POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Francis

Re: POD HD

Příspěvek od Francis »

takže to midi ovládání z PODU bude nezávislý na ovládání zvuků a tak?
Naposledy upravil(a) Francis dne 15.11.2012 17:41, celkem upraveno 1 x.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

jenik.ha píše: Takže mám dvoukánálovou celolampovou hlavu ROCKWELL BIOHAZARD plus bednu 4x12 Rockwell Vintage V30
Ve fs k Rockwellu není nic jinýho, než LEDky a "latched" spínače => jde to napojit celkem bez problémů s MS-4 od Nobelse (třeba na Bugeru se musí trochu jinak). Zmíněné CZ Trasco Msi-4 umí v nevé verzi také už latched a unlatched přepínače, takže také půjde použít.
Ten G-lab by asi taky šel, ale stojí od 119 do 165 Euro (podle zesilovače, ke kterýmu je), takže to je Trasco za 2000 podstatně levnější.
Obrázek
jenik.ha
Bandzone: bandzone.cz/selfdefence

Příspěvek od jenik.ha »

Cybermuff píše:
jenik.ha píše: Takže mám dvoukánálovou celolampovou hlavu ROCKWELL BIOHAZARD plus bednu 4x12 Rockwell Vintage V30
Ve fs k Rockwellu není nic jinýho, než LEDky a "latched" spínače => jde to napojit celkem bez problémů s MS-4 od Nobelse (třeba na Bugeru se musí trochu jinak). Zmíněné CZ Trasco Msi-4 umí v nevé verzi také už latched a unlatched přepínače, takže také půjde použít.
Ten G-lab by asi taky šel, ale stojí od 119 do 165 Euro (podle zesilovače, ke kterýmu je), takže to je Trasco za 2000 podstatně levnější.
Moc díky. Teď jsem s tím hrál naživo a zvuk jen tak dopředu naprosto výbornej. Takže možná ani nebude potřeba toto řešení, ale lepší nastavení HD.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Ještě pro inspiraci.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Tento týden jsem si koupil verzi 500, vzhledem k tomu, že se mi povedlo vytočit pár dobrých zvuků v kombinaci POD XT a impulsy, vědel jsem co dělat s parametry.
Zkoušel jsem Engl Powerball s Hiway reproboxem snímaným Shure 57 do středu, nakopnutý Screamerem a ořezaný Mid Focus ekvalizérem a málem jsem se z toho posral. Je to dokonalá věc pro můj styl hraní, tedy moderní metalový zvuk s možností skvělých čistých a zprasených synthama zvuků.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Hodně přemýšlí,, že si nějaký POD HD pořídím, jen přemýšlím jestli má smysl ten nejdražší HD500, jak jsem tak poslouchal na youtube, tak mi oproti těm nižším přišel zvukově lepší, ale to taky může být samotným nastavením těch co přes to hráli... Chtěl bych ho hlavně pro živé hraní s kapelou, přímo do mixu bez jakýchkoliv dalších krabiček. Někde jsem četl, že by všechny měli mít stejné simulace aparátů i efekty, tak fakt nevím...
Ještě by mě zajímalo jakou má latenci, když se použije jako zvuková karta.
Díky.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Igimas píše:Hodně přemýšlí,, že si nějaký POD HD pořídím, jen přemýšlím jestli má smysl ten nejdražší HD500, jak jsem tak poslouchal na youtube, tak mi oproti těm nižším přišel zvukově lepší, ale to taky může být samotným nastavením těch co přes to hráli... Chtěl bych ho hlavně pro živé hraní s kapelou, přímo do mixu bez jakýchkoliv dalších krabiček. Někde jsem četl, že by všechny měli mít stejné simulace aparátů i efekty, tak fakt nevím...
Ještě by mě zajímalo jakou má latenci, když se použije jako zvuková karta.
Díky.
Určitě bych šel do nejvyšší verze 500 (anebo rackovou, která mi připadá předražená, navíc potřebuje controler).
Důvodem je nejlepší procesor, může se ti stát, že by se ti u nižší verze snadněji přetížil.
Nevím co hraješ, ale já jsem ho pořídil taky z důvodu dual amp modelingu. Mám to nastavené tak, že krabičky jsou stejné pro oba aparáty, v mixéru jsou rozhozhozeny 100L/100R a jeden z nich má Digital Delay, který signál zpoždˇuje o 20 ms, tím dosahuji efektu podobnému dual trackingu.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Díky, takže každý má jiný procesor? Teď mám POD X3live a tam jsem právě ani dual processing nevyužil.. ale to, jak to máš nastavený, tak vlastně simuluješ jak kdyby hrály dvě kytary, ne? To mě taky kdysi napadlo, ale pak jsem na to zapomněl, možná to zkusím i s X3.
Nejspíš teda půjdu do toho HD500, ale přemýšlím kde koupit, jestli z ebay, ale to bych zas musel platit clo a daň, což to dost prodraží, nemáte někdo nápad kde to nejlevněji koupit?.
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

nemyslím si, že by to mělo jinej procesor, naopak jsem všude našel že je stejnej,
tady je nějaký oficiální srovnání:
http://line6.com/podhd/multi-effects/compare.html

každopádně co se týče toho duálního zvuku na to je potřeba HD500, další výraznej rozdíl (i když třeba pro mě naprosto nepodstatnej) je větší možnost řazení, který jsou zdánlivě i naprosto nesmyslný :-)
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
flushedawayone

POD HD300 - Alexi style!

Příspěvek od flushedawayone »

Ahoj,
chci mít agresivní ostrej zvuk blížící se children of bodom, ale na engla nemam prachy.... chci si koupit Line6 Pod HD300 kterej má simulace jak engla tak i rectifiera (do zálohy).Otázka tedy zní: Dá se z toho vyloudit a případně nahrát kloudnej zvuk, kterej by se podobal Laihovo zvuku?
kytary.­cz/­line-­6-­pod-­hd300/­HN113944
Díky
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 19.02.2013 19:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s velkým tématem o Line6 POD HD modelech.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
klobasnik

Re: POD HD300 - Alexi style!

Příspěvek od klobasnik »

flushedawayone píše:Ahoj,
chci mít agresivní ostrej zvuk blížící se children of bodom, ale na engla nemam prachy.... chci si koupit Line6 Pod HD300 kterej má simulace jak engla tak i rectifiera (do zálohy).Otázka tedy zní: Dá se z toho vyloudit a případně nahrát kloudnej zvuk, kterej by se podobal Laihovo zvuku?
kytary.­cz/­line-­6-­pod-­hd300/­HN113944
Díky
Jak to budeš používat? Budeš s tím hrát živě? Budeš s tím nahrávat? Pokud by ses pro něj rozhodl, jsi ochoten jít do bazaru?
Agresivní ostrý umí. Mám verzi 500, nižší bych nebral, už jen kvůli dual tone funkci, kterou používám pořád. Pro dosažení kvalitního zvuku je třeba umět ovládat ekvalizéry.
flushedawayone

Představoval jsem si to takhle :
Nahrávání: kytara - Pod - Usbčkem do PC
Živáky: kytara - Pod - PA
Dejte vědět jestli píšu blbosti :D
Proti bazaru nic nemám.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

flushedawayone píše:Představoval jsem si to takhle :
Nahrávání: kytara - Pod - Usbčkem do PC
Živáky: kytara - Pod - PA
Dejte vědět jestli píšu blbosti :D
Proti bazaru nic nemám.
Blbosti to nejsou, přesně tak to funguje. Pokud na to nespěcháš, možná bych ti mohl předat svou HD 500.
flushedawayone

klobasnik píše: Blbosti to nejsou, přesně tak to funguje. Pokud na to nespěcháš, možná bych ti mohl předat svou HD 500.
Nespěchám :D stejně ještě nemam dost peněz (tak 3 000 zbyvaji).Kdyžtak mi napiš SZ.
Bodymind

Příspěvek od Bodymind »

Zvuk typu Alexi Laiho s toho vyloudis pomerne v pohode. Kazdopadne POD HD si velice dobre rozumi i s lampovymi aparaty. S lampovym koncem je zvuk takovy ''stavnatejsi''. Osobne pouzivam kombinaci DT25 a pod hd500 propojeny XLR kabelem na vetsi podia. A Blackheart littlegiant 5W na mensi podia a zkusebna. Zvuk s toho leze velmi dobry. Hraju styly od blues po metal, typu Killswitch Engage a vsechny me nastavene zvuky zneji velice dobre (teda aspon me se libi :wink: ). PODy pouzivam uz od verze 2.0 a musim rict, ze posun je veliky. Rozdil mezi X3 a HD500 je lepsi dynamika a simulace jsou prirozenejsi-blize k realnym aparatum.
Ibanez RGA42TFMZ, pickups: Dimarzio PAF Joe-MO Joe. Strings: Elixir 09-46
Cort KX1F, Pickups: EMG 81-60. Strings: Elixir 09-46
Cort M-Custom, Pickups: Seymour Duncan SH1-SH4-RMPickups RS1-Piezo Fishman. Strings: Elixir 10-46
Line6 DT25 Head- POD HD500- Blackheart LittleGiant 5W, Digitech JamMan stereo.
Box GenzBenz G-Flex 2x12- Repro EVM12L.
flushedawayone

Tak to je skvělý :D Ještě by mě zajímalo jak je na tom pod se zvukem Wintersun?Líbí se mi ten jejich mesáckej zvuk jako třeba tady na 4:22
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nechci být hnidopich, ale já tam Mesu moc neslyším :) Možná mi to ale zkreslují repráčky notebooku.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Bodymind

Příspěvek od Bodymind »

flushedawayone píše:Tak to je skvělý :D Ještě by mě zajímalo jak je na tom pod se zvukem Wintersun?Líbí se mi ten jejich mesáckej zvuk jako třeba tady na 4:22
Taky si nejsem jisty, jestli je to zrovna mesa ten zvuk (poslouchano na studiovych monitorech Behringer MS40) , ale tyhle zkresleny zvuky tam jdou pomerne snadno vytvorit,nebo stahnout z customtone primo na strankach Line6 a upravit si ho podle sebe. Sam sem si takhle par zvuku stahl a upravil podle aparatury na kterou hraju. A hlavne moznost tzv. dual tone u HD500, tak se zkreslenim a zvukovou variabilitou mit problem nebudes. Hlavne si musis nastavit pres co hrajes. Kdyz hrajes nazivo s bednou a zesilovacem simulaci beden vypinas. Naopak ve studiu zapinas atd. ale to zjistis az kdyz si stim budes hrat :wink: Kazdopadne software, ktery si stahnes na jejich strankach je na editaci, nastaveni parametru a nastaveni retezce efektu velice podareny a prace je pomerne jednoducha.
Ibanez RGA42TFMZ, pickups: Dimarzio PAF Joe-MO Joe. Strings: Elixir 09-46
Cort KX1F, Pickups: EMG 81-60. Strings: Elixir 09-46
Cort M-Custom, Pickups: Seymour Duncan SH1-SH4-RMPickups RS1-Piezo Fishman. Strings: Elixir 10-46
Line6 DT25 Head- POD HD500- Blackheart LittleGiant 5W, Digitech JamMan stereo.
Box GenzBenz G-Flex 2x12- Repro EVM12L.
flushedawayone

Omlouvám se za omyl :D Fade to jsi skoro trefil :D Četl jsem na jejich stránkách co maj za aparatutu a skoro nic jinýho než mesu tam nevidíš tak jsem to odhah na mesu... jinak už mam všechno co jsem chtěl vědět, takže moc děkuju za rady.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Aneb když se někomu líbí zesilovač, který tam vlastně ani nemusí být :D Psychoakustika je svině :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“