Chtěl bych otevřít novou diskuzy na téma vylepšení virblu.
Před pár lety jsem koupil na inz. Mapex Pro-M v domění jaký to bude javorový dělo.
Byl osazen blánou center-dot.Ať jsem ladil,jak jsem ladil,byl prostě strašně houkací,takže jediná poloha byla úplně nadoraz našponovat blánu,ale takovej svingovej zvuk jsem nechtěl..
Takže první cesta vedla k bláně PVS-3,což je podle mne nejlepší removka na virbl,ale zlepšení nebylo až tak markantní,stále byl slyšet ten hrozný dozvuk.Zanesl jsem ho svému staršímu kolegovi aby s ním něco provedl.
Ten celý vnitřek přetřel nitrolakem a vybrousil sedla na struník.Bohužel jsem stále nebyl spokojen,ba naopak.
Takže jsem celý buben rozebral,přebrousil zvenku,trochu zevnitř a srovnal tu spodní vybranou hranu,tak že vznikla ploška na hraně po celém obvodu asi 3mm.Vnější nový černý metalízový matný lak a všechno zpátky dokupy.A světe div se,všechny ty pazvuky jsou pryč!! Ani jsem pořádně nevěděl,co dělám,ale výsledek mne dostal.Ještě jsem kdysi koupil 42-struník,tak jsem znovu zaexperimentoval a z prostředka jsem odpájel 10 strun,no to je bomba!Úder na střed je tvrdý a méně chrastivý,kdežto kousek vedle,je opak,prostě víc zvuků v jednom..
Takže až pojedu hrát jenom s virblem(na cizí bicí),beru ho s sebou.