Delay - Boss DD7/DD5 nebo Line6 Dl4
Pravidla fóra
-
Bernard Jenkins
Delay - Boss DD7/DD5 nebo Line6 Dl4
Zdravím,
přemýšlím nad koupí delaye a co jsem tak sledoval na internetu a líbil semi zvuk, tak mi vyhovují ony tři zmíněné. Ale dokázal byste mi prosím vás někdo říct na ně svůj osobní názor? Jestli stojí za to a co je nejlepší z těch tří...díky moc!"
přemýšlím nad koupí delaye a co jsem tak sledoval na internetu a líbil semi zvuk, tak mi vyhovují ony tři zmíněné. Ale dokázal byste mi prosím vás někdo říct na ně svůj osobní názor? Jestli stojí za to a co je nejlepší z těch tří...díky moc!"
Re: Delay - Boss DD7/DD5 nebo Line6 Dl4
vyjmenovane typy jsou kazdy o trochu necem jinem, spis bych srovnaval DL4 a DD20. DL4 ma nejvetsi nevyhodu v tom, ze nejde zapojit do smycky aparatu - jinak ji mam z jmenovanych nejradeji uz jenom pro tu prakticnost prepinani.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ještě bych doporučil podívat se na TCe Flashback X4 nebo Vox DelayLab...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, jestli kreslíš krabkama do čistějšího aparátu, bral bych DL4, jestli potřebuješ kreslit aparátem tak spíš něco do smyčky. DD20 je parádní.Kinx píše:vyjmenovane typy jsou kazdy o trochu necem jinem, spis bych srovnaval DL4 a DD20. DL4 ma nejvetsi nevyhodu v tom, ze nejde zapojit do smycky aparatu - jinak ji mam z jmenovanych nejradeji uz jenom pro tu prakticnost prepinani.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
muzu se zeptat proc to nejde do smycky? :-Opupack píše:tak tak, jestli kreslíš krabkama do čistějšího aparátu, bral bych DL4, jestli potřebuješ kreslit aparátem tak spíš něco do smyčky. DD20 je parádní.Kinx píše:vyjmenovane typy jsou kazdy o trochu necem jinem, spis bych srovnaval DL4 a DD20. DL4 ma nejvetsi nevyhodu v tom, ze nejde zapojit do smycky aparatu - jinak ji mam z jmenovanych nejradeji uz jenom pro tu prakticnost prepinani.
Signál ve smyčce je na něj moc silný, musel by mít předřazené něco pro jeho zeslabení (stačila by asi pasivní krabička s poťákem). A teď si nejsem jistý, jestli by pak ještě za ním nemusel být booster, který by vrátil signál na původní úroveň.
clovece teoreticky by tohle asi slo, ale nevim o zadnem takovem pouziti v praxiFořt píše:Signál ve smyčce je na něj moc silný, musel by mít předřazené něco pro jeho zeslabení (stačila by asi pasivní krabička s poťákem). A teď si nejsem jistý, jestli by pak ještě za ním nemusel být booster, který by vrátil signál na původní úroveň.
http://line6.com/support/thread/45672
tady to borci doporucuji, jinde jsem nasel ze je potreba -22db pad na vstupu a +20db na vystupu. to je teda peklo
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mm to je celkem naprd :-/
Taky mě to udivuje, protože delay potřebuje šoupnout do smyčky asi každý, kdo tahá trochu větší gain ze zesáku. Takže tak ztratili možná polovinu potencionálních uživatelů. Na druhou stranu často ten, komu nestačí jeden delay a kupuje něco jako DL4, tj. potřebuje různé delaye, je "krabičkář", a na lampovém hi-gainu tolik nebazíruje. Ale toť jen moje domněnka.
proste setrili a tohle jim moc nevyslo. nebo ani nechteli setrit a udelali chybu v navrhu, vec se ma ale tak ez to je proste minus jako prase a i po deseti+ letech se to vyrabi furt stejne.
i tak je to snad nejoblibenejsi krabickovej delay/looper
i tak je to snad nejoblibenejsi krabickovej delay/looper
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Fořt: něco takovýho jsem si tež myslel, ale pak jsem si uvědomil, že to používá i kytarista the.Switch, a ten hraje docela higain, aparát používá tuším mesu rectifier..tak nevím jak se to celé má :-/
DL 4 měla i nějaké problémy se switchema, ne? Vím, že lidé sháněli tu verzi, která měla vystouplé logo a ne ten plíšek s logem ...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
hehe a pak že se na trhu drží jen ty kvalitní věci 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
nojo spousty věcí Line6 podcenila ale je fakt, že jejich delaye jsou z těch levných jedny z nej, proto se drží no. a hlavně jsou to simulace konkrétních vintage modelů, které se prostě do smyčky kdysi nedávali, bo žádná nebyla takže proto, třeba..
imho memory mana dávat do smyčky je skoro hřích
no a brutal gaineři si můžou pořídit delay modernějšího ražení (boss)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
Bernard Jenkins
Díky, super. A mám tomu tedy rozumět, že když hodím loop na Dl4, tak do toho pak nenarvu delay, jo? Moc se v efektech nevyznám, a tak chci mít nějak tak jistotu:)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ne, prostě ten efekt není stavěný na to, aby byl za předzesilovačem (ve smyčce) ten zesílený signál by ho mohl poškodit
-
Bernard Jenkins
Jo, už chápu, díky!!
McKozias píše:Fořt: něco takovýho jsem si tež myslel, ale pak jsem si uvědomil, že to používá i kytarista the.Switch, a ten hraje docela higain, aparát používá tuším mesu rectifier..tak nevím jak se to celé má :-/
kvuli temto mechanickym a jinym problemum se prestaly vyrabet a byly nahrazeny radou M 5/9/13
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋