class s výborným vintage zvukem. Říkám to proto že je hodně často k máni na bazaru a to už od 14 000!!!!Tom49 píše:no...tak já spíš přemýšlím, že přišetřím na Fendera...tenhle zvouček se mi hooodně líbí,ale zas to něco stojí no...
Nečekám na odpověď, možná se někomu ten mail bude hodit tak ať to tu najde. KODIAC KONTAKT: kodiac@post.cz Tento mail byl před půl rokem funkční... Psal sem si s panem ing. Řehořkou osobně takže snad si ho nezměnil.
Ahoj, tak pred chvili jsem si ho privezl domů. Je to celolampový Kodiac "BSM 60 A" na kterym byly na zadost minuleho majitele udelany primo u pana Řehořky urcity upravy - byl tam pridanej "jump pro sóla" - asi neco co pridava hlasitost? a celkove byl pry aparat nalazeny pro hru se single snimaci .. ja na to budu hrat s humbuckerama EMG HZ. Je asi 8 let starej a v dobrem stavu, jenom potaky jsou takovy ze kazdej klade pohybu jinej odpor ale to nevadi.
Jak to hraje - jako prase! Predtim jsem vlastnil Behringer GMX 210 - za tu ceny myslim dobrej aparat - a je to nesrovnatelny. Zvuk je jasny a silny a ...lampový:o) A taky hlasitejsi. Zkouseli sme to na 4x12 Peavey boxu.
Hlava má 2 kanály - lead a clean. Clean je super, v leadu mi zkresleni neprijde dost silné, ale to doladím krabičkou - mám lampovýho Metal Monstera. Prepina se mezi nimi footswitchem (na hlave prepinace nejsou) s 3 prepinaci a uprimne jsem jeste nepochopil jak FS funguje - byl dodelany navic (kvuli jumpu) a zatim jsem s jistotou zjistil co delaji 2 tlacitka ze tri - kanal a jump. Ten treti ma co delat se zkreslenim, ale nevim jeste presne jakym zpusobem.
Doma na to ted hrat bohuzel nemuzu,pac musim sehnat jeste bednu, ale uz se mi na inzerat nekolik lidi ozvalo.
Ten clovek od ktereho jsem to kupoval mel skvely pristup, dobre sme si popovidali, vsechno mi predvedl, proste talhle si predstavuju solidni muzikantske jednani. A jeste mi pridal nekolik nepouzitych Tesla lamp.
Uz se tesim az to zapojim na koncerte!
Turbo_mack> diky za kontakt, napisu mu ohledne toho FS a tech uprav co na tom byly delany.
Jak to hraje - jako prase! Predtim jsem vlastnil Behringer GMX 210 - za tu ceny myslim dobrej aparat - a je to nesrovnatelny. Zvuk je jasny a silny a ...lampový:o) A taky hlasitejsi. Zkouseli sme to na 4x12 Peavey boxu.
Hlava má 2 kanály - lead a clean. Clean je super, v leadu mi zkresleni neprijde dost silné, ale to doladím krabičkou - mám lampovýho Metal Monstera. Prepina se mezi nimi footswitchem (na hlave prepinace nejsou) s 3 prepinaci a uprimne jsem jeste nepochopil jak FS funguje - byl dodelany navic (kvuli jumpu) a zatim jsem s jistotou zjistil co delaji 2 tlacitka ze tri - kanal a jump. Ten treti ma co delat se zkreslenim, ale nevim jeste presne jakym zpusobem.
Doma na to ted hrat bohuzel nemuzu,pac musim sehnat jeste bednu, ale uz se mi na inzerat nekolik lidi ozvalo.
Ten clovek od ktereho jsem to kupoval mel skvely pristup, dobre sme si popovidali, vsechno mi predvedl, proste talhle si predstavuju solidni muzikantske jednani. A jeste mi pridal nekolik nepouzitych Tesla lamp.
Uz se tesim az to zapojim na koncerte!
Turbo_mack> diky za kontakt, napisu mu ohledne toho FS a tech uprav co na tom byly delany.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
a mohl bys to třeba i vyfotit. docela by mě zajímalo, jak to vypadá.pigdestroyer píše:bezva, tak jesi budes mit chut tak upni naky ukazky, zajima me samozrejme ten lead kanal... je to ten z bazace za 6?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Jasne, az budu mit moznost to nahrat, hodim to na net i s fotkama.pigdestroyer píše:bezva, tak jesi budes mit chut tak upni naky ukazky, zajima me samozrejme ten lead kanal... je to ten z bazace za 6?
Je to ten z bazace za 5.
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
dobrá koupěSinfected píše:Jasne, az budu mit moznost to nahrat, hodim to na net i s fotkama.pigdestroyer píše:bezva, tak jesi budes mit chut tak upni naky ukazky, zajima me samozrejme ten lead kanal... je to ten z bazace za 6?
Je to ten z bazace za 5.
tak o vikendu si ze zkusebny pujcim mikrofon a mixak a nahraju pres to neco. Dneka jsem dal dohromady box + repro, taky z druhy ruky, no a doma uz nadavaj at ten rachot vypnu. ten zkreslenej kanal je s mym efektem naprosta nakladacka, sice kdyz nehraju tak dost znatelne sumi (kvuli te krabicce), ale kdyz se opru to strun tak to valí že vstávaj vlasy hrůzou na hlavě!
Protoze je to muj prvni aparat tohohle typu, je mi nekolik veci nejasnejch, tak bych se chtel radsi zeptat - co presne delat ovladac PRESENCE? Kdyz jsem s nim kroutil tak to jakoby "zvyraznovalo" zvuk, urcite mi k tomu reknete vic:)
Dalsi vec je k reproboxu - mam 2 x 50W Eminence, oba maji 8 Ohmu. zapojil jsem je do serie, takze pokud ta impedance funguje jako odpory (jako ze jo) tak se to scita - 16 ohmu. Jak je to ale s celkovym vykonem jakym muzu ty reproduktory zatizit - scita se to (2x50W) nebo ne? A lisi se v necem (zvukove) reproduktory 4,8 a 16 ohmu? nebo se to vyrabi kvuli tomu, aby sly prave spojovat aby vysledna impedance odpovidala tomu na co je zesilovac stavenej? Diky za odpovedi na vsetecne otazky:)
Protoze je to muj prvni aparat tohohle typu, je mi nekolik veci nejasnejch, tak bych se chtel radsi zeptat - co presne delat ovladac PRESENCE? Kdyz jsem s nim kroutil tak to jakoby "zvyraznovalo" zvuk, urcite mi k tomu reknete vic:)
Dalsi vec je k reproboxu - mam 2 x 50W Eminence, oba maji 8 Ohmu. zapojil jsem je do serie, takze pokud ta impedance funguje jako odpory (jako ze jo) tak se to scita - 16 ohmu. Jak je to ale s celkovym vykonem jakym muzu ty reproduktory zatizit - scita se to (2x50W) nebo ne? A lisi se v necem (zvukove) reproduktory 4,8 a 16 ohmu? nebo se to vyrabi kvuli tomu, aby sly prave spojovat aby vysledna impedance odpovidala tomu na co je zesilovac stavenej? Diky za odpovedi na vsetecne otazky:)
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
Presence funguje vlastně vlastně jako čtvrtá tónová clona obvykle někde mezi středy a výškami, obvykle bývá realizována až v koncovém zesilovači a tak je společná pro oba kanály.Sinfected píše:tak o vikendu si ze zkusebny pujcim mikrofon a mixak a nahraju pres to neco. Dneka jsem dal dohromady box + repro, taky z druhy ruky, no a doma uz nadavaj at ten rachot vypnu. ten zkreslenej kanal je s mym efektem naprosta nakladacka, sice kdyz nehraju tak dost znatelne sumi (kvuli te krabicce), ale kdyz se opru to strun tak to valí že vstávaj vlasy hrůzou na hlavě!
Pokud máš na hlavě výstup 16 Ohmů (bývá tam) a zapojil jsi do něj dva 8 Ohmové reproduktory do série tak to máš úplně správně.
Výkon reproduktorů se v tomto případě dá sčítat, čili máš box 100W.
Kytarová repra se obvykle vyrábí s impedancemi 8 nebo 16 Ohmů, 4 Ohmy spíše vyjímečně, zvukově se při stejném modelu a různé impedanci víceméně neliší. Tyto různé impedance se opravdu vyrábí proto, aby se daly různě kombinovat pro potřeby výstupní impedance hlavy.
Tvé závěry byly správné
Druhá míza po 25 letech
, Squier Stratocaster (1989 ještě kvalitní Korea, HSH / R.M.pickups) -> Marshall Shredmaster / KORG AX1500G -> kopie Marshall JCM800 -> box 2x12", el.akustika Yamaha APX 9C
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
přesně jak říká rocktime... s těma impedancema moc nečachruj... elektronkový aparáty mají na výstupu transformátor tudíž musíš počítat transformační poměry (nic složitýho). Nemůžeš dát 16ohmovej box do 8 ohmovýho vstupu protože proud se transformuje nepřímo úměrně takže by na straně elektronek lítali větší proudy... já bych se na to vykašlal a píchnul 16 ohmu do 16 ohmové díry. Asi bys mohl dát 8ohmovej box do 16 díry a nic by to nedělalo (myslím) ale stejně máš 16ohmovej takže rači nic