Zdravim
jedná se o koupi mojí první elektrické kytary- již jsem jich sice pár v ruce držel ale nikdy ne svoji vlastní, na akustiku hraji již pěkně ddlouho asi 8 let a docela cítím potřebu po změně
možná bych si tohle moh odpustit , ale tak před patnácti lety sem znal kytaristu který se nechal ukecat že jeho studio Gibson je z překližky , a on se ho pak levne zbavil protože když do nej rypnul tak to drevo se nejak podobalo překližke , samozřejmne nekde pod krytem rypnul hold to byla jiná doba bez internetu
btw. gibson je gibson vždy . když ho má v ruce profík , zná jeho cenu . tak smlouvej !!!
hele levny gibsony muzou bejt jaky chtej, ale z preklizky fakt nejsou a nikdy nebyly to, ze se nekdo zbavi kytary jen proto ze mu o ni nekdo neco nakeca, to ani nekomentuju
to byla taková doba , paranoja s překližek . mne se to taky nezdálo
edit : ješte pomimo , ja vzhledem i k mým malým financím a skušenostem s kytarami s druhé ruky už bych šel do novýho faded alebo studio , trochu čekáni na výší ceny ale miluju pocit že když kupuju gibsna tak zan platím full cenu a je to jenom mý odjakživa. Tak to mám i v plánu udelati
.. i když se múžou povalovat doma rúzne kytary, že jo !
Mám tuhle kytaru jako goldtop a jsem s ní nesmírně spokojený. Je to hrozně příjemný nástroj, na LP výborně pohodlný díky tenkému krku a odlehčené vydlabané váze. K P90 se charakterem i vydlabané tělo hodí. Řeči, že je to šmelo nejsou na místě - lidi, který automaticky u Gibsona očekávají váhu a zvuk alá starý standart nebo custom moc nechápou zaměření takových levnějších kytar.)
díky tomu hraje krásně akusticky na sucho a čerstvý cinkavý zvuk má i při zapojení. Stala se hned kytarou, kterou chytnu nejčastěji a hraji si na ní jen tak, ideální na cvičení.
Samozřejmě má své mouchy jako tenký křehký lak který velice rychle sjíždí (nevhodné pro hráče hýčkající si svůj nástroj a toužící stále po vzhledu "jako nový") dřevo je kvůli rychlejšímu procesu sušení také měkčí, než na echtových drahých Gibsonech (překližka to ale fakt není)
Ta cena je ovšem podezřelá velice, pár Tribute 60s se už na bazaru objevilo za cenu kolem 15t (nová stojí cca 18 a víc, než rok a půl u nás být asi nemůže)
buď je v tom nějaký háček nebo prodávající hodně spěchá nebo je to tím, že dost lidí tuhle barvu může považovat za opravdu ošklivou (k té skupině lidí patřím i já:D).
rozhodně stojí za zvážení, pokud je kytárka v pohodě a je to dobrý kus, neváhal bych. Rozhodně však doporučuju se na to podívat s někým, kdo to dokáže pořádně zhodnotit, abys vážně nekoupil šmejd - kvalitativní rozdíly u levných gibsonů jsou markantní.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Mám tuhle kytaru v medovém burstu a pro mě je zcela ideální, jelikož na ní hraji skoro stejný repertoár jako Les Paul. Byl jsem ji vybrat u Thomanna a překvapilo mě, že hrají skoro všechny a řemeslné zpracování bylo bez chyby, znatelná změna proti levným Gibsonům v českých obchodech.