Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak docílit tohoto zvuku (sběrné téma)?

Příspěvek od EvilMind »

No tuhle krabičku mi ani nepřipomínej :mrgreen: Míval to kytarista mojí ex-kapely a tu krabičku jsem si zkoušel a bohužel na ní nenašel jedinej zvuk,co by se mi líbil a co se týče toho zkreslení z toho,byl to ten nejhorší cirkulárkovitej písek,co jsem kdy slyšel :mrgreen: Mě se Ravish líbí,ale zas se mi nechce dát skoro 5000,- za krabičku, se kterou si sice budu doma užívat orgie,ale s kapelou jí použiju možná dvakrát :D Ale zas na druhou stranu....bude Valentýn a měl bych si něčím udělat radost.... :mrgreen:
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

Nějakej nápad, jak by se dalo v Guitar Rigu /nebo jakýmkoliv vst/ přiblížit tomuhle tónu ?
https://soundcloud.com/perryk-1/mdb-raw-idea-10 (0:07 asi)
Nějblíž jsem se zatím dostal za pomocí 2 kompresorů, jeden "na začátku", a druhej za hlavou+reprobednama..
Díky za pomoc ;)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

trochu mi to připomíná perkusivní zvuk kterej jsem vyloudil ze starého Boss CS-1 čili nějaká komprese s rychlým attackem
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Zkus snížit dohmat, kompresory nech, před aparát bych dal ekvalizér, kterým bych vytáhl středy, výšky a gain. Taky reverb. Nevím jak je na tom Guitar Rig, ale na tyhle zvuky mi se u Line 6 hodí vypnuté simulace.
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Mám dotaz. Jak docílím zvuku sóla z tohohle: http://www.youtube.com/watch?v=goRbU2-WbVA ? Nějak se mi to furt nedaří.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mno mrkni na jeho pedalboard, má tam několik fuzzů, tak třeba to bude jeden z nich.
http://www.effectsbay.com/wp-content/up ... -board.JPG
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Tak jeho aktuální pedalboard jsem fotil minulej tejden v Praze. Jen by mě zajímalo, jestli to je opravdu jenom fuzz a jak to případně nastavit. Vesměs se mi to povede najít podobný zvuk, ale v tohle případě moc ne.
Přílohy
P1060911.JPG
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Zalíbil se mi zvuk kapel Hubert Cumberdale a Killerpanda, obě jsou na bandzone.cz.
Kytarista HC má na fotkách většinou kytaru typu jaguar, aparát Engl. Kytarsita Killerpandy Fender stratocaster, hlavu Tiny Terror.
Je takový zvuk způsoben single coily v určitých polohách? Pokud ano, existuje single coil, který se hodí na agresivní zkresleni? Co třeba Bare Knuckle pickups?
mertas78

Příspěvek od mertas78 »

zaposlouchejte se do kytarového mistrovství Frisella: http://www.youtube.com/watch?v=NO-1Euq2RBk
dokážete sluchově rozeznat jaký typ reverbu používá?
Lampový reverb na Orange hlavě mi takhle jemný reverb nedá.
Někde na historickém videu ukazoval, že má za kytarou boss delay s atackem opakování na minimu a na konci efektového řetězce rackový reverb a z něj to šlo do čistého komba.
Máte doporučení, jaký typ reverbu se takto chová? Výhradně rackové nebo i pedály? Jen digitální?
díky
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

možná bych uvažoval, že je to místnost ;) (room mic)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Honza P.o.D. píše:Tak jasný, nechám ho přelampovat hned jak na to budu mít, o tom žádná, lampa je lampa.
Spíš bych ale potřeboval poradit ohledně těch efektů, co s čím propojit, třebas nějáké nastavení pokud by někdo měl nějáký tip.
Krabiček mám dost jen nevím jak docílit takového toho hutného metal soundu, ale zase aby ten zvuk byl čitelnej a nelezla z toho koule.
jakou máš bednu? myslím, že na to, co potřebuješ ti bohatě postačí ten zesilovač co máš, jestli je to teda lampáč. neboj se basů, naval tam středy a hlavně přitlač rukou. obrovitánský rozdíl udělá bedna, velmi slyšitelný rozdíl taky kvalitní kabely. odpovídající podladění (poslední cédo wolfbrigade má zvuk jak piča, je to na B standard a použitý HM-2) taky udělá svoje. nezapomeň, že všechny crustové kapely mají zkreslenou basu, která celkový zvuk kapely ještě zhutní a zašpiní. jestli chceš velké zkreslení, určitě před to ještě např. boss NS-2, ono to vyčistí ten šum a bordel a zní to pak mnohem čistěj a hutněj. ten HM-2 je dobrá věc, určitě vyzkoušej všechny poťáky na max kromě gainu, na zesáku si nastav takové lehčí zkreslení a pak to pusť dohromady :) dej vědet jak to dopadlo :)
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Nevíte jak na zvuk v 0:50? Takový pěkně tlustý zvuk, trošičku chlupatej. Vidím tam VOX kombo, VHT box a hraje na nějakou pololubovku. A určitě na tom bude mít pořádnej podíl basa.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

co sem tak našel tak Nick Wheeler používá:

- Vox AC30 amp
- Roland JC-120 amp
- Fender Bassman

- Big Muff pedal
- Lovetone Big Cheese

tipuju to na ten big cheese
tom cat

kiss - love gun zvuk

Příspěvek od tom cat »

Ahoj' chci se zeptat zkusenejsich , zvuk - ladeni je normalni ? Mam mustanga kombo a zda se mi ze ten zvuk nejde ani priblizit, samozrejme je to o penezich a technice , tak dotaz tedy je zda je to jen v te technice nebo jinak ladit diky nebo cim si pomoct k tomu mustangovi
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 6.05.2013 6:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím sběrným tématem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Příspěvek od Nero »

Šlo by to napsat pochopitelnou češtinou? Promiň, ale z tvého příspěvku není poznat co máš pořádně za problém a co vlastně potřebuješ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tom cat

Příspěvek od tom cat »

Sorry' myslel jsem to tak jestli ma byt kytara normalne naladena nebo jestli to nemaji nejak podladene apod.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Najdi si tabulatury a podle nich zjistíš, jak ladí. Ale výška ladění nemá zrovna zásadní vliv na charakter zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

Cau

chtel bych se zeptat da se z JCM 2000 TSL60+ kab 1960A 4xG12T-75 + Dunlop MXR ZW-44 + Dunlop Cry Baby ZW 45 + Dean Dimebag Darrell FBD ( Seymour Duncan Dimebucker ) dostat plus minus obdobnej zvuk jako je http://www.youtube.com/watch?v=U9xcRfPhB80 , http://www.youtube.com/watch?feature=en ... fuHqiE_lSQ - popripade co by bylo potreba dokoupit
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ta druhá nahrávka zní dost stratoidně, takže s tím Deanem s HB to nebude úplně ono. Jinak aparát +/- určitě použitelný, je jen na tobě, jak se popasuješ s nastavením, a hlavně jak to zahraješ. Určitě by se ti hodil nějaký delay.
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

Diky za radu poslechl jsem si co dokaze se zvukem dealay a je docela mozne ze to je to co mi v tom zvuku chybi zkusim ho od nekoho sehnat na test :)
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“