Ahoj,
chci si koupit novou elektroakustickou kytaru. Mám starýho Johnsona ale ten dohmat je šílený. Zkoušel jsem ho seštělovat, ale vzhledem k tomu, že už má jednou lepenej krk, tak se s tím nic dělat nedá. Vybírám teď mezi TAKAMINE GD71CE-BSB, EPIPHONE DR-500MCE VS, Epiphone PRO-1. Slyšel jsem, že když má kytara přední desku z masivního smrku, tak zvuk je luxusní a pár let se udrží. Nejvíc mi do oka padla první takamine, ale ted už jsem na vážkách mezi TAKAMINE GD71CE-BSB a EPIPHONE DR-500MCE VS, ale na kytary.cz mají u Epiphona v popisku, že je přední deska z překližky, což mi docela vadí. Na druhou stranu na epiphone.com uvádí smrkový masiv (solid sitka spruce). Navíc u epiphona hmatník líp vypadá, nicméně to zvuk neovlivní. Ten epiphone PRO - 1 asi ne. Je zkrácená kytara nejspíše pro začátečníky. Poprosil bych o radu, kterou kytaru vybrat. Nejdůležitější je pro mě dohmat a zvuk. Dohmat protože jsem minule v obchodě zjistil, že mi to na dobrou kytaru docela jde, ale můj Johnson je spíš už jenom posilovna na prsty.
Díky