Malé kombo s dobrými basy a zvukem lampy pro telecaster

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Malé kombo s dobrými basy a zvukem lampy pro telecaster

Příspěvek od Kinx »

hlavne bych se vykaslal na nejaky tranzistorovy (pololampovy) sustidla, pokud mas prostredky na lampu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ještě je možnost ke kombu, které má malé repro připojit si externí box s 10'' nebo 12'' reprem a nebo koupit hlavu+box.
Dylan

Příspěvek od Dylan »

Fořt a není FENDER Mustang mini lepší než Roland cube?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No, z hlediska poměru cena/výkon určitě je, třeba nový MicroCube je pořád dost drahý, a ten Mustang nabízí víc možností a vyšší výkon. Koneckonců, tobě asi nejde o žádný hi-gain pro metal, který asi zvládají Cube líp, ale čisté až crunch zvuky á la Fender jsou na obou srovnatelné. Vyzkoušej je vedle sebe.
Ale lampa to není ... I když i to se někdy přeceňuje. Pro pokojíčkové hraní je to ale podle mě šumák, naopak z lampy může být člověk zpruzenej, protože i 1 W kombo hraje šíleně nahlas, aby to nějak hrálo, a pak řešíš různé attenuatory o power soaky. Kupodivu ale ten SCXD hraje dobře i potichu. Lampoví puristi nad ním ohrnují nos, ale věř mi, není proč.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten champ xd hraje fakt pekne, akorat zkreslene zvuky trochu postradaj dynamiku. jinak bomba.
Dylan

Příspěvek od Dylan »

Já chci prostě pěkný plný kulatý lampový zvuk, cinkavý na telecasteru, občas zkreslení, ale do styl grunge. To celé aby doma neřvalo, aby repro nebylo prskátko jak u 1W minikomb. Nehraju nic extra, ale mám sluch a nechci aby mě ten zvuk odrazoval. Nepotřebuju X různých pazvuků - to mám starý multiefekt ZOOM a nebaví mě to dávno. Asi toho vyzkouším víc - i modelingy i cenově dostupné lampy s regulací výkonu. Nechci do toho ale vrazit víc jak 4500,-, pže fakt hraju jen pro radost s kámošem a chci teď častěji - i doma.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych zkusil toho voxe

http://kytary.cz/vox-ac4tv-mini/HN110066/

popr ted je na bazaru za 3100. noveho ale muzes vratit, kdyz ti nebude vyhovovat...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kinx píše:ja bych zkusil toho voxe

popr ted je na bazaru za 3100. noveho ale muzes vratit, kdyz ti nebude vyhovovat...
Nemyslíš, že by byla lepší ta dospělá verze s 10" reprem?
Dylan

Příspěvek od Dylan »

To chci právě zkusit. Navíc jsem si všiml, že to mini s repro 6,5 je nejlevněj od 4490, ale to větší s repro 10 je už od 4603, viz: http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=vox ... =&max=&o=3

A pak je tu ta Bugera V5 od 3888,- s repro 8. http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=vox ... =&max=&o=3
jastud

Příspěvek od jastud »

Co furt máte s těma velkejma reprákama? Kvalitní šestipalec má basů až na půdu. Myšleno na doma. Stadión bych tím neozvučoval, ale v obýváku to umí hučet až až.

A jinak teda podle mě hledáš něco co neexistuje. Lampáč co bude dobře hrát zkreslené zvuky na panelákovou hlasitost si nedovedu představit. I jeden watt je moc.
Naposledy upravil(a) jastud dne 13.02.2013 22:53, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Dylan

Příspěvek od Dylan »

No tak na to se tady ptám celou dobu a ještě mi na zkušenost s 6,5 repro nikdo neodpověděl.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Hendrek píše:
Kinx píše:ja bych zkusil toho voxe

Nemyslíš, že by byla lepší ta dospělá verze s 10" reprem?
aha, blbe jsem se podival - myslel jsem ze je to tak 10"
jastud píše:
A jinak teda podle mě hledáš něco co neexistuje. Lampáč co bude dobře hrát zkreslené zvuky na panelákovou hlasitost si nedovedu představit. I jeden watt je moc.
on se ale pta na ciste zvuky :) co se zkreslenych zvuku tyce, tohle splnuje mnou zminovany blackstar. zrovna ted na nej hraju :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Kinx píše: on se ale pta na ciste zvuky :) co se zkreslenych zvuku tyce, tohle splnuje mnou zminovany blackstar. zrovna ted na nej hraju :)
V panelaku?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ted na nej v panelaku nehraju, ale nejsem v dome sam (hned v sousednim pokoji spi ostatni) a je to ok. ani v panelaku by tato hlasitost nebyla problem, a zvuk je slusny.
Dylan

Příspěvek od Dylan »

Hele a tu Bugeru V5 jste nikdo nezkoušel? http://www.audiotek.cz/product-35003-bugera-v5
Je tam repro 8, což je mezi oběma VOXikama, lze u ní taky snížit výkon a navíc má GAIN. Chápu, že u VOXe zkresluješ pomocí zesílení TONE a VOLUME, protože tam nic jiného není, takže to pak řve moc nahlas, ale Bugera má GAIN, který můžeš dát víc a volume míň, když bych chtěl přidat trošku zkreslení (jinak popř. připojím svého jackhammera).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

6,5 repra jsou prostě naprosto na ho... Proč se asi všechny kytarové aparáty dělají s desítkou, nebo dvanáctkou (možná tak s vyjímkou Fender Champ, u kterého je imho jediná věc na ho... to malé repro)?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“