Vypadávání strun z Floyd rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Igimas

Vypadávání strun z Floyd rose

Příspěvek od Igimas »

Nedávno jsem si dával seřizovat kytaru k jednomu nejmenovanému kytarářovi, měl jsem na kytaře mimojiné ztrhlé závity pro ladění oktáv, tak mi řekl, že nejlepší bude vyměnit celé dvojzvratné tremolo, tak jsem souhlasil. Místo původního Schallera co tam byl, tam koupil nějakou no name, ale říkal jsem si, že tomu rozumí, tak to asi stačí, navíc jsem ji stejně chtěl jednozvratně zablokovat. No ale doma jsem zjistil, že se kytara pořád rozlaďuje a při větším vytažení(bendu) strun mi struna vypadla z kamenu, když se mi to stalo u všech 3 nejvyšších strun, tak jsem za ním zajel znova ať s tím něco udělá, chvíli se to zdálo dobré, ale nakonec zase struny vypadávají. Tak teď nevím jestli koupit kvalitní kobylku, nebo myslíte, že bude stačit když strunám neodstřihnu tu kuličku na konci, ale vydělám ten kámen a struna bude provlečená skrz to tremolo a držet bude za ten kámen. U jedné struny jsem to tak už měl chvilku a dalo se to, ale nevím jestli nebude dělat problémy, když budu používat páku. Díky
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypadávání strun z Floyd rose

Příspěvek od bubucci »

to chce pořádně nasadit, jinak to stojí vždycky za ho*no :D

Třeba já kuličku neodstříhávám, ale nehám ji s pár závity na mechanice. Pokud by jsi ji chtěl dát skrz kobylku, tak se podívej, jestli to vůbec jde /např. jako u Ibanez Edge Zero/. Pokud ne, tak to tam chce mít co nejvíc struny a pokud možno ji mít uprostřed ať se ten kámen správně opře.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

a není možné, že místo, kde je kámen, tak je mastné? Já to u floyda měl, buď byl problém na konci struny, která mohla mít na sobě mastnotu nebo v tom místě, kde je kámen je to mastné.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Mně to přijde jako málo utáhlý kámen u sedla. Při pull upu whammy baru to tak může vypadnout. Docela se divim, že ten Schaller měl špatný oktávy... Jseš si jistý, že byly špatné? Aby ten kytarář nehrál šméčka, Schallera si nenechal pro sebe nebo známého... Starší originály Schaller drží skoro jako nové dodnes... Třeba z 80. let. Paradoxně jsou mnohem lepší, než co Schaller produkuje dnes...
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Igimas

Příspěvek od Igimas »

No nakonec jsem to vyřešil tak jak jsem psal, že jsem na strunách nechal kuličku. Nevím který kámen myslíš, ten co tam drží tu strunu? Ten jsem právě utahoval a pořád to vypadávalo, málo jsem to neutahoval určitě, protože jak píšu, nakonec jsem jeden ten závit i dokonce ztrhl, jak moc jsem to utahoval. Ne ten schaller mám doma, ono by se daly zvětšit díry na tom schallerovi pro uchycení celé té součástky co drží strunu, ale to říkal, že není moc dlouhodobé řešení... nevím možná si teď říkám, že by to bylo lepší řešení, ale tak zatím to takhle relativně funguje dobře.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

jj, taky řešení. buď tam nechat kuličku a nechat jí dole pod kamenem, pak bacha při dolaďování aby se tam nekousla a nebo jsem někde viděl foto kde byl normálně na tom dotahovacim šroubu uzel i s kuličkou a struna dolů skrz kámen.
Estetický to teda moc nebylo, ale to se dřív zlomí kytara než by tohle povolilo :twisted:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Koukni sem post366378.html?hilit=Schaller#p366378
Vrátil bych tam Schallera. Dá se přidat ta matička, nebo nejlépe ocelový plech se všema šesti dírama na 6 kamenů. Jinak je to staré tremolo v pořádku?
Ibanez radí těsně ustřihnout kuličku, ale nechat tam tu omotanou část. Teď mám na jedné kytaře ztracené 2 kamínky, tak tam dávám strunu s kuličkou, a přitáhnu lehce přímo šroubem.

Případně bych měl zájem o koupit Schallera na díly. Mám tu jednoho rozdrbaného a jednoho bez kamenů.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“