Repro Hand made

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
wrt757

Repro Hand made

Příspěvek od wrt757 »

Zdravím
nabídl mi tu známý ke koupi repro na zpěv. Jelikož co jsem kdy koupil v poslední době tak bylo rozbitý hned nebo za chvíli, rozhodl jsem se to nejdřív řádně prozkoumat. Mohli byste mi říct co si myslíte o tomto repráku. Pro co je určený? Jaký je k tomu výkonově vhodný zesilovač? Uvnitř je taky jakýsi obvod kterého je součástí autožárovka,co to má za funkci?
Děkuju za každé info.S pozdravem M.B.
Přílohy
5.jpg
2.jpg
1.jpg
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro Hand made

Příspěvek od Letho »

bez technických parametrů (příkon, citlivost, frekv. odezva) ti neřekne s jistotou nikdo nic.

Podobnou žárovku jsem viděl v několika starších bednách jako ochranu pro výškové reproduktory (pokud protékající proud překoná maximum, co snese žárovka, tak se vlákno v ní přetaví a tím pádem se výškový reproduktor odpojí od zesilovače.)
wrt757

Příspěvek od wrt757 »

když ono že tam právě nic víc není....
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak víš, že je tam Eminence Delta - tady už se dá zjistit, jak je velká (z fotky se to opravdu poznat nedá) a pak taky zjistit, jestli je to jen středobass a nebo koaxiální reproduktor (ve středu má výškový reproduktor) - případně můžeš ten reprák otočit a vyfotit nám, jak vypadá membrána...

a jinak co se týče parametrů výhybky, tak tam to se dá odvodit pouze dle použitých dílů a návrhu - k tomu by bylo potřeba vidět blokový schéma.... Další věc jsou rozměry bedny a případný bassreflexy - objem a veikost bassreflexů taky hraje roli... takže víceméně tvůj dotaz není relevantní... postav bednu dohromady a poslechni, jak hraje... Každopádně ta Delta obecně neni blbej reprák...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pm535

Příspěvek od pm535 »

Ahojky repro má 12 palců, jsou tam dva bassreflexy rozměry jsou cca.800x900x600 je to vystlané vatou a dobře dílensky zpracované.
Je tam ještě středovej 6 palců a vejškovej nevim rozměr.

Děkuji
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a co čekáš, že ti k tomu řekneme víc??? mam ti sem ten odstavec zkopírovat znovu??? prostě takhle se té říct nedá...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
wrt757

Příspěvek od wrt757 »

Chce za jednu 3000,- tak jestli to má tu hodnotu ( a nemyslím sběratelskou ) ? :_)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

pm535 píše:Ahojky repro má 12 palců, jsou tam dva bassreflexy rozměry jsou cca.800x900x600 je to vystlané vatou a dobře dílensky zpracované.
Je tam ještě středovej 6 palců a vejškovej nevim rozměr.

Děkuji
Já z těch fotek opravdu nic nepoznám a není to jen proto, že nemám prostorovou představivost.
Nelze radit, dokud sem nepřibudou technické specifikace měničů - všech třech. Chce to minimálně citlivost, příkon, frekv. odezva,... vůbec nejlepší by byl přímo odkaz na stránky výrobce a na konkrétní datasheet.

Potom specifikace bedny, dělící kmitočty, strmost vyhýbky a na jakou frekvenci je naladěn bassreflex.
Bez výše uvedených věcí nelze radit - ani jaký zesilovač ani jestli koupit či nekoupit.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Letho píše:Podobnou žárovku jsem viděl v několika starších bednách jako ochranu pro výškové reproduktory (pokud protékající proud překoná maximum, co snese žárovka, tak se vlákno v ní přetaví a tím pádem se výškový reproduktor odpojí od zesilovače.)
To je jedna možnost, ale častěji se dává (resp. dávala, je to děsně starý trik) před výhybku pro výškáč, v závislosti na příkonu do výškáče se žárovka rozsvěcovala, měnila odpor a vlastně komprimovala signál pro výškáč. Jasně: vzhledem ke změně impedance i měnila následně dělící kmitočet výhybky atd., ale byl to nejjednodušší způsob ochrany výškáče za doby, kdy se do bedny naháněly elektrony klackem. Žárovka má mít přibližně stejný příkon, jak reprák (v základním zapojení, s příkonem se dá hýbat pro vyladění ochrany).
Obrázek
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Cybermuff píše:
Letho píše:Podobnou žárovku jsem viděl v několika starších bednách jako ochranu pro výškové reproduktory (pokud protékající proud překoná maximum, co snese žárovka, tak se vlákno v ní přetaví a tím pádem se výškový reproduktor odpojí od zesilovače.)
To je jedna možnost, ale častěji se dává (resp. dávala, je to děsně starý trik) před výhybku pro výškáč, v závislosti na příkonu do výškáče se žárovka rozsvěcovala, měnila odpor a vlastně komprimovala signál pro výškáč. Jasně: vzhledem ke změně impedance i měnila následně dělící kmitočet výhybky atd., ale byl to nejjednodušší způsob ochrany výškáče za doby, kdy se do bedny naháněly elektrony klackem. Žárovka má mít přibližně stejný příkon, jak reprák (v základním zapojení, s příkonem se dá hýbat pro vyladění ochrany).
Aha, to jsem nevěděl.
Já si pamatuju žárovky u většího množství starých pasiv beden, u kterých jsem něco opravoval, nebo jsi je otevřel jen tak ze zvědavosti, jen jako ochranu, právě až za vyhýbkou, resp. před reprem, pokud byla bedna myšlená například jakou dvoupásmový Bi-Amp s aktivním dělením. Třeba u značky Zeck.
Ale s tou kompresí přes žárovku to je zajímavý, dík za příspěvek
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“