Činely - crash
Pravidla fóra
Re: Činely - crash
já jen pomimo . kluci a holky obdivujem bubeníkov že na to dávajú tie prachy , jeden podpriemerný činel stojí tolko čo jedna podpriemerná gitara ja mam ride sabian B8 20" za 120 eur a gitaru Ibanez za 160 eur 
forum pro komplexní hráče
Pokial ho milujes nieje co riesit,činel
Bicie su financne dost narocne,s tym treba pocitat ak do toho clovek ide ,ale pokial nechces kupovat nejake DWdrummy s kompletnou mechanikou + zildjiany tak sa to da zvladnut,ale aj take gitary su financne narocne,v niektorych pripadoch aj viac.
Bicie su financne dost narocne,s tym treba pocitat ak do toho clovek ide ,ale pokial nechces kupovat nejake DWdrummy s kompletnou mechanikou + zildjiany tak sa to da zvladnut,ale aj take gitary su financne narocne,v niektorych pripadoch aj viac.
ibanez 160e spokojne,brat si kupil marshall JCM 2000 za liter + gitaru za 3 stovky a aj napriek tomu si este kupil male celomapove kombo Engl thunderjazzym píše:já jen pomimo . kluci a holky obdivujem bubeníkov že na to dávajú tie prachy , jeden podpriemerný činel stojí tolko čo jedna podpriemerná gitara ja mam ride sabian B8 20" za 120 eur a gitaru Ibanez za 160 eur
a chcem si kupiť ešte basu ..koli cene idem naozaj dost nizko asi zas okolo 160 euri a pritom si potrebujem čoby bubeník kupit stojan na snare stoličku a nejaku šibenicu asi za 40+80+40 = tých istých 160 euri ..zdá sa mi to dosť nepomer lebo to su len tri veci low end triedy z asi 10-tky potrebných, a na druhej strane mám hned celý nástroj (no kombo já nejak splaším
Ako bubenik ti poviem,dokup si veci do bicich a basuj na gitare
Takto som to riesil ja
Takto som to riesil ja
tak to riešim aj ja doteraz...oktaverom , ale tá pravá zábava je niekde inde , niečo ako ked hráš hihat na elektrický pad , niečo tomu proste chýba aj ked vysledný zvuk je pravýkarku píše:Ako bubenik ti poviem,dokup si veci do bicich a basuj na gitare
Takto som to riesil ja
tak tak,original je proste original 
Kategorie- Crash
Ahoj chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi medium crash a normálním crash. Slyšel jsem že to je něják ve tloušťce ale pro upřesnění
...... Dík za odpověď
Re: Kategorie- Crash
co si představuješ pod pojmem "normální crash"?
Obecně když pominu značky a materiál je mnoho kategorií činelů (nejen crashe), které se liší jak si správně slyšel v tloušťce a váze jednotlivých kousků, ať už se jedná o nejlehčí modely paper thin , thin, fast, ... přes právě medium (střední váhová kategorie) až po rock, heavy, power,... (těžší kalibry).
Nejnižší řady činelů většinou toto moc nerozlišují a jsou vyráběny podle mě +/- kategorii medium. Vyšší řady jsou kategorizovány viz. výše, aby si mohl každý hráč vybrat to, co mu vyhovuje k jeho hernímu stylu.
Obecně když pominu značky a materiál je mnoho kategorií činelů (nejen crashe), které se liší jak si správně slyšel v tloušťce a váze jednotlivých kousků, ať už se jedná o nejlehčí modely paper thin , thin, fast, ... přes právě medium (střední váhová kategorie) až po rock, heavy, power,... (těžší kalibry).
Nejnižší řady činelů většinou toto moc nerozlišují a jsou vyráběny podle mě +/- kategorii medium. Vyšší řady jsou kategorizovány viz. výše, aby si mohl každý hráč vybrat to, co mu vyhovuje k jeho hernímu stylu.
Alberte vítej na fóru.
Tvoje téma jsem sloučil. Něco málo najdeš i tady - bici-nastroje/cinely-ride-crash-splash- ... ml#p493528
Tvoje téma jsem sloučil. Něco málo najdeš i tady - bici-nastroje/cinely-ride-crash-splash- ... ml#p493528
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Když vezmu jako příklad Paiste Alpha,tak medium crash 16 oproti rock crash 16 má hlubší tón,trochu kratší dozvuk a je méně hlasitý.Proto není na závadu mít třeba 14-ku medium(rock se nedělá),16-ku rock a třeba 18-ku thin,je to jenom o tvé volbě zvuku... 
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
je to o té tloušťce materiálu, čím slabší tím vyšší ton,menší dozvuk,hlasitost,potřeba energie k rozeznění.
Naopak čím více materiálu tím nižší ton, vyšší hlasitost, dozvuk a potřeba dát do toho větší úder, silnější paličky..
V praxi to znamená že si do jazz klubu pro 30 lidí nevezmu těžké rockové kovadliny protože slabý úder je nerozezní tak jak by měly znít. Vezmu si nějaké jazz-thin které stačí lehce polechtat a krásně a naplno zní, -zvukově se naplno "rozsvítí".
Naopak čím více materiálu tím nižší ton, vyšší hlasitost, dozvuk a potřeba dát do toho větší úder, silnější paličky..
V praxi to znamená že si do jazz klubu pro 30 lidí nevezmu těžké rockové kovadliny protože slabý úder je nerozezní tak jak by měly znít. Vezmu si nějaké jazz-thin které stačí lehce polechtat a krásně a naplno zní, -zvukově se naplno "rozsvítí".
- necibici
- Moderátor
Ono to je logický,že více matroše dá hlubší tón,ale zrovna na tom příkladu paiste alpha to neplatí,fakt je medium hlubší,je to patrno i z ukázek v soundroomu Paiste.Zajímalo by mne jestli se při výrobě (dražší) činely nějak ladí... Myslim,že právě základní tón činelu je rozhodující při tvorbě sady,takže je důležitý slyšet je naživo.No a Jasně,že když hraju tvrdou muziku,nebudu si kupovat thin,to byl blbej příklad,ale kdo tolik nemlátí do činelů,může si klidně koupit medium,to je zlatej střed. 
Hele já používám dvě Anatoliaňácké osmnáctky. Jedno je Expression Power Crash a druhé Ultimate Crash/ride a druhý jmenovaný je těžší, ale má vyšší zvuk, tak o tom množství materiálu to asi jenom nebude.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
Fyzika je neúprosná ale máš pravdu, jenom o množství materiálu to určitě není. Velký vliv má složení slitiny a tu výrobce mění na různé řady podle charakteru zvuku. Když porovnáváš 2 různé řady a navíc crasch a crash/ride musíš počítat že se budou lišit materiálem protože Crash/ride musí mít jasnější a konkrétnější zvuk pro doprovod. Proto, i když je těžší tak je posazen frekvenčně výše.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
No PEHVE...... alespoň u Anatolianu jsem si naprosto jistá že jde u všech řad o tutéž slitinu. (Hodně může napovědět i to že stejný typ činelu ve stejné velikosti je u této firmy přibližně stejně cenově!!! Pochopitelně vyjímkou jsou takové ty specialitky co jsou třeba v Signature řadě). Rozdíl mezi jednotlivými řadami činelů je u této firmy (ale jistě i u jiných) hlavně v následné úpravě a dalším zpracování..... porovnáváš ale Moleeku neporovnatelné: CRASH a CRASH/RIDE. Já osobně tyhle "hybridy" mezi činely nemám moc v oblibě...... takový plech nikdy nebude mít dokonalý "cink" jako regulérní ride ani nebude tak tříštivě hřmotný jako čekáme u crash. Každopádně je to zvláštní ale není se co divit že porovnáním pak vyjde nečekaně výše laděný!!
Mě spíš zajímá co za creash/ride z Ultimate řady to máš MOLEEKu.... já jsem totiž zatím netušila že tohle Anatolian v nabídce má .... ani jsem to nenašla te´d před minutou v jejich webu....... prosím zkus ukázat nějaký link;)
Mě spíš zajímá co za creash/ride z Ultimate řady to máš MOLEEKu.... já jsem totiž zatím netušila že tohle Anatolian v nabídce má .... ani jsem to nenašla te´d před minutou v jejich webu....... prosím zkus ukázat nějaký link;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Já vím. Mně šlo právě o to ukázat, že při stejném průměru nemusí zákonitě platit to, že více hmoty = hlubší tón.Monikad píše:..... porovnáváš ale Moleeku neporovnatelné: CRASH a CRASH/RIDE. Já osobně tyhle "hybridy" mezi činely nemám moc v oblibě...... takový plech nikdy nebude mít dokonalý "cink" jako regulérní ride ani nebude tak tříštivě hřmotný jako čekáme u crash. Každopádně je to zvláštní ale není se co divit že porovnáním pak vyjde nečekaně výše laděný!!
Co se zvuku týče, tak jsem ho kupoval původně vyloženě jako ride, protože se mi líbil, ale pak jsem sehnal jiný ride, tak ho využívám na akcenty.
On už je starší. Sám jsem ho už kupoval jetý. V aktuální nabídce opravdu není, sám jsem ho párkrát hledal. Z hlavy už ani nevím, jestli je potisk čitelný, ale pokud bude rád ti vyfotím, co to vlastně je začMonikad píše: Mě spíš zajímá co za crash/ride z Ultimate řady to máš MOLEEKu.... já jsem totiž zatím netušila že tohle Anatolian v nabídce má .... ani jsem to nenašla teď před minutou v jejich webu....... prosím zkus ukázat nějaký link;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
OK.... fakt mě to docela začlo zajímat;) Děkuju předemMoleek píše:....... V aktuální nabídce opravdu není, sám jsem ho párkrát hledal. Z hlavy už ani nevím, jestli je potisk čitelný, ale pokud bude rád ti vyfotím, co to vlastně je zač
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Když už jste u tý váhy, doporučuju prohnat překladačem:
http://www.paiste.com/e/support_anatomy.php?menuid=315
Taky mi přijde že těžký činely zní vejš
http://www.paiste.com/e/support_anatomy.php?menuid=315
Taky mi přijde že těžký činely zní vejš
- necibici
- Moderátor
Takže je to tak, při stejný velikosti činelu má tenčí tón nižší a silnější vyšší,je to jako s membránou repráku,basák musí mít měkou (s gumou).Díky za vysvětlení.