Mixáček pro odposlech
Pravidla fóra
Mixáček pro odposlech
Zdarec, prosím máte někdo zkušenosti s nějakým zařízením pro odposlech kapely do sluchátek do kterýho by šel připojit i metronom? Vím že nějaký takový mixy existují, ale prosím poraďte Díky
Re: Mixáček pro odposlech
ja mam tieto dva xenyx 502 a xenyx 302 usb ked chceš pripojenie k PC funguje ako zvukova karta a vyraba sa aj 502 802 1002 s USB

ale odporučil by som ti tento xenyxQX1202 alebo qx1002 ale ta desina je len o malo lacnejšia
kôli kompresorom a reverbom FX - to je pre nahravanie a live produkciu vyborne ,
http://www.behringer.com/EN/Products/QX1202USB.aspx

ale odporučil by som ti tento xenyxQX1202 alebo qx1002 ale ta desina je len o malo lacnejšia
kôli kompresorom a reverbom FX - to je pre nahravanie a live produkciu vyborne ,
http://www.behringer.com/EN/Products/QX1202USB.aspx

forum pro komplexní hráče
Z těch nejlevnějších se mi naprosto osvědčil MA400 od Behringera.
Jinak můžeš v podstatě použít jakýkoliv malý mix. S cenou se vejdeš do 2K.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
ale ked daš asi raz tolko tj 46 eur máš xenyx 302 USB aj zvukovu kartu a hned si možeš nahravať kvalitne do pc , mikrofonny vstup a podobne .. stači sa rozhodnuť či to stoji za investicizzbar píše:Z těch nejlevnějších se mi naprosto osvědčil MA400 od Behringera.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
drmejla se ale ptá jen na řešení pro live odposlech. Už si tu jednou svůj názor napsal, nemusíš ho vnucovat po každém postu od jiného uživatele.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nevnucuju ja ho prodávam za 20 eur a kupuju ten qx1202 za 115 eur , moje skusenosti ponukamNero píše:drmejla se ale ptá jen na řešení pro live odposlech. Už si tu jednou svůj názor napsal, nemusíš ho vnucovat po každém postu od jiného uživatele.
Díky Nero.
Skutečně jsem odpovídal jen na položenou otázku.
Jinak - z vlastní zkušenosti, ten MA400 strčíš do kapsy, nebo si uděláš sponu za řemen... Chci říct, že je velmi skladný a při tom všem nádobíčku, které musíme roztahovat to není zanedbatelná vlastnost.
Jinak samozřejmě, pokud by tazatel chtěl využít další funkce klasického mixu tak jsou tu další možnosti...
Akorát já osobně bych se poohlížel po jiné značce. Od Behringera ten MA400, nebo nějaké Di-boxy - budiž. Jinak bych nebral nic. Allen&Heat, Soundcraft, Mackie, Yamaha, Tapco.... Po těchto značkách bych se poohlížel. A klidně i po bazarech.
Nedívím se jazzymovi, že se chce Behringera zbavit.
Skutečně jsem odpovídal jen na položenou otázku.
Jinak - z vlastní zkušenosti, ten MA400 strčíš do kapsy, nebo si uděláš sponu za řemen... Chci říct, že je velmi skladný a při tom všem nádobíčku, které musíme roztahovat to není zanedbatelná vlastnost.
Jinak samozřejmě, pokud by tazatel chtěl využít další funkce klasického mixu tak jsou tu další možnosti...
Akorát já osobně bych se poohlížel po jiné značce. Od Behringera ten MA400, nebo nějaké Di-boxy - budiž. Jinak bych nebral nic. Allen&Heat, Soundcraft, Mackie, Yamaha, Tapco.... Po těchto značkách bych se poohlížel. A klidně i po bazarech.
a spousta No name...
a spousta No name...
počul som nazory že behringer veci sa najčastejšie vyskytuju v servisoch ale bude to asi tým , že sa najčastejšie vyskytuju v predajných číslach ..zzbar píše:. Jinak bych nebral nic. Allen&Heat, Soundcraft, Mackie, Yamaha, Tapco.... Po těchto značkách bych se poohlížel. A klidně i po bazarech.
ja sa divim že si odporučal Soundcraft edit : (pardon soudking som myslel ja) , už som sa raz na jednom fore o tomto pohadal a boli to ludia čo počuli z tretieho ucha, že kvalita behringera je nafigu , s prepáčením to by tá firma skrachovala a nie prosperovala
Naposledy upravil(a) jazzym dne 17.02.2013 16:10, celkem upraveno 1 x.
Buď jsem tupoun, nebo co, ale já ti nerozumím ani slovo. A není to slovenským jazykem.jazzym píše:ja sa divim že si odporučal Soundcraft edit : (pardon king som myslel ja) , už som sa raz na jednom fore o tomto pohada a boli to ludia čo počuli s tretieho ucha že kvalita behringa je nahouby , s prepáčením to by tá firma skrachovala a nie prosperovala
a spousta No name...
a spousta No name...
zzbar :ty nemusíš , ale skus si vyndat kolík ze zadnice , asi posloucháš a přemýšlíš cez ten otvor
Jazzyme nechápu Tvoje chování. Třeba to jen děláš, protože jsi schvaný za určitou anonymitu.
Nepotřebuješ nějak pomoci?
Nepotřebuješ nějak pomoci?
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Basspetr: vidím, že moderátoři už mu pomohli
. Jinak díky.
a spousta No name...
a spousta No name...
Díky za typy, potřebuju fakt jenom slyšet basu a kytaru a ktomu aby mi tam tikal můj metronom, žádné další funkce nepotřebuji, ba naopak čím menší jednodušší tím lépe...
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
náhodou ja ten Behringer mám , teda 1202 fx a mne slúži v pohode a stalo sa mi aj na drahých veciach že sa skoro nové pokazili alebo neboli celkom OK , myslím že Behringer je v niečom bezkonkurenčný spolu s inými značkami a netreba zabúdat na http://svetelektro.com/Forum/kurvitko-t6458.html 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Já používám tenhle:
nevím co to je zač, na krabici je jen MC6002, ale k mým účelům sluchátkového odposlechu ze zvukařova AUXu + k tomu dle potřeby můj klik ( a ve zkušebně zase přehrávač s nahrávkami) to stačí dokonale
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Konipas
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mohl byste mi prosím někdo vysvětlit, jak takový odposlech přes mix funguje? Kdysi mi to někdo říkal, že to používá, že si může na mixu během koncertu nakrucovat hlasitost jednotlivých nástrojů a tak. ptal jsem se jednoho známého, co ve volném čae občas zvučí, ale nevěděl si rady, jak by to mohlo fungovat, jak by to zapojil a tak. Hrozně se mi ale líbí to, že si s tím člověk může hrát během koncertu nezávisle na zvukaři s hlasitostním poměrem všech nástrojů a tak, tudíž má možnost nakroutit si to opravdu úplně přesně, jak potřebuje.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Kolego KONIPASi, tak jak to popisuješ to sice jde, ale je to technicky (i finančně) hodně náročné a praxi takřka nerealizovatelné.
V praxi můžeš maximálně spoléhat na jeden vlastní AUX (nezávislá odposlechová sběrnice) ve zvukařově pultu. Ten ti tam pošle o co si řekneš a jak co potřebuješ hlasitě...... svým pultíkem si pak můžeš maximálně korigovat hlasitost či korekce signálu jako celku, případně si přimixovávat klik, atd....
Ten kdo ti říkal že to co popisuješ funguje v české praxi regionálních kapel, ti buď kecal, a nebo je to světová mega hvězda která hraje na stadionech a kde se s technikou můžou chystat třeba celý den před koncertem a neřeší náklady.
V praxi můžeš maximálně spoléhat na jeden vlastní AUX (nezávislá odposlechová sběrnice) ve zvukařově pultu. Ten ti tam pošle o co si řekneš a jak co potřebuješ hlasitě...... svým pultíkem si pak můžeš maximálně korigovat hlasitost či korekce signálu jako celku, případně si přimixovávat klik, atd....
Ten kdo ti říkal že to co popisuješ funguje v české praxi regionálních kapel, ti buď kecal, a nebo je to světová mega hvězda která hraje na stadionech a kde se s technikou můžou chystat třeba celý den před koncertem a neřeší náklady.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Na to, abys mohl mít u sebe malý mix, kterým si budeš míchat poměry sám, musí být zvukař vybaven adekvátním mixem s příslušným počtem auxů (výstupů pro odpeslechy).
Běžný počet pro klasický bigbít okresního formátu je 3 až 4. Dva (nebo 3) dopředu a jeden k bubeníkovi. Abys mohl míchat poměry jak potřebuješ, musel by mít mix dalších cca 5 auxů (dle početnosti vaší kapely).Zvukař by ti tam musel poslat od každého trochu a ty by sis pak došteloval "drobné".
Takže je to spíše odvislé od vybavení zvukaře. Větší počet auxů mají digitály a dražší analogy.
Běžně se bubeníkovy posílá 1. aux. Dělám to tak taky. Kolegovi, co sedí za mixem řeknu, kolik čeho chci a sám si to akorát doladím na hlasitosti. Nevidím v tom žádný problém.
Existuje ještě zařízení pro takový monitoring, jaký máš na mysli, ale je to příliš nákladné.
Jinak na větších akcích se využívá monitorový mix , u kterého sedí zvukař.
Je to trochu složitější, než se asi zdá.
Běžný počet pro klasický bigbít okresního formátu je 3 až 4. Dva (nebo 3) dopředu a jeden k bubeníkovi. Abys mohl míchat poměry jak potřebuješ, musel by mít mix dalších cca 5 auxů (dle početnosti vaší kapely).Zvukař by ti tam musel poslat od každého trochu a ty by sis pak došteloval "drobné".
Takže je to spíše odvislé od vybavení zvukaře. Větší počet auxů mají digitály a dražší analogy.
Běžně se bubeníkovy posílá 1. aux. Dělám to tak taky. Kolegovi, co sedí za mixem řeknu, kolik čeho chci a sám si to akorát doladím na hlasitosti. Nevidím v tom žádný problém.
Existuje ještě zařízení pro takový monitoring, jaký máš na mysli, ale je to příliš nákladné.
Jinak na větších akcích se využívá monitorový mix , u kterého sedí zvukař.
Je to trochu složitější, než se asi zdá.
a spousta No name...
a spousta No name...
Monča byla rychlejší, páč jsem se na chvíli zastavil nevěříce vlastním očím, kdo že to na Slavíkovi zpívá. Velká prd.l s kšiltem... A ona to Farna.
pardon za OT.
a spousta No name...
a spousta No name...
- Konipas
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
- Kontaktovat uživatele:
Kolega hrál kdysi v symphonic metalové kapele a opravdu to tak používal, i když rozhodně můžu říct, že zvuková zkouška zabrala o něco více času, než je běžné. Dělal to kvůli tomu, aby měl správný poměr nástrojů se samply, ve kterých měl metronom a které tím pádem musel dobře slyšet. říkal mi, že má v plánu dělat to nějak přes notebook a pouštět odposlech celé kapele de uší, což už mi připadá trochu šílený