Zpěv - grunge
Pravidla fóra
Zpěv - grunge
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Kam se kouknu, tam vidím akorát příspěvky, že musíte zpívat čiště, žádný falešný tóny atd.. ale co když přichází na téma zpěv ve stylu grunge nebo i punk? Myslím si, že dvakrát čiště nezpívají a o to hlavně jde, jde tam o chraplák a o melodii, né aby tóny byly všechny čisté. Dám příklad, taková Courtney Love, zbožnuju ji, její zpěv hlavně, nemám zas takovej sluch ale i tak si myslim že zpívá tak jak prostě chce a přes to to zní skvěle i když to čistě není, myslím si že tam jde hlavně asi o barvu hlasu a hraní si s nim na úrovni podle sebe ne podle ostatních a už vůbec ne podle pravidel. Co si o tom myslíte? Hlavně by mě zajímal teda ten názor na Courtney.
Re: Zpěv - grunge
Určitě jde o barvu hlasu. Třeba na punk podle mě lidi vůbec nemusí umět zpívat, stačí když to člověk podá tak, jak to podá.. A grunge mi nepříde zas výslovně falešný- je jiný, to jo, ale falešný se mi nezdá, třeba tak, jako punk.. Na grunge člověk potřebuje tu správnou barvu hlasu, aby to znělo tak super. Courtney je dobrá, ale osobně mám radši Kurta