Snare tuning

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Snare tuning

Příspěvek od necibici »

Zdravim tuňaře bicích!
Chtěl bych otevřít novou diskuzy na téma vylepšení virblu.
Před pár lety jsem koupil na inz. Mapex Pro-M v domění jaký to bude javorový dělo.
Byl osazen blánou center-dot.Ať jsem ladil,jak jsem ladil,byl prostě strašně houkací,takže jediná poloha byla úplně nadoraz našponovat blánu,ale takovej svingovej zvuk jsem nechtěl..
Takže první cesta vedla k bláně PVS-3,což je podle mne nejlepší removka na virbl,ale zlepšení nebylo až tak markantní,stále byl slyšet ten hrozný dozvuk.Zanesl jsem ho svému staršímu kolegovi aby s ním něco provedl.
Ten celý vnitřek přetřel nitrolakem a vybrousil sedla na struník.Bohužel jsem stále nebyl spokojen,ba naopak.
Takže jsem celý buben rozebral,přebrousil zvenku,trochu zevnitř a srovnal tu spodní vybranou hranu,tak že vznikla ploška na hraně po celém obvodu asi 3mm.Vnější nový černý metalízový matný lak a všechno zpátky dokupy.A světe div se,všechny ty pazvuky jsou pryč!! Ani jsem pořádně nevěděl,co dělám,ale výsledek mne dostal.Ještě jsem kdysi koupil 42-struník,tak jsem znovu zaexperimentoval a z prostředka jsem odpájel 10 strun,no to je bomba!Úder na střed je tvrdý a méně chrastivý,kdežto kousek vedle,je opak,prostě víc zvuků v jednom.. 8)
Takže až pojedu hrát jenom s virblem(na cizí bicí),beru ho s sebou.
Přílohy
DSCF6184.JPG
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
nevermind

Re: Snare tuning

Příspěvek od nevermind »

Kámoš si koupil nedávno snare Mapex ProM 14x6, a hraje velmi dobře. Dobrý ostrý zvuk, konkrétní, průrazný, a pazvuky nemá skoro vůbec. Zvuk je konkrétní i při rychlým víření. U tohoto bubínku platí za relativně málo peněz hodně muziky. Je to ale ten novější model, s deseti ladicími šrouby a PowerHoops ráfky, ten staší osmišroubový typ je prý zvukově horší.
jazzym
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od jazzym »

seš šikovnej necibici , nechtelo by se ti i mne udelat muj pearl EX ?:) ja vím že šitík ale neco by se snad dalo mám pocit že přesne to potřebuju víc strun a na stredu trochu tupý

edit : už dlouho mám koupenou spodní blánu evans , takovou tenkou asi za 20eur , nevíte co by to udelalo se zvukem když mám ted hrubou Remo WEATHER KING Ambassador snare?
forum pro komplexní hráče
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

jazzym píše:seš šikovnej necibici , nechtelo by se ti i mne udelat muj pearl EX ?:)... už dlouho mám koupenou spodní blánu evans , takovou tenkou asi za 20eur , nevíte co by to udelalo se zvukem když mám ted hrubou Remo WEATHER KING Ambassador snare?
1.Jako co udělat? Ten struník si můžeš vyrobit ze 42str. sám,ale nenadávej mi pak,žes tohle nechtěl...
2.Jako,žes dal na spodek Ambasadorku? Spíš zkoušet jinou vrchní blánu,PWS-3,Fiberskyn... mimochodem,kdo má jakou zkušenost s touhle blánou na virblu,jak změní zvuk?
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Vychytaný strunění od 3:30,ladění obouruč,tlumicí kroužky a modří krasavcí na konec. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=V6B1ldEoF5c
Tak by se skoro dalo říct,kdo od koho opisoval,to s tou horní zakulacenou hranou,akorát že já to udělal na spodní,prostě to bylo ve vzduchu.. To se mi stává hodně u psaní nových textů.. :lol:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tady je video k tomu upravenýmu virblu,co momentálně prodávám :wink:
http://youtu.be/sqmYtMa4Hj0
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“