Odstineni HW medenou paskou

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
MilanT

Re: Odstineni HW medenou paskou

Příspěvek od MilanT »

core88 píše:jestli je nahoře v patře furt ten s kozí bradkou tak se nedivim se mi votevírá kudla v kapse jen ho tam vidim :D
A nemá náhodou taky na pravém malíčku extrémně dlouhý nehet? Vždycky s ním přehrabuje součástky v krabičkách. Ale to už je dost let co jsem tam nebyl.

Bejk:
a nebyla by třeba praktičtější a rychlejší měď ve spreji? Já vím, okolí musíš zakrýt a pak vyřešit přizemnění, ale zase to odstíníš všude tam kam dostříkneš a nedostaneš se s páskou.

EDIT: smazal jsem nesmyslný odkaz, aby to někoho nemátlo.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 13.10.2012 12:03, celkem upraveno 1 x.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

a nebyla by třeba praktičtější a rychlejší měď ve spreji? Já vím, okolí musíš zakrýt a pak vyřešit přizemnění, ale zase to odstíníš všude tam kam dostříkneš a nedostaneš se s páskou.

Zkoušel to tu už někdo s tím dělat? Všude jsem četl jen o pásce. Právě to uzemnění si nejsem jistej jak udělat...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

MilanT: teď nevim jestli myslíš toho samího člověka jako já :D

ten sprej to by nebylo marný vyzkoušet . možná by to bylo lepší než ta páska

Bejk: uzemnit se to nechá jednoduše . na drátek naletuj očko a to pak přišroubuj ke dřevu .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

core88: Teď si vzpomínám, že ten dlouhonehťák neměl kozí bradku. Asi je to někdo jiný.

Bejk: Podle mě ani nemusíš letovat očko (i když je to hezčí). Stačí měděný drát průřez 1 -1,5 mm2, na konci udělat očko a skrz něj vrut do dřeva. A pak to zastříkat.

Myslel jsem, že se ty kovové preje tady už někde řešily, ale nemůžu to najít.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Podívej se na polep na tý pixle, je tam lubricante. Ten měděnej sprej na kterej si dával link není lak, ale vazelína s obsahem mědi a používá se aby šly povolit šrouby kol, nepískaly brzd. destičky na autě apod. :!:
Jestli chceš vodivej lak, poptej se v GESu nebo GM :wink:
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Na stínění se prodává měděný a grafitový sprej. Na GESu mají tyto dva.

Info ke sprejům:
Cramolin Graphit
Cramolin Emilac

EDIT:
Na GM to mají taky, akorát od jiného výrobce (Kontakt Chemie GRAPHIT 33 a EMI/EMV 35).
Naposledy upravil(a) hatrson dne 13.10.2012 12:13, celkem upraveno 2 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bezmozek píše:Podívej se na polep na tý pixle, je tam lubricante. Ten měděnej sprej na kterej si dával link není lak, ale vazelína s obsahem mědi a používá se aby šly povolit šrouby kol, nepískaly brzd. destičky na autě apod. :!:
Jsem to ale vosel, omlouvám se. Práce kvapná, málo platná :oops:
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Tak sem se prave pustil do stineni na ibanezce stejne jako na headlinerovi oboustranka a grilovaci alobal.. Headliner po odstineni a s jednim singlem prez volume rovnou do vystupu je totalne tichej a nebrumi i pri max hlasitosti (chyta to brum z hdd notebooku a vetraku) jinak neni poznat ze to je zapojeny zato grx20 s 2xhb chrci a bzuci ale tam to bude taky normalnima dratama misto coaxu na vystupu.. To musim taky predelat..
Přílohy
DSC00123.JPG
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Dawe82 píše:...oboustranka a grilovaci alobal.. .
Teda to je děsný harakiri a muselo s tím bejt děsnýho sraní.
Zkuste se poptat po něčem jako je tohle:
http://www.a-aelektro.cz/samolepici-spo ... ka-alu.php
Používá se na spoje izolace na teplovodním potrubí apod. Bude to mít každej instalatér a na kytaru toho stačí kousek a drží to sakra fest.
Já s tím dělal Fokus SWD a spokojenost a hlavně docela pohodová práce 8) :
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Dawe: Jen mně moc nenapadá proč by někdo měl mít odstíněnou díru s pružinama k tremolu... Tam žádný signál, který by bylo potřeba mít stíněný, neprochází
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

No uz sem tim delal predek headlinera.. Jde to lehce polepit oboustrankou.. Otrhat spodek nalepit alobal, uhladit a otrhat boky a nalepit tam.. Jinak kdyz sem to na strat-talk foru u par kytar videl i s odstinenym prostorem tremola tak sem si taky rikal ze to je blbost.. Ale na ibanezce necham tremolo zakryty a taky sem se trochu nudil ale ne zas tak abych kytaru rozmontoval zepredu tak sem vylepil ten pruzinak s tim ze uskodit to nemuze..
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Celkem nechapu jak je to mozny ale kdyz sem si pustil kytaru s jen vystinenym pruzinakem tak byla celkove tissi a uz necvakala pri prejizdeni prez prazce.. Taky sem zkratil a poradne pripajel kabel zemneni k drzaku pruzin takze to muze bejt taky jen timhle..
zeldam

Příspěvek od zeldam »

Zdarec, když sem zapnul basu do zesika a držel sem neco kovového na basce tak z repra šlo slyšet bzučení, když pustím tak o přestane. Jak to opravit ?
Bass: Stagg BC300
Handmade hlava a box
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Zkontroluj uzemění kobylky. Popř. ho radši pořádně přepájej, jen tak pro jistotu :)...
hatrson

Příspěvek od hatrson »

A nevypadá neuzeměná kobyla opačně? Kytara hučí a když se dotkneš kovové součástky, tak přestane...? Teda aspoň takový mám zkušenosti, když jsem měl na uzemění kobyly studeňák.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Uzemněná neuzemněná... Bordel to bude dělat stejně. Proměřoval jsem si kytaru i basu a zemnění mám ok. Přesto mi to dělá to samé. Někdo tu kdysi vyslovil myšlenku, že za to může špatné zemnění budovy.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

zeldam píše:držel sem neco kovového na basce tak z repra šlo slyšet bzučení, když pustím tak o přestane. Jak to opravit ?
A musíš tedy držet něco kovového na base? A co to kovového je?
zeldam

Příspěvek od zeldam »

Problém je vyřešen, když sem pájel zdířku na jacka tak jsem nechtěne prohodil GND kabel na zdířce jacka. :x Omlouvám se za spam. Jinak ty kovové části bylo všechny, kličky, struny, kobylka, potenciometr, zdířka.
Bass: Stagg BC300
Handmade hlava a box
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Aha, sorry, špatně jsem si přečetl dotaz. Myslel jsem, že to bzučí, když nic nedržíší. :oops:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Bummer píše:Uzemněná neuzemněná... Bordel to bude dělat stejně. Proměřoval jsem si kytaru i basu a zemnění mám ok. Přesto mi to dělá to samé. Někdo tu kdysi vyslovil myšlenku, že za to může špatné zemnění budovy.
Já mám zas vyzkoušený, že SC, jsou šílený směrový lapače. Když budeš mít aktivní sc, s kytarou v poloze "tělo svisle" to bude lapat brum. Když kytaru otočíš tělěm vodorovně, brum se výrazně sníží. Odstíněná/neodstíněná elektronika, vždycky bude muset být odkrytý předek snímače, kterej v tomhle případě funguje, jako feritová anténa. Prostě co září v ose cívky, snímač zachytí...A to dělá ten největší bordel. Né pár cm nestíněných drátků uvnitř. Takže si myslím, po odzkoušení, že stínění a pokusy se stíněním, je jen psychoakustika.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“