Akustická izolace podlahy v paneláku

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
vojtechkrupicka

Akustická izolace podlahy v paneláku

Příspěvek od vojtechkrupicka »

ahoj, prosim vás potřeboval bych poradit. sousedi si zase stěžujou, že jim vadí moje hraní. stěžujou si sousedi o tři patra pod náma. že prej slyšej pravidlený rány, což bude asi kopák. pomohlo by když bych dal pod bicí nějakou izolaci nebo to nemá smysl? jen nevím jestli slyšej dupání a nebo to jak beater mlátí do basovýho padu.
nevěděli byste někdo o nějakým osvěčenym materiálu co by mi pomoh?

Díky moc. Vojta
mskvr

Re: izolace podlahy v paneláku

Příspěvek od mskvr »

Jediný, co mě napadá, co nepřenáší tolik vibrací, něco, na bázi opravdu tlustýho koberce, filcu, molitanu apod... Ale zase to nebude poskytovat tak dobrou oporu
vojtechkrupicka

no pod bubnama koberec mám tak 1cm širokej. zase by nemuselo stát tolik když by se pod to koupila nějaká desky od firmy která to provádí, ne? jen nevím kterou. pod ty el. bubny mi stačí tak 2m čtvereční si myslim
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Teď jsem někde četl něco o takovém mini pódiu pro bicí, že se sníží styčná plocha s podlahou.
Tzn třeba dřevěné pódium na šesti nohách, na pódiu koberec, nohy zespoda pobité tlustou gumou a celé to postavené na koberci by mohlo fungovat. (pokud to nebude tak měkké, že by se na tom nedalo hrát vůbec)

Ber to jako nadhození nápadu, sám jsem to nezkoušel, takže nevím, jestli a jak dobře to funguje... Třeba se k tomu někdo vyjádří ještě
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
vojtechkrupicka

to by nemuselo bejt špatný. jen fakt nevím jestli je to dupáním do podlahy nebo tim mlácením beatru do basoýho padu. protože mi fakt nepřijde že bych při hraní šlapal po zemi. když hraju nějaký rychlý tempa tak hraju jenom špičkou a patu jen lehce pokládám tak fakt nevím.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ty amatére (pro ostatní: s Vojtou se známe po Skypu)!! :-D a co jsme ti psal před pár týdny ohledně toho mini pódia vyplněného třeba Rockwoolem nebo Isoverem? Vylepšením o minimalizaci styčné plochy by to mohlo být ještě lepší.... tak nebuď línej, zarob nějaký money a dej se do díla ;-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Četl jsem o extrémní verzi pódia, o kterém píše Moleek: vezme se dřevěná deska, udělají se do ní u díry o průměru 1/3 tenisáku a do těch děr se dají zespoda tenisáky (ty netlakované), nahoru přijde ještě třeba koberec. Počtem tenisáků se seřizuje houpavost.

Přenos vibrací zaručeně omezen, na přenos zvuku vzduchem to samozřejmě nemá vliv...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
vojtechkrupicka

když píšeš zarob nějaký money, tak tim myslíš kolik?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Vojto - za tebe to počítat nebudu ;-) vem si nějaký rozměr, aby ses tam vešel ty i bicí, dej si tloušťku třeba Rockwoolu 100mm a je to - materiál rámu vem MDF desky/lamino, plochu si spočteš - no a pak jen stačí prosurfovat pár e-shopů, zjistit si cenu za matroš a připočíst k tomu pár stovek za práci řemeslníka :-)

P.

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

vojtechkrupicka píše:co třeba toto? http://www.thomann.de/cz/acousti_pro_sp ... 0_grey.htm
to slouží k trošku něčemu jinému. Kup si ten rockwool ( http://www.stavbaonline.cz/rockwool-airrock-nd.html ) zabal ho do pytlů velkých at se z něj nepráší (měj roušku) a vraž ho do nějaké té základní konstrukce jak je popsáno několikrát výše.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Biker_Profesor

Příspěvek od Biker_Profesor »

Ahoj všichni,
jsem tu prvně, na tohle forum jsem narazil, protože hledám řešení stejného problému. Na Internetu jsem našel, že nejúčinnější izolace je praktikábl podložený tenisovými míčky. Máte s tím někdo zkušenost? Vzhledem k sousedově včerejšimu koncertu na topenářský trubky mi asi nezbývá jiná možnost :D Budu rád za jakoukoli radu.
Libor
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

OSB desky 0,5m x 1m, ze spoda přišroubovat takové ty štelovací nohy, co se dávají např. pod kuchyňskou linku.. A máš praktikábl raz dva. Pokud to nebude stačit, tak navrch nějaký tvrdší polyš a no to další desku, nebo třeba plovoucí, co se prodává ve výprodejích někde v Bau... Nebo to potáhni tkaninou za pár kaček. Dá se s tím vyhrát. Trochu kreativity, hoši! :)
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nepomůže vůbec nic. Co neprojde stropem, to projde přes zdi. Budou to jen vyhozené peníze. Na bicí nástroje a perkuse je třeba hrát mimo obydlený prostor. Když jsem před dávnými časy zkoušel s tichým jazzovým triem ( flétna-sax, kytara, kontrabas ) ve sklepě! paneláku, poslouchala nás sousedka až v 7.patře, i když jsem tlumil molitanem a koberci. Při hraní na perkuse byla dohoda, že na konga můžu přes den do 7h, na djembé a brazilské nástroje vůbec. Nízko naladěné bicí nástroje tvoří velký akustický tlak, který absorbční materiály, na rozdíl od výšek hned tak nepohltí.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Biker_Profesor

Příspěvek od Biker_Profesor »

No to jste mě kluci nepotěšili. Zkusit to musím, tak dám pak echo, jak to dopadlo..
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

pimpongáče jsou blbost - líp bude fungovat tenisák, ale i to je blbost - nejde jen o podlahu - jde o zdi i strop... panelák je prakticky monolitická stavba z - pro tuhle chvíli - debilního materiálu... je potřeba se smířit s tím, že panelák je králíkárna, kde se musejí všichni uskromnit tak, že se sami prakticky omezují...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Heej Jensi - o pimpongáčích tu ale řeč nebyla 8) ale jako haluz dobrý...

P.

Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

že už bych v pozdních hodinách ček kraviny??? i ti se může stát... fakt že jo - nevim proč když čtu tenisový, myslim pimpongový - je pravda, že se mi to vždycky pletlo...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nejsem bubeník, ale přepošlu co vím od kámoše, který už roky cvičí v bytě.
Jasná nutnost je mít doma TICHOU cvičební soupravu - to všechno je dávno vyřešené - tiché "bezkorpusové" sady, el. bicí, síťky místo blan, tlumení na činely atpod., je toho dost od různých výrobců.
Fatální dupání, které sousedy o byt níže dohání k šílenství, je samozřejmě také dávno vyřešené, takže na nějaké nevhodné konstrukty s minerálními vatami se vykvajzněte, protože dupání nejsou vibrace kytarového boxu. Z levných samodomo řešení se naprosto nejúčinnější ukázaly už zmíněné desky s tenisáky. Skvělý návod je třeba tady http://vdrums.com/forum/showthread.php? ... g-Platform, ale kamarád má v deskách mnohem víc děr - v šachovnici cca 20 cm od sebe a tenisáky postupně přidával, jak je kupoval, či mu někdo dal staré a také experimentoval s rozmístěním. Nic není 100%-ní, ale tohle moc pomůže.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nesouhlasím s tímto: "...nevhodné konstrukty s minerálními vatami...". Vyznívá to obecně, což samozřejmě nemusí - a já nesouhlasím s tím případným obecným pojetím. Každopádně konstrukce může být nevhodně navržená, to je pravda. Obecně jsou ale minerální vaty pro odhlučnění více než vhodné.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“