IBANEZ RG 570

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Stanley Glazoff

Re: IBANEZ RG 570

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Tak ja ji mam za 10,rok 2002,tusim ze posledni nez z toho udelali prestizky.Ale vubec nevim co to ma za krk,tremolo,a tak,holt stary katalogy jsem vyhodil :D Ale proste je to ONO,kdyz reknu ibanez,tak to co si pod tim predstavim,je presne ten kousek.Bubucci tady z foru mel jeste vetsi kliku,nekde jsem cetl,ze furt nekomu radil petikilo asi za pet a pul,nez se nas...l a koupil si ji sam,a pak zjistil ze to je nejaky vzacny kousek :) No,ani ja si neztezuji,nevim jestli na to ten manik vubec hral,neni na tom ani skrabanecek,jen zelezo prozrazuje ze to neni funglovka.Zni to vsude,krk jsem rovnejsi jeste nevidel,akorat jsem prostrikal potaky a srovnal floyda,s tim asi chvilku jeste budu laborovat.Ale stejne by me zajimalo,jestli se da nejak vypatrat,co se na to davaly za tremola,krky a tak.Na netu jsem videl tolik ruznych(ale opravdu ruznych!!!) petsetsedmdesatek,ze uz v tom mam slusny gulas :)
krasty

Příspěvek od krasty »

Pětistovky se vyrábí už od konce 80. let, takže je mnoho modifikací, měl jsem 3 a každá trochu jiná. Pokud víš rok výroby, koukni se jednoduše do odkazu, tam jsou všechny katalogy včetně tehdejších popisů.

http://www.ibanez.co.jp/anniversary/
Stanley Glazoff

Jo,bomba,diky :) Konkretne ten co me zajima,z roku 2002,jsem i mel,a je tam tak jak ji mam,EXRBF,to zrejme bude barva.Ale take jsem koukal ze uz v ty dobe nejaky rady byly oznacene jako prestige :P Nez vsechno zdrazili a udelali prestige ze vseho co zustalo v Japonsku :oops: A na co tam mam na krku ten tchori pruh?Mely ho straty s celojavorovym krkem,zezadu se davala vystuz,ale ja mam hmatnik z palisandru,tudiz vystuz by se dala vlozit normalne zezhora.Taky ty starsi RG ten pruh nemely :shock:
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Stanley Glazoff píše:Jo,bomba,diky :) Konkretne ten co me zajima,z roku 2002,jsem i mel,a je tam tak jak ji mam,EXRBF,to zrejme bude barva.Ale take jsem koukal ze uz v ty dobe nejaky rady byly oznacene jako prestige :P Nez vsechno zdrazili a udelali prestige ze vseho co zustalo v Japonsku :oops: A na co tam mam na krku ten tchori pruh?Mely ho straty s celojavorovym krkem,zezadu se davala vystuz,ale ja mam hmatnik z palisandru,tudiz vystuz by se dala vlozit normalne zezhora.Taky ty starsi RG ten pruh nemely :shock:

Ten zadní pruh z bubingy byl kvůli lepší stabilitě krku. Některé dřívější krky bez ní rády praskaly nebo se spíš "warpovaly". Pokud se pletu, tak mne prosím opravte, ale pokud je tenčí dřevo a Super Wizardy jsou snad nejtenčím (17 mm 1. pražec -19 mm 12. pražec) sériově vyráběným krkem, tak ty krky prostě nebyly tak stabilní.

Dál se také muselo dávat pozor na utahování zámků u nuláku,protože šrouby byly na zadní straně krku. To je ale maličko OT.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

mazzi píše:Snad všechny vyráběný Ibanezy jsou v této Wikipedii http://ibanez.wikia.com/wiki/RG570. Před časem jsem koupil trošku raritnější RG 570, namísto běžného lipového těla mám olši s javorovým topem. Jinak je to standardní RG 570 z roku 1995 = jednokusý javorový krk, palisandrový hmatník, Lo-Pro Edge kobylka, tovární snímače V7 S1 V8, barva Amber, zlatý hardware, Japan, kufr http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... =214&now=7. Za tohle všechno jsem zaplatil 9 500 Kč (kdybych víc tlačil na cenu, možná bych pořídil ještě levněji).

S kytarou jsem maximálně spokojený, ladění drží, jen snímače mi moc nesedí a chci je vyměnit. Akorát má kytara málo hluboké otvory a ne každý snímač se vejde mezi dno otvoru a struny. Třeba na EMG můžu rovnou zapomenout, struny leží přes snímače. DiMarzio X2N a Seymour Duncan SH-13 jsou taky hodně vysoký a nevejdou se :(

V dnešní době, kdy lidi moc nekupují, bych zkusil na prodávajího zatlačit (jestli jsou to ty, co visí už pěkně dlouho na bazaru), řekněme na 10 - 11 000 maximálně.
Gratuluju,
na tuhle jsem na bazoči koukal a měl ji tam člověk za 12 000 bez kufru. Byl Ze Zlína. možná bych ji bral, vidět tam v nabídce i ten kufr.:)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Stanley Glazoff

Jak na zadni strane? :o Srouby tam byvaji,pokud nultak neni nalepeny,tak je prisroubovany,ale zamky se sroubuji porad zezhora,ne? :o Jinak za bubingu dik,v tom katalogu o tom snad ani nepisou :)
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Stanley Glazoff píše:Jak na zadni strane? :o Srouby tam byvaji,pokud nultak neni nalepeny,tak je prisroubovany,ale zamky se sroubuji porad zezhora,ne? :o Jinak za bubingu dik,v tom katalogu o tom snad ani nepisou :)
Eee, Nevim jak teď, ale dříve Ibanez používal zadní stranu krku pro přišroubování a utáhnutí nultého pražce (zámků). Jako nulťák beru ten samotný plech, na kterém jsou samotné 3,4 zámky - podle počtu strun. Možná je moje terminologie nepřesná, ale snad jsem to teď napsal srozumitelně.:)
Stanley Glazoff

Tak to jo,tohle jsem mel na mysli.Jenze na ty srouby snad ani nemusim sahat,takze zadne poskozeni nehrozi,ne? :) Leda ze bych chtel ten nulak odsroubovat :) A take snad srouby skrz jsou lepsi,nez to jen priplacnout zezhora,pokud se pletu,tak opravte.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Stanley Glazoff píše:Tak to jo,tohle jsem mel na mysli.Jenze na ty srouby snad ani nemusim sahat,takze zadne poskozeni nehrozi,ne? :) Leda ze bych chtel ten nulak odsroubovat :) A take snad srouby skrz jsou lepsi,nez to jen priplacnout zezhora,pokud se pletu,tak opravte.
Když jsou díry dobře navrtány, tak je podle mě relativně jedno jestli jsou nahoře nebo dole. Občas se stane ale, že je díra buď větší, nebo šroubky o něco menší a nulťák klouže a "cvaká". Pokud se ti nerozjíždí nultý pražec při bendování a drží pevně, tak bych ty šrouby nechal být a nic s nimi nedělal, pokud se bojíš, aby sis to nepovolil nebo naopak moc neutáhl a nepraskl krk.Na to bacha. :)
Stanley Glazoff

Tak ja sice taham obcas i o dva a pul tonu,ale ze bych tim strhnul i prisroubovany nulak,to se mi jeste fakt nestalo :D Tak hlavne si myslim,ze kdyz ma holka pres deset let za sebou,tak pripadne chyby bud nebyly,nebo uz je vyresil predchozi majitel :)A proc bych vubec se nekdo vrtal v nulaku,kdyz funguje? :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“