stavba Marshall JCM 800 a jiné marshallovy problémy

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: stavba Marshall JCM 800 a jiné marshallovy problémy

Příspěvek od core88 »

tak ta preampovka stojí uplně normálně. ta je pro lidi co kupujou podle značky....

no že kdysi možná starý ty ruský za prd je možný takový zkušenosti s nima nemam ale teď co sem tak čet a co mam doma tak sou oka . Ale zase se najde x lidí co ti bude tvrdit opak . Takže konečná volba je stejně na tobě . A jestli ti do teď nevadilo hrát na zesík co neměl nastavenej bias ani párovaný lampy tak ad koupíš cokoliv tak to bude lepší než co tam máš teď
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

marshall píše: no tá preampová elektronka marshall je trochu mimo mou cenovou hladinu 8)
ta je uplně mimo, jen prostě připlácíš za to že je to Marshall, kup si nějakej sovtek nebo ehx a budeš spokojenej
marshall píše: no strejda k těm ruskejm lampám moc důvěru nemá jelikož dělal hodně věcí s lampama ne přímo s el 34 ale říkal že dřív byyly ty ruský horší než český tesly pokud to nebyly lampy z polska v čssr oštemplovaný TESLA made in czechoslovakia a ty stály za vyliž*****
jo, naše bába povídala... jenže český lampy tenkrát a dnešní JJ jsou trochu rozdíl
marshall píše: Edit: stanley koukal jsem že v některých svých projektech máš taky jj lampy :idea: :wink:
můžeš úvést konkrétní příklad? pokud jsem někde JJ lampy použil, bylo to proto že a) byl v zesíku kterej jsem rekonstuoval, b) dodal je majitel nebo měl požadavek že je tam chce - pak je to jeho boj, když se nenechá ukecat, c) byla to cesta nejmenšího odporu - chápej takhle - potřeboval jsem EL34, v Plzni měli jen JJ, tak jsem jí vzal
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
marshall

Příspěvek od marshall »

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:36, celkem upraveno 1 x.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

marshall píše:
Moleek píše:Pokud ti nejde o to, aby to bylo přímo v praze a nemusel sis je nechat posílat, tak tady maj skladem za slušný peníze
http://www.bayger.com/kytary/eshop/17-1 ... elektronky
díky ale do ostravy nejezdím
Jop proto jsem se ptal, jestli ten ges chceš proto, abys nemusel platit poštu a mohl ses prostě zvednout a jít si je do krámu koupit. V tom případě bayger padá
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

kup si třeba JJ když je tolik chceš, stejně na zvuku poznáš prd (záleží jaký máš teda ucho, ale řek bych že pokud nebudeš mít možností přímýho porovnání tak jak to hrálo s jedněma zapomeneš než je vyměníš za druhý a rozdíl už nepoznáš)
a spolehlivost - mám tu EHX 6CA7 (jako EL34), kterou používam už docela dlouho v SE konci, pak nejmenovaný ruský 6p6s z roku 57, v několika lampáčích byly starší JJ (už byli třeba lehce mikrofonické), v jednom zesilovači jsem měl 2x5881 od sovteku, má je ode mě i Bummer ve svém Blackstar kombu (měnili jsme je za EL34 a zvukově jsme nebyli schopný říct nějakej rozdíl, ale třeba jsme oba hluchý), měl jsem i nějaký čínský oem el34 (asi electron tube - byly tenkrát pár asi za 500Kč nový) a taky fungovali a fungujou, jednou jsem nakoupil levný 12ax7 shuguang a ve spoustě zesíků jsou do dneška (Dan je má ve svym rohan rectu a nějak si taky nestěžuje)
St.Anley Tube Amps
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Zvláštní, pokud jsi měl bias jedné elektronky více, než je max, tak vlastně vůbec nehrála, jenom topila a hrála ti jenom polovina signálu, hrála ta stará nebo ta nová elektronka? K tomu jsi měl basy na plno a nevíš co je to presence. Nic z toho tě netrápilo a teď laboruješ se značkou elektronek. Přestaň už teoretizovat, kup to nejdostupnější a hrej. Zvukový rozdíl je zanedbatelný a jestli na to budeš hrát jednou týdně při pokojové hlasitosti, tak na to bude hrát ještě tvůj syn.
marshall

Příspěvek od marshall »

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:37, celkem upraveno 3 x.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

marshall píše:a co si myslíš o koupi staršího tesla páru(nepoužitého) mohou se u lamp rozejít prametry věkem?
ty by mě mohli stát značně méně :?
Kde máš možnost to koupit? Nevím jak na tom byly tesly zvukově, ale pokud to jsou nějaké NOS tak by byly naopak o dost dražší.

Pokud se na ně opravdu nehrálo, tak v tom vákuu by žádné změny proběhnout neměly. Taky těžko říct na kolik budou spárované, to by jsi musel udělat ten oddělený bias a to odhaduju tak na dalších 5-10 stránek diskuze.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Máršle to si fakt takovej trollič ?
Na něco se zeptáš a když nedostaneš odpověd jakou by sis představoval tak se zeptáš jestli by bylo lepší něco jinýho ..... jestli si se rozhodnul že chceš koupit lampy XY tak si je kup a nečekej na požehnání někoho dalšího . Jestli chceš posvěcení na ty JJ tak napiš třeba lunchiemu ten je myslim používá . A jestli si někde zahlídnul NOS lampy tak ja píše simiruz ty budou spíš dražší než levnější . Tady to mi připomíná když sis vybíral trafa tak to bylo to samí .
Obrázek
marshall

Příspěvek od marshall »

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:37, celkem upraveno 1 x.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jo hele, já teď koupil na bazaru nový JJ EL34 za 450 (když se budeš ptát proč, bylo to kvůli ceně), dal jsi 9 litrů za zesilovač a teď nechceš dát pár stovek za lampy který jsou nutný abys moh vůbec hrát? :?

jinak možná: http://patice.eu/content/parovana-dvoji ... -el34-6ca7
nebo: http://patice.eu/content/el34b-parovana-dvojice
ale když si připočteš případnou poštu tak budeš na stejnej ceně jako za lampy z gesu

a jako co si budem povídat, rozdíl v lampach 300Kč? no tak nepůjdeš jednou na pivo, no bože
St.Anley Tube Amps
marshall

Příspěvek od marshall »

0
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

marshall píše: zítra dam foto
to jsem zvědav :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

marshall píše:dostal jsem 2 nepoužité Tesla e83cc se zlatejma nožičkama a hned se zvedla kvalita zvuku vo hooodně moc.
to budou ty zlatý nožičky :D
Obrázek
marshall

Příspěvek od marshall »

0
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

No nevim co si tam měl před tim za preampovky ale jestli byly ve stejným stavu jako ty koncový lampy tak by ti lepší zvuk udělali i lampy z číny . No a zlatý pacičky to je spíš otázka na nějakýho ortodoxního HiFI fanatika . Osobně si myslim že je to spíš na okrasu .
Obrázek
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Není, zlato neoxiduje :idea:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to ne no .ale stejně pokaždý když tam zasuneš lampu dotý patice tak jak se to tam na fest tak seškrábneš tu vrstvu oxidů . a tam kde se to dotýká tam tam ti to nebude oxidovat když se ktomu nedostane O2 :D a aby to mělo nějakej smysl tak by si musel mít zlatý patice i čudlíky na pampách :D
Obrázek
marshall

Příspěvek od marshall »

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:38, celkem upraveno 1 x.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

řekl bych, že osciloskop je v tom nevinně. Buď jsi do toho pustil moc silný signál nebo máš něco špatně v zesáku. Vzhledem k tomu, že ti to už hrálo normálně, bych se přikláněl k první možnosti.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“