Mikrofon LD Systems D1057
Pravidla fóra
Mikrofon LD Systems D1057
ahoj, dnes mi dorazil dlho ocakvany "budget" nastrojovy dynamicky mikrofon LD Systems D1057. Dizajnom je to cista bezohladna kopia Shure SM57, ale cital som nan par dobrych recenzii, je to nemec, tak ma to presvedcilo... Mam jednu blbu otazku viac-menej na elektrofilov, ktory sa radi sparaju v takychto veciach. Po odsrobovani vrchneho krytu ma prekvapilo zaujimave riesenie - medzi penou krytky a samotnym snimacim telesom je FOLIA! normalne obycajna priehladna folia... no tak asi je to v norme, ale skor ma zaujima, ze aku funkciu akoze ma ta folia.
p.s. mikrofon zatial nemam kde odskusat, kedze som na isty cas bez zvukovky, ale ked odskusam dam aj nejake dojmy. LD Systems vyzera byt znacka s velkym potencialom, ale zatial s malou priaznou...
p.s. mikrofon zatial nemam kde odskusat, kedze som na isty cas bez zvukovky, ale ked odskusam dam aj nejake dojmy. LD Systems vyzera byt znacka s velkym potencialom, ale zatial s malou priaznou...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrofon LD Systems D1057
měla by to být membrána která vibruje a ty vibrace se pak právě převádějí na "zvuk", moc bych se v tom neštoural 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
nasiel som pekne foto ako to asi vyzera:

edit: no a uz som sa stihol aj docitat, ze ta "folia" je k***a dolezita...
- Jens Ludwig
- Odborník
ta folie je membrána - poškodíš-li jí, zahoď mikrofon...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
tak vcera som ho zapriahol na skuske a mozem povedat, ze snimal velmi kvalitne, fakt cisto, nezaznamenal som ziadne negativne sprievodne javy a konecne mal ten zvuk stavu... len ma zaskocila jedna vec: nefunguje s kablom XLR-6,3jack! je to normalne? nie je jedno ci dynamicky mik ide cez XLR-XLR alebo XLR-jack?
Asi se dotknu více lidí, ale mikrofonní kabel s jackem je blbost...
Žádný normální zvukařský mix nemá na jackovém vstupu citlivost a impedanci vhodnou pro dynamický mikrofon.
Normální kabel pro mikrofon je XLR - XLR.
Když už to musí být, tak XLR má být zapojený takhle: 1- stínění, 2- positiv a 3- negative.
Jack pak má na špičce positv, na kroužku negative a stínění je na zbývající části.
Připojování do domácí elektroniky a jiných hraček je jiná disciplína
Žádný normální zvukařský mix nemá na jackovém vstupu citlivost a impedanci vhodnou pro dynamický mikrofon.
Normální kabel pro mikrofon je XLR - XLR.
Když už to musí být, tak XLR má být zapojený takhle: 1- stínění, 2- positiv a 3- negative.
Jack pak má na špičce positv, na kroužku negative a stínění je na zbývající části.
Připojování do domácí elektroniky a jiných hraček je jiná disciplína
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
hm, tak potom OK, len to trosku skomplikovalo situaciu, lebo som chcel XLR-jack kablom uvolnit na mixe jeden vstup s EQ (Soundcraft 124..., ma EQ iba na prych styroch vstupoch iba na tych su XLR)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - ale Ivane, než se do něčeho vždycky pustíš (to platí pro všechny!), tak je třeba si nastudovat všechno související. Takže i to, zdali je ten který záměr realizovatelný.... 
P.
P.
no takto - pouzivame jeden Soundking s XLR-jack na spev, fuguje bez problemov, ale iba na tych prvych vstupoch s EQ, teraz ma napada, ze sme ho nikdy neskusali na vstupoch bez EQ... mne to pride tak, ze tie maju podstatne vacsiu citlivost ako tie bez EQ - ale to som sa proste nikde nedocital o tom mixe pred kupou! neviem ci je rozdielna citlivost vstupov na mixe priznacna vsetkym mixom, ale nasmu evidentne ano...
takze som sa opat raz nieco naucil...
takze som sa opat raz nieco naucil...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - problém právě dělají tyhle situace....někdy někdo to používal/používá tak a tak, čili udělá se obvykle mylný precedens, že to takhle prostě funguje. Potom přichází nepříjemné překvapení spojené s následným vystřízlivěním - a pozitivní na téhle tvojí konkrétní věci je, že tě to stálo maximálně cenu toho kabelu (pokud jsi ho musel kupovat)
ale správně, že sis z toho odnesl to pozitivní!
P.
P.
Tady je srovnání SM57 s D1057 a zvukově to vychází velmi pěkně: http://www.dzwiek.org/board/topic/9596- ... /?hl=d1057#
Je třeba být přihlášen, ale stojí to za to. Kromě měření, je tam zvuková ukázka.
Je třeba být přihlášen, ale stojí to za to. Kromě měření, je tam zvuková ukázka.
B.C.Rich Tele (SH-4, RT1n), Yamaha FG-300A, Yamaha APX700-12. Line6 POD 2.3 +Floorboard
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Hele já bych tomu moc nevěřil, nevíš, jaký je použit nahrávací řetězec.Tudy píše:Tady je srovnání SM57 s D1057 a zvukově to vychází velmi pěkně: http://www.dzwiek.org/board/topic/9596- ... /?hl=d1057#
Přes internet takhle něco porovnávat nikdy nebude 100% věrohodné. Jediné jisté porovnání je slyšet ty dva mikrofony vedle sebe na stejných řetězcích.
LTH
po troch mesiacoch mozem konstatovat, ze som s tym LD-ckom velmi spokojny... kombo berie cisto. a zacinam pokukavat po nejakom kondiku od nich