Koupě nových snímačů
Pravidla fóra
Koupě nových snímačů
Zdravím, potřebuji radu.
Mám v plánu si koupit novou kytaru, ESP-LTD MH330 FR (nový model pro 2013) http://espguitars.com/guitars/ltd-guita ... 0fmfr.html s tím že bych si k ní přikoupil nový snímače. Přemýšlel jsem o Duncanech (SH-4 a SH6).
1. Má to vůbec u týhle kytary smysl?
2. Potřebuji nějakou radu, jak si mám vybrat konkrétní model, když se to vlastně nedá pořádně vyskoušet.
Celkově by to vyšlo asi tak na 14 000,- což ještě jde vzhledem k tomu že vyšší model MH stojí kolem 17 000.
Mám v plánu si koupit novou kytaru, ESP-LTD MH330 FR (nový model pro 2013) http://espguitars.com/guitars/ltd-guita ... 0fmfr.html s tím že bych si k ní přikoupil nový snímače. Přemýšlel jsem o Duncanech (SH-4 a SH6).
1. Má to vůbec u týhle kytary smysl?
2. Potřebuji nějakou radu, jak si mám vybrat konkrétní model, když se to vlastně nedá pořádně vyskoušet.
Celkově by to vyšlo asi tak na 14 000,- což ještě jde vzhledem k tomu že vyšší model MH stojí kolem 17 000.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Koupě nových snímačů
1. Má.
2. Musíš holt zkoušet, snímače jsou alchymie.
2. Musíš holt zkoušet, snímače jsou alchymie.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za odpověď Nero, šlo mi i o to jak to mám vyzkoušet, protože, kdybych náhodou něco koupil a nehodilo by se mi to, tak to už vrátit asi nemůžu a v prodejně mě taky asi nedovolej si snímač přidělat ke kytaře.
znám 2 způsoby jak zkoušet snímače. 1. kup na bazaru naletuj a když se ti nebude líbit tak ho zase prodej. 2. jed do thomanna tam maj kytaru v který se daj vyměnovat snímače jen nacvaknutím a dokonce i aktivní.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
- Nero
- Rádce
lodyha píše:kup na bazaru naletuj a když se ti nebude líbit tak ho zase prodej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, díky.
A co je teda lepší (teď je to spíš směřováno ke znalcům ESP) koupit si tu MH 330 FR, která bude stát okolo 9 000 + si přikoupit ty Duncany což by nakonec vyšlo asi na 14 000. Nebo si rovnou koupit ten dražší model MH 350 FR kterej stojí ale asi 18 000. Nevim pořádně jakej v nich je rozdíl (jen asi v konstrukci krku).
Brzo si je půjdu obě vyzkoušet do shopu, ale rád bych ještě před tím o nich něco věděl.
A co je teda lepší (teď je to spíš směřováno ke znalcům ESP) koupit si tu MH 330 FR, která bude stát okolo 9 000 + si přikoupit ty Duncany což by nakonec vyšlo asi na 14 000. Nebo si rovnou koupit ten dražší model MH 350 FR kterej stojí ale asi 18 000. Nevim pořádně jakej v nich je rozdíl (jen asi v konstrukci krku).
Brzo si je půjdu obě vyzkoušet do shopu, ale rád bych ještě před tím o nich něco věděl.
- Nero
- Rádce
Jestli koukám dobře, tak ta 350 krom průchozího krku má hlavně aktivní snímače. Takže je otázka, co přesně chceš za zvuk.
PetrPeter 1975 - 2008
Mezi aktivníma a pasivníma je taky rozdíl ve zvuku? Bože to je věda, horší než matika. 
Ale jak jsem teď koukal na stránky, tak obě mají aktivní jen 350 má EMG a 330 nějaký obyčejný ESP a jinak všechny parametry maj taky stejný (kromě vrchní části těla, ale to je jen spíš design, protože je to oboje z javoru). A co se týče toho krku tak u průchozího je asi větší sustain.
Prostě nevim celkově je výběr kytary dost věda a to jsem se ještě nedostal k stacku.
Ale jak jsem teď koukal na stránky, tak obě mají aktivní jen 350 má EMG a 330 nějaký obyčejný ESP a jinak všechny parametry maj taky stejný (kromě vrchní části těla, ale to je jen spíš design, protože je to oboje z javoru). A co se týče toho krku tak u průchozího je asi větší sustain.
Prostě nevim celkově je výběr kytary dost věda a to jsem se ještě nedostal k stacku.
To nemusí být vypovídající. Dejme tomu, že hledáš tenký zvuk, ta kytara má hodně basů a ty jen na základě posuzování typově jiné kytary odsoudíš snímač.lodyha píše:2. jed do thomanna tam maj kytaru v který se daj vyměnovat snímače jen nacvaknutím a dokonce i aktivní.
Rozdíl ve zvuku je velmi znatelný. Takhle ti nic nemůžeme doporučit, protože nevíme, co na ni chceš hrát.Domino627 píše:Mezi aktivníma a pasivníma je taky rozdíl ve zvuku? Bože to je věda, horší než matika.
- Nero
- Rádce
Ano, 330 má v základu aktivy, ale ty celou dobu píšeš, že tam dáš pasivní Duncany... O rozdílech je tu mnohé napsáno...Domino627 píše:Mezi aktivníma a pasivníma je taky rozdíl ve zvuku? Bože to je věda, horší než matika.
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... t7031.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... tivn%C3%AD
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... y%20pasivy
PetrPeter 1975 - 2008
Jo promiň už jsem si to přečetl.
Všem díky za rady, a protože jsem nerozhodnej člověk a mám dost času, než si kytaru budu kupovat, tak si probírám všechny alternativy a měl bych teda ještě jednu otázku.
Teď sem v nějakým příspěvku čet, že si někdo chce udělat kytaru podobnou tomu LTD u kytaráře. To už mě taky napadlo a mám to do budoucna v plánu pokud se budu hraní nějak konkretně věnovat, ale to by bylo přímo u ESP.
Takže myslíte, že by mi někdo udělal podobnou kytaru akorát s jiným finishem a jinejma snímačema, ale aby vypadal stejně. A jak je to s cenou, vím, že třeba u ESP se signature modely pohybujou kolem 60 000 a vejš, ale zajímalo by mě jestli by to byl nějakej kytarář schopnej udělat tak do 20 000.
Možná je to divná otázka, ale o týhle variantě ještě nic nevim, takže proto se ptám právě tady.
Teď sem v nějakým příspěvku čet, že si někdo chce udělat kytaru podobnou tomu LTD u kytaráře. To už mě taky napadlo a mám to do budoucna v plánu pokud se budu hraní nějak konkretně věnovat, ale to by bylo přímo u ESP.
Takže myslíte, že by mi někdo udělal podobnou kytaru akorát s jiným finishem a jinejma snímačema, ale aby vypadal stejně. A jak je to s cenou, vím, že třeba u ESP se signature modely pohybujou kolem 60 000 a vejš, ale zajímalo by mě jestli by to byl nějakej kytarář schopnej udělat tak do 20 000.
Možná je to divná otázka, ale o týhle variantě ještě nic nevim, takže proto se ptám právě tady.
- Nero
- Rádce
První poznámka, co k tomu mám, je, že je blbost myslet na zakázkovou custom kytaru, když evidentně nevíš, co chceš a nemáš moc zkušeností.
Druhak - za 20 000 postavit nástroj, co se bude kvalitativně rovnat signature modelům ESP tohohle typu, podle mě možné není. Spočítej si jen to, kolik stojí HW, že potřebuješ hezký kousek mahagonu na tělo a na krk + javorový top. A vedle toho práce kytaráře. U kytarářů první třídy ti na 20k začínají nejlevnější verze kytar podobných parametrů.
Představa, že by ti to jentak udělali u ESP, to je ještě větší utopie...
Navíc je zbytečnost si dělat signaturu, když to je přesně to samé, cosi můžeš koupit v rámci sériové výroby.
Druhak - za 20 000 postavit nástroj, co se bude kvalitativně rovnat signature modelům ESP tohohle typu, podle mě možné není. Spočítej si jen to, kolik stojí HW, že potřebuješ hezký kousek mahagonu na tělo a na krk + javorový top. A vedle toho práce kytaráře. U kytarářů první třídy ti na 20k začínají nejlevnější verze kytar podobných parametrů.
Představa, že by ti to jentak udělali u ESP, to je ještě větší utopie...
Navíc je zbytečnost si dělat signaturu, když to je přesně to samé, cosi můžeš koupit v rámci sériové výroby.
PetrPeter 1975 - 2008
Jo díky, právě to jsem potřeboval vědět a jak jsem psal probírám všechny alternativy, takže mě to jen zajímalo. Taky mě to přišlo jako blbost, ale když jsem na tom narazil na webu, tak jsem se musel zeptat. A samozřejmě jsem to s tím customem od ESP nemyslel hned, jen kdybych se tím náhodou někdy živil, tak bych do toho šel. Je to takovej můj sen.
- Nero
- Rádce
99 % z nás stejně dojde k tomu, že svůj vysněný nástroj najde v sériové výrobě. Nabídka je široká a to své si tam najde opravdu skoro každý. Cenově to vyjde lépe a hlavně nekoupíš zajíce v pytli.
PetrPeter 1975 - 2008
Kamarád mi doporučil kytaráře, který mu staví kytaru. Když jsem se s ním domlouval na ceně, dostali jsme se na cenovou hladinu seriové výroby Ibanez (kolem 20). V tomto případě mi připadá lepší stavěná kytara, jejíž vlastnosti nenabízí žádná seriová výroba, a která má navíc špičkový hardware a osobní přístup. Zajíc v pytli to může, ale nemusí být.Nero píše:99 % z nás stejně dojde k tomu, že svůj vysněný nástroj najde v sériové výrobě. Nabídka je široká a to své si tam najde opravdu skoro každý. Cenově to vyjde lépe a hlavně nekoupíš zajíce v pytli.
- Nero
- Rádce
To je ten klíčový bod. Myslím, že to většina lidí nutně nepotřebuje a vystačí si s tím, co je...klobasnik píše:stavěná kytara, jejíž vlastnosti nenabízí žádná seriová výroba
PetrPeter 1975 - 2008
Tady půjde i o styl hudby a hraní, babrám se s vícestrunnými modely. Je tam problém s tloušťkou strun, proto je pro některá ladění vhodná delší menzura, než je standartní baritonová (686 mm). Případně fanned fret systém. Raději si nechám udělat kytaru na zakázku, která je cenově srovnatelná se seriovou, a má takové vychytávky, tedy menzuru, snímače, hardware a neméně důležitý vzhled dle mého gusta. Takový vícestrunný model v seriové nenajdu. Byla by to cesta kompromisu, případného zásahu do kytary.Nero píše:To je ten klíčový bod. Myslím, že to většina lidí nutně nepotřebuje a vystačí si s tím, co je...klobasnik píše:stavěná kytara, jejíž vlastnosti nenabízí žádná seriová výroba