prosím vás zajímalo by mě, jaký je rozdíl, mezi Gibsonem ES 333 a 335? NIkde jsem nenašel nic v češtině,tak mě napadlo, že se tu jistě nějaký odborník najde
Gibson ES 333/335
Pravidla fóra
-
bob4b
- Bandzone: www.bandzone.cz/arciskačány
Gibson ES 333/335
Ahoj,
prosím vás zajímalo by mě, jaký je rozdíl, mezi Gibsonem ES 333 a 335? NIkde jsem nenašel nic v češtině,tak mě napadlo, že se tu jistě nějaký odborník najde
Je to ve snímačích, nebo velikosti těla? Budu vděčný za vaše rady. A ještě by mě zajímalo, jak si ověřit "pravost" kytary? Je mi jasný, že nejspíě podle ser. čísla, ale netuším kde. Díky Bob
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Gibson ES 333/335
V angličtině to snad nestačí? Google Translate je mocný pán, navíc zásadní rozdíl (tučně zvýrazněn) je pochopitelný i bez něj.Wikipedia píše:The ES-333 is quite similar to the Gibson ES-335, but varies from the ES-335 in the following ways:
The finish is a thin satin finish, versus the ES-335's thicker full gloss finish.
The headstock has a silkscreen Gibson logo, versus the ES-335's inlaid pearloid logo.
The headstock has no further decorative inlay, versus the ES-335's "crown" headstock inlay.
The pickups are Gibson type 490R and 498T, versus the ES-335's Gibson 57 Classic pickups.
The back of the body has an access cover for the electronics, versus the solid rear of the ES-335.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Gibson ES 333/335
Řekl bych, že ověřit pravost kytary je mnohdy oříšek i pro odborníky. Výrobní číslo není směrodatné, to se dá falšovat lépe než samotná kytara. Pokud tě zajímá, kdy a kde byla tvoje kytara vyrobena (tedy pokud je vše OK), tak to najdeš kupodivu na internetu. A konkrétně třeba tady na fóru - elektricke-kytary/epiphone-les-paul-sta ... lo#p120438bob4b píše: A ještě by mě zajímalo, jak si ověřit "pravost" kytary? Je mi jasný, že nejspíě podle ser. čísla, ale netuším kde. Díky Bob
-
bob4b
- Bandzone: www.bandzone.cz/arciskačány