Jaguar bass - Squier vintage modified x Fender Modern player

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Bagy

Jaguar bass - Squier vintage modified x Fender Modern player

Příspěvek od Bagy »

Zdravím, chci si kupovat baskytaru do 11 000 na pořádnej 80s rock. Původně jsem chtěl P-bass, ale kvůli šířce krku jsem ji nakonec zamítnul. Jazz už je zase dražší a trochu se bojím kupovat si něco co má v názvu Jazz a hrát s tím Hard rock :D Nakonec jsem se díval i na Jaguáry, docela se mi líbí, není to tak obvyklý a ten krk maj taky úzkej, takže jsem si vybral dva favority.

http://kytary.cz/fender-modern-player-j ... /HN122585/
http://kytary.cz/squier-vintage-modifie ... /HN112318/

No hledal jsem si něco o těch dřevech (Koto a Agathis) a moc moudrej jsem z toho nebyl, navíc jsem už hodněkrát slyšel, že ty squiery vintage modified hrajou často líp než mexický fendery. A jako poslední detail - esteticky se mi mnohem víc líbí ten squier, takže z tohohle hlediska bych se k němu přikláněl.
Na vyzkoušení jsem je v Brně bohužel nenašel ...
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaguar bass - Squier vintage modified x Fender Modern pl

Příspěvek od Paparatzzi »

když je jazz bass na jazz tak na co je třeba musicman? Vem fendra, líp se toho budeš zbavovat.
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Já už taky slyšel hodně blábolů a pak náhodou v obchodě potkal toho virtuoza, co je šířil :wink: Moc mě pobavil.
Čínský Jaguar Fender je řemeslně velmi slušně vyrobená basa, mimo snímačů mě na ní nic neštvalo.

Agathis je příšerné dřevo, zvukově matné, duté, tupé, s nepříjemnými výškami. Koto a javor jsou kombinace, která nic nezkazí. Jen Ti doporučuji někam zajet. U levných nástrojů se šroubovaným, javorovým, krkem jsou obrovské rozdíly v kvalitě. Jaguar na Kytarách je velmi dobrý, bez vlků, vylezlých pražců a jiných průšvihů.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Díky za odpovědi, už jsem se pro toho jaguára (Fendera) málem rozhodl, ale byl jsem zase v kytarách a zkoušel jsem si zase P-bass. No a musím říct, že ten krk už mi tolik nevadil. Jenom je ještě o 3500 dražší, což mě zase trochu odrazuje.
Takže myslíte, že z Jaguára dostanu taky takovej ten zvuk jako měli Aerosmith, Guns´n Roses, nebo Skid Row? Prostě trochu dravější "kovovej" zvuk, kterej tolik neduní a trochu i "vystupuje" ?
Durin

Příspěvek od Durin »

Bagy píše: Takže myslíte, že z Jaguára dostanu taky takovej ten zvuk jako měli Aerosmith, Guns´n Roses, nebo Skid Row? Prostě trochu dravější "kovovej" zvuk, kterej tolik neduní a trochu i "vystupuje" ?
To taky ale hodně záleží na aparátu, korekcích a stáří strun. :wink:
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Durin píše:
Bagy píše: Takže myslíte, že z Jaguára dostanu taky takovej ten zvuk jako měli Aerosmith, Guns´n Roses, nebo Skid Row? Prostě trochu dravější "kovovej" zvuk, kterej tolik neduní a trochu i "vystupuje" ?
To taky ale hodně záleží na aparátu, korekcích a stáří strun. :wink:
No aparát teď neřeším - mám pučený Laney. Korekce jsou právě daný těma snímačema na base ne? A Stáří strun koupí asi neovlivním.
Takže je to spíš jedno, nebo se mi zvukově bude víc hodit P-bass ? Nebo jestli se to v téhle době dá dostat už z čehokoliv?
Durin

Příspěvek od Durin »

Precision má hodně specifický zvuk. Když se řekne P-Bass tak první, co si já osobně představim, je krásný čvachtavý zvuk, který je hodně slyšet v nahrávkách Iron Maiden. Basa je tam často slyšet právě díky svému charakteristickému zvuku. Steve Harris, až na výjimky, vždy používal Precision. Co mám na mysli:
http://youtu.be/vOEhcvC_70U?t=1m42s
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Durin píše:Precision má hodně specifický zvuk. Když se řekne P-Bass tak první, co si já osobně představim, je krásný čvachtavý zvuk, který je hodně slyšet v nahrávkách Iron Maiden. Basa je tam často slyšet právě díky svému charakteristickému zvuku. Steve Harris, až na výjimky, vždy používal Precision. Co mám na mysli:
http://youtu.be/vOEhcvC_70U?t=1m42s
Tak to je prakticky to co myslím, akorát prsty a né trsátko a trochu ty korekce ne?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tq4Y#t=35s
Bagy

Příspěvek od Bagy »

No začínám bejt naprosto nerozhodnej, přestává se mi líbit jaguár a začínám uvažovat i o Jazz Bass. Ale Precission je stále ve hře, takže vůbec nevím :-D
Durin

Příspěvek od Durin »

Ten master track je hranej trsátkem, ale vůbec si netroufám říct na jakou basu. Zjisti si, na co na hraje Duff McKagan a na co hrál na té desce. :wink:
Jinak ten zvuk mi nepřijde ničim přehnaně charakteristickej. IMHO si myslim, že bys ho vytáh i z Jazz nebo Jaguar basy.
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Tak to vidím tak, že budu sledovat bazary a obchody a jak se mi nějaká bude líbit, tak ju zkusím a beru a bude mi asi jedno jakej typ basy to bude :D Díky za rady
Durin

Příspěvek od Durin »

Když ti bude sedět zvukově i pohodlím hry a bude vypadat k světu, tak proč ne. Vybírat podle svýho ucha a svých rukou je mnohem lepší, než podle počtu hvězdiček na internetu. :wink:
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Ale ten Jaguár má dělený PB snímač, tak když stáhneš hlasitost snímače u kobylky, máš na 95% PB zvuk, lišící se snad jen velikostí těla basy. Jako velký fanda Preclíků musím nerad napsat, že jak mají nejhezčí a nejdřevěnější zvuk na trsátko ze všech bas ( podle mě, samozřejmě ) a prsty z něj jde dostat mnoho barev, tak slap zní hnusně a tlumené tóny dlaní se hrají obtížněji. Jaguár je v tomto ohledu univerzálnější.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jazzman píše:tak slap zní hnusně
Vzdycky jsem to to rikal a myslel si taky, ale ja myslim, ze je to o vkusu, slysel jsem i nekoho, kdo rikal, ze slap na PB se mu libi vic nez na JB (coz nechapu :D ).
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Moon

Příspěvek od Moon »

Ja jsem taky velký příznivec Precla a chtěl bych k tomu podotknout, že i na slap je použitelný, když se zvuku trochu pomůže vhodnými strunami, vhodným snímačem a nějakou tou krabičkou - alespoň limiter/enhancer popř. jiným przničem zvuku. Dva singly to ale samozřejmě nenahradí. Ale to platí i obráceně - i ty sebelepší dva singly nenahradí zvuk klasického Precla 8)
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Moon píše:když se zvuku trochu pomůže vhodnými strunami,
Ktere doporucujes?
Moon píše:vhodným snímačem
Jako myslis vhodnym PB snimacem? Jako mas na mysli vymenit snimac za jiny ktery by byl vhodnejsi na slap? Doufam ze nemyslis nejaky veckoidni EMG :)
Moon píše: a nějakou tou krabičkou - alespoň limiter/enhancer popř. jiným przničem zvuku.
To snad myslim neni nutny. Tady temhle krabkam jsem nejen u slapu nikdy na chut neprisel. Jediny co na slap tak envelope filter :D
Moon píše: Dva singly to ale samozřejmě nenahradí. Ale to platí i obráceně - i ty sebelepší dva singly nenahradí zvuk klasického Precla 8)
Vsak myslim, ze jedno nema nahrazovat druhy, je to o vkusu co kom uvic vyhovuje :) Samozrejme, slap na JB bude asi dycinky takove nejlepe znejici, poradna strelba, ale to preclovsky mlaskani muze nekomu vyhovovat vic :)

Jinak v otazce Jaguar vs. PB bych se asi malinko vic klonil k PB, ale chtelo by to fakt asi zkusit co by ti vic vyhovovalo (i na ten slap ;) )
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Moon

Příspěvek od Moon »

No - pěkně jsi mi rozebral!!! :) Mohlo by se zdát, že jsem propagátor slapu na PB, ale tak to není. Správně jsi napsal, že se jedno nemá nahrazovat druhým. Je lépe mít více bas, nejlépe mnoho. :D
Nové trochu kvalitní struny, nehlazená ocel, alespoň 40-100 zní nějakou dobu prakticky na čemkoliv.
Jasně, že krabička není nutná - ten limiter/enhancer mám doma, zkoušel jsem to právě na PB a pro slap je dobrej - enhance podporuje výšky.
O snímači bych řekl jen to, že například SPB1 nebo SPB3 bude určitě vhodnější než SPB2. Ale to jen příklad - nikoliv dogma!!!
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Moon píše:No - pěkně jsi mi rozebral!!! :) Mohlo by se zdát, že jsem propagátor slapu na PB, ale tak to není. Správně jsi napsal, že se jedno nemá nahrazovat druhým. Je lépe mít více bas, nejlépe mnoho. :D
Nové trochu kvalitní struny, nehlazená ocel, alespoň 40-100 zní nějakou dobu prakticky na čemkoliv.
Jasně, že krabička není nutná - ten limiter/enhancer mám doma, zkoušel jsem to právě na PB a pro slap je dobrej - enhance podporuje výšky.
O snímači bych řekl jen to, že například SPB1 nebo SPB3 bude určitě vhodnější než SPB2. Ale to jen příklad - nikoliv dogma!!!
Sorry no :D Ale ten tvuj prispevek byl dobre a chtel jsem ho popohnat k dalsi diskuzi.

Struny ocelovky - to asi muzeme zobecnit. I kdyz zase - nekomu muze na slap vyhovovat neco jineho.
Je fakt, ze na slap jeden z hlavnich problem PB bude asi ta drevitost a nedostatek vysek.
Jo, tak takhle az se Seymour Duncan zkusenosti nemam, tak to posoudit nemuzu.

Odpovědět

Zpět na „Baskytary“